featured

37 Fotoğraf Çekim Teknikleri ile Sosyal Medya Fenomeni Olabilirsiniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Fotoğraf çekim teknikleri son yıllarda en çok ihtiyacımız olan ve merak edilen konulardan biri haline geldi. Özellikle instagram kullanımının artmasından sonra profesyonel ve amatör fotoğrafçılar, kendi fotoğraf çekimlerini paylaşmaya başladılar. Enteresan ve ilgi çekici fotoğraflar paylaşan kullanıcıların takipçi sayıları bir anda arttı ve fenomen haline geldiler.

Bazı fotoğraflar profesyonel ortamlarda, profesyonel makinalarla çekiliyor hissi vermektedir. Ya da bilgisayar programları ve fotoğraf düzenleme programları kullanılarak yapıldığını düşünürsünüz. Ama o çekimin arka planını öğrendiğinizde hayrete düşebilirsiniz. Çünkü birçok fotoğraf cep telefonu kameralarıyla çekilmekte ve basit teknikler kullanılmaktadır.

Cep Telefonu Fotoğrafçılığı Teknikleri

Günümüzde artık herkes birer fotoğrafçı edasıyla fotoğraf çekmektedir. Bu fotoğrafları ise sosyal medya hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşmaktadır. Tabi bu fotoğraflar akıllı cep telefonu kameraları ile çekilmektedir. Çok nadir kişiler profesyonel fotoğraf makinası ile çekim yapmaktadır. Genel olarak sosyal medya kullanıcıları cep telefonu kamerası ile çekim yapmaktadır.

Eğer doğru fotoğraf çekim teknikleri kullanılır ise akıllı telefon kamerası ile kendinize hayran bırakacak fotoğraflar çekebilirsiniz. Telefonların kameraları artık çok net ve kaliteli fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Bu olanakları basit bir kaç fotoğraf hilesi ile çok daha üst seviyelere çıkartabilirsiniz. Çektiğiniz bu fotoğraflar sayesinde sizler de birer fenomen olabilirsiniz. 

Güzel Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Fotoğraf çekim teknikleri, fotoğraf makinesi olmasa bile cep telefonu ile fotoğraf makineleri kalitesinde fotoğraf çekmeye olanak sağlar. Fotoğrafçılık için fotoğrafı doğru kompozisyon ayarı belirleme gibi teknikleri fotoğraf üzerinde bir şekilde denemek gerekir. Doğru lens kullanımı, alan derinliği gibi çekim teknikleri bunun için daha iyi bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.

Herkesin elinde Nikon veya Canon fotoğraf makinesi olmuyor. Fakat, akıllı telefon fotoğrafçılığı sayesinde fotoğraf Çekim teknikleri kullanılarak kaliteli fotoğraflar elde ediliyor. Cep telefonu ile kaliteli fotoğraf nasıl çekilir bilmeyenler için çok basit yöntemler de mevcuttur.

Kimi fotoğrafların çekimi birden fazla kişiyi gerektirirken, çoğu fotoğrafları çekmek için tek başınıza olmanız yeterlidir. Evinizde bulunan basit malzemeleri ve mekanları kullanarak sizler de birer fenomen olabileceksiniz. İşte size kaliteli fotoğraflar çekme fırsatı sunan 37 fotoğraf hilesi…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!