featured

MasterChef Dokunulmazlık Yemeği: Somer Şef’in Hazırladığı Oğlak Rogan Josh Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

https://www.youtube.com/watch?v=ryqeM9mxxuM

Perşembe akşamı yayınlanan yeni bölümde MasterChef dokunulmazlık yemeği Somer Şef’ten geldi. Yarışmacılara Hint mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan oğlak rogan josh hazırlayan Somer Şef, yemeğin tarifini sizler için de veriyor.

TV8 ekranlarının sevilen reality show programı MasterChef 83. bölümü ile yine izleyenleri ekranlara kilitledi. Haftaya Eray’ın kaptanı olduğu mavi takım 1-0 galibiyet ile başlamıştı. 83. bölümde Emir’in kaptanlığını yaptığı kırmızı takım beraberlik için iddialı bir başlangıç yaptı. Yarışmacılar ilk olarak takım dokunulmazlığı için mücadele verdiler ve yeni bölümde “çay saati konsepti” üzerine yarıştılar.

Yarışmanın 15. dakikasında Mehmet Şef herkesin durmasını istedi ve oyunu durdurdu. Ne olduğunu anlayamayan yarışmacılar, Mehmet Şef’in tezgah değişin anonsu ile ikinci şoku yaşadılar. İki takım rakip takımların tezgahlarına geçtiler ve yarışa devam ettiler. Oyun sonunda iki takım da ürünlerini eksiksiz hazırladı ve şeflere sundu.

Büyük bir mücadelenin olduğu yarışmada çay saati konseptini Eray’ın kaptan olduğu takım 4-3 kazandı ve haftalık durumu 2-0 getirdi. Kırmızı takım yenilerek ikinci kez bireysel dokunulmazlık için mücadele etti.

MasterChef Dokunulmazlık Yemeği Oğlak Rogan Josh Nasıl Yapılır?

Kırmızı takımın dokunulmazlık yemeği Somer Şef’ten geldi. Somer Şef, Hint mutfağı yemeği olan oğlak rogan josh yemeği hazırladı. Bol baharat içeren yemek oğlak eti, safranlı pilav ve hint cacığı diyebileceğimiz bir yoğurtla servis ediliyor. 

Oğlak Rogan Josh Malzemeleri

800 gr oğlak veya kuzu eti4 adet soğanAcı biber, tuz1 adet sarımsakZeytinyağı1 tatlı kaşığı ezilmiş zencefilYoğurt sosu için 2 kaşık garam masala baharatı2 tatlı kaşığı kaküle1 tatlı kaşığı turmeric baharatı1 adet domatesPilavı için safran

MasterChef Oğlak Rogan Josh Tarifi

Zeytinyağı konulmuş tava orta ateşte ısıtılır ve içerisine ince doğranmış soğan, sarımsak ve zencefil atılarak kavurulur. 25 dakika ocakta tutulan soğanlı sosun 3’te biri kenara alınır ve gerisinin içerisine baharatlar eklenir. Turmeric, garam masala, tuz eklenen karışım 5 dakika daha pişirilir. Domatesler ilave edilir ve bir 5 dakika daha domatesler yumuşayana kadar pişirilir.

Karışım oğlak eti ile birlikte tencereye alınır ve etin üzerini kapatacak miktarda su eklenir. Kapağı kapatılan yemek 2 saat süre ile ara ara karıştırılarak pişirilir. İki saatin sonunda kalan garam magal, ayırdığımız soğanlı karışıma ilave edilir. Taze kişniş kakule tozu eklenir. Yemeğin üzerine yoğurtlu sos dökülerek servis edilir. 

Şimdi gelin bu lezzetli yemeğin inceliklerini MasterChef Somer Şef’ten dinleyelim. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!