featured

Dünyadaki En İlginç 7 Okul Eğitime Olan Algınızı Değiştirecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Dünyadaki en ilginç 7 okul ile tanışmaya hazır mısınız? Öğrenciliğin zaten zor olduğu bir dünyada yaşarken bir de okulların ilginç ve ulaşılmaz oluşu işleri iyice zorlaştırıyor. Okul denildiğinde herkesin aklında dört duvar içinde sıraların, yazı tahtasının ve masanın olduğu bir ortam beliriyor. Öğrencilerin kolaylıkla okullarına ulaşım imkanı bulduğu, asfaltlı temiz yollardan geçtiği hayal ediliyor. 

Aslında evet, birçok ülke ve şehirde okullar düşündüğümüz gibi bulunuyor. Fakat herkes bu konuda bazıları gibi şanslı olamıyor. Bu şansızlıklar, okul yolunun olmaması veya zor iklimsel koşulların yaşanması ile açıklanıyor. Bazı ülkeler ise okullarının alışıla gelmişliğin dışında bir okul olması ile tanınıyor. Bu okullar ilginç özellikleri ile dikkatleri üzerlerine çekiyor.

Biz de sizlere bu yazımızda hem ulaşımı ile hem de eğitim şekli ile ilginç olan 7 okulu tanıtacağız. Yüzen okuldan taşınan okula, hamburger okulundan yer altı okuluna kadar çeşitli okullarla tanışacaksınız. Belki de bu okulları tanıdıktan sonra kendi okulunuzun kıymetini daha iyi anlarsınız…

Tarzları ile Dikkatleri Üzerlerine Çeken Dünyadaki En İlginç 7 Okul

Sizlere tanıtacağız bu okullarda halen eğitim görülmektedir. Uzaktan eğitim sisteminin tartışıldığı bu dönemde “böyle de eğitim mi olur” diyeceğiniz okullarla tanışacaksınız. Çocukların okumak için hangi sıkıntılara katlandığına yakından şahit olacaksınız. Ayrıca eğitim tarzları ile kendilerine hayran bırakan okulları da tanıyacaksınız. 

1- Abo İlköğretim Okulu – Amerika 

Dünyadaki en ilginç 7 okul listemizin ilk sırasında Amerika’daki Abo İlköğretim Okulu yer alıyor. Amerika’nın New Mexio şehrinde bulunan bu okul yerin altına inşa edilmiştir. 1962 yılında Rusya ile yaşanan gerilimli zamanlarda inşa edilmiştir. Sıkıntıların olmadığı zamanlarda okul olarak faaliyet yürüten yer altındaki bu alan kırmızı alarm durumlarında sığına görevini üstlenmektedir. Yemekhane, sınıf, spor alanı gibi bölümlerin olduğu bu okul günümüzde halen aktif olarak kullanılmaktadır.

2- Elf Okulu – İzlanda

Elf okulu adından anlaşılacağa üzere elf ırkı üzerine eğitim veren bir kurumdur. Bu elfler Yüzüklerin Efendisi filminde gördüğümüz elflerden çok Noel Baba için çalışan elflere benzemektedir. Okul İzlanda’da faaliyet göstermektedir. Yerel halkın inanışına göre elfler geçmiş yıllardan beri insanlarla iç içe yaşamaktadır. Varlıkları bilinir fakat insanlara görünmezler. Bu kültürün yaşamasını isteyen halk, bu okulu kurarak öğrencilere elf ırkı hakkında eğitim vermektedir. Yüzlerce mezun veren okulun öğrencileri meslek olarak ne yapıyor bilinmez.

3- Hamburger Üniversitesi – Amerika

Dünyadaki en ilginç 7 okul listesinde ismi ile dikkatleri çeken bir okul yer alıyor. 1961 yılında kurulan üniversite McDonalds tarafından kurulmuştur. Adına ve kurucusuna bakarak bu üniversitede hamburger nasıl yapılır dersi verildiğini düşünmeyin. Kendi alanında prestijli bir okul olan bu üniversiteden mezun olan öğrenciler özellikle fast food sektöründe üst düzey yönetici olarak iş bulabilmektedirler. Hamburger Üniversitesi’nin Tokyo, Londra, Sydney, Münih ve Şangay gibi büyük şehirlerde de kampüsleri mevcuttur. Harvard üniversitesine kabul edilmek bu üniversiteye kabul edilmekten daha kolaydır.

4- Yakutya Göçebe Okulu – Yakutya

Rusya’nın Yakutya bölgesinde çok tuhaf bir eğitim sistemi hakimdir. Göçebe hayat tarzını benimseyen halk, çocuklarının eğitimden mahrum kalmaması için çadır okullarını da gittikleri yerlere götürmekteler. Aksi halde yatılı okula vermek zorunda kalıyorlar. Göçebe okul çadırında her yaştan öğrenciye, öğretmenler eğitim vermeye devam ediyor. Dünyadaki en ilginç 7 okul arasında olmayı hak eden bir eğitim sistemi değil mi?

5- Orestad Lisesi – Danimarka

Danimarka’nı Kopenhang şehrinde bulunan bu liseyi görenler tekrardan lise okumak istemekteler. Çünkü bu lise hem eğitimi hem mimarisi hem de olanakları ile tüm öğrencilerin hayalini süslemektedir. Teknolojik sistemlerle eğitim verilen okulda kapalı sınıf sistemi bulunmamaktadır. Öğrenciler dönerli masalarda bilgisayarlarla eğitim almaktalar. Dinlenme alanlarında konforlu koltuklarda uyuyabilmekteler. Dünyadaki en ilginç 7 okul arasında bulunan bu okul tekrar lise okuma aşkınızı canlandırabilir.

6- Mağara Okulu – Çin

Çin’de bulunan fakir bir topluluk büyük geçim sıkıntısı ile mücadele etmektedir. Öyle ki eğitim sistemleri de geçim sıkıntısından nasibini almış durumda. Okul inşası için yeterli düzeyde gelirleri olmayan bu topluluk, okullarını mağara içine taşımak zorunda kalıyor. Mağara içerisine sandalye koyan halk burayı adeta bir okul görünümüne kavuşturuyor. Öğrencilerin her aktivitesi bu mağara içinde sağlanıyor. 186 öğrencinin eğitim gördüğü mağara okulunda yemekhane de bulunuyor. Öğrenciler okullarına 2 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından ulaşabiliyor.

7- Yüzen Okul – Bangladeş

Dünyadaki en ilginç 7 okul listemizde son olarak yüzen okul yer alıyor. Uzakdoğu bölgesi her sene muson yağmurları nedeniyle sular altında kalmaktadır. Evler ve iş yerleri kullanılmaz hale gelmektedir. Tabi bu durumdan okullar da nasibi almaktadır. Bu duruma çözüm bulmak isteyen yerel halk yüzen okullar inşa etmiştir. Bir kayık üzerinde olan sınıflar nehir boyunca giderek her öğrenciyi evinden almaktadır. Yani okul hem servis hem de eğitim yuvasıdır. 23 adet yüzen okulun bulunduğu Bangladeş’de eğitim su üzerinde de olsa devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!