featured

Avokado Yetiştirme Nasıl Yapılır? Avokado Yetiştirme Koşulları Nasıl Olmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avokado yetiştirmek meşakkatli olduğu kadar keyifli de. Kendi yetiştirdiğiniz bir meyveden yemek ve sevdiklerinize yedirmek oldukça keyif verici bir durum olsa gerek. Peki avokado yetiştirme nasıl yapılır? İzleyeceğiniz video da bunu tüm detayları ile öğrenebilirsiniz.

Avokado Yetiştirmek

Günümüz dünyasında teknoloji ile o kadar haşır neşir olmak zorunda kalıyoruz ki doğanın bize verdiği huzuru kimi zaman unutabiliyoruz. Toprakla haşır neşir olmak, evde bile olsa minik saksılar da sebze ve meyve yetiştirerek kendi ürettiğiniz ürünlerin tadına varmak hiç kuşkusuz mükemmel bir his olacaktır. Peki aklınıza hiç avokado yetiştirmek geldi mi?

Son yıllar da ülkemizde de oldukça revaçta olan avokado meyvesi hem salatalar da kullanılmasıyla, hem de yemeklere tat vermesiyle ve hatta cilt ve saç bakım rutinlerinin içine girmesiyle oldukça popüler bir meyve haline geldi. Geçmiş zamanlarda ülkemiz de adı bile bilinmeyen bu meyvenin sayısız yararı da ortaya çıkınca artık avokado neredeyse her eve girmeye başladı.

Avokado meyvesinin içinde bulunan sayısız vitamin ve doymuş yağ oranı çocuklar için de oldukça yararlı olduğundan bu meyve küçük çocuklu ailelerin de vazgeçilmezi haline geldi. Sizce evde avokado yetiştirmek nasıl olurdu? Elbette hiçbir sebze ve meyveyi ev koşullarında yetiştirmek kolay değil. Bitkiler her daim ilgi ve bakım isterler. Avokado gibi uzun yıllar da yetişen bir meyveyi evde yetiştirmek de çok kolay olmasa gerek. Yine de denemekten ne zarar gelir ki?

Evde avokado yetiştirmek için yapmanız gereken şey avokadonun çekirdeğinden faydalanmak. Ancak bu meyvenin diğerlerinden farklı bir yönü var. Çekirdeğini hemen toprağa gömüp filiz vermesini beklerseniz bu ne yazık ki gerçekleşmez. Onun öncesinde meyvenin çekirdeğine yapmanız gereken birkaç işlem ve sabretmeniz gereken bir süre var. Bu sürenin sonunda çekirdeği suyun içinden alıp, toprağa gömüp filiz vermesini bekleyebilirsiniz.

Eğer bana filizi de yeter derseniz bu video tam size göre! Tam olarak bir avokado ağacı yetiştirmek için bitki filizlendikten sonra onu geniş bir alana ekmeli ve aşılama yaparak 5-10 sene kadar beklemelisiniz. Sizi daha fazla bekletmeyelim. Bakın, avokado evde nasıl yetiştirilirmiş!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!