featured

Ekmek Teknesi Heredot Cevdet Suzan Suzi Türküsünün Hikayesini Anlatıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Ekmek Teknesi dizisi bir dönem tüm evlerde izlenen sıcak bir mahalle dizisi olarak Türk dizi tarihine geçmiştir. Dizinin sıcaklığı hem fırından çıkan sıcak ekmeklerle hem de akşamları kıraathane yapılan sohbetlerle evlerimizde hissettirildi. Kıraathane sohbetlerinin vazgeçilmez ismi hiç şüphesiz ismini ünlü tarihçiden alan Heredot Cevdet’ti.

Ekmek Teknesi Heredot Cevdet, kendine has anlatım tarzı ile anonim hikayeler anlatmaktadır. Hikayelerinin ana teması genel olarak aşk, ilahi aşk ve sevgidir. Heredot’un anlattığı hikayeler arasında 54. bölümdeki Suzan Suzi hikayesi halen birçok kişi tarafından tekrar tekrar dinlenilmektedir. 

Ekmek Teknesi 54. Bölüm Suzan Suzi Hikayesi

Herkesin bildiği Suzan Suzi türküsünün arka planında büyük bir yasak aşk hikayesi olduğunu Türkiye, Heredot Cevdet ile öğrendi. Dizinin 54. bölümünde yine bütün mahalleli kıraathanede toplanmış ve Cevdet abilerini beklemekteler. Çay ocağının sıcağı ile ısınan ortam Heredot’un kıraathane girmesiyle daha da ısınmaya başladı. Çaylar dağıtıldı ve herkes “Acaba bu akşam ne anlatacak” diyen gözlerle Heredot’a bakmaya başladılar.

Ekmek Teknesi Heredot Cevdet, Suzan ismindeki kızın yasak aşkını anlatmaya başladı. O hikayeyi anlattıkça hem kıraathanedekiler hem de evlerinde TV başındakiler kendilerini o tarihte yaşıyormuş gibi hissettiler. İşte o meşhur türkünün hikayesini Heredot Cevdet sizler için bir kez daha anlatıyor. İyi seyirler… 

  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!