featured

Finans Akademisyeni Özgür Demirtaş Paramı Nereye Yatırayım? Youtube Kanalında Anlattı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Özgür Demirtaş Youtube kanalında bu hafta, parasını değerlendirmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Kendisine sık sık sosyal medyadan ve sosyal çevresinden paramı nereye yatırayım sorusunun sorulduğunu belirten Demirtaş, bu video ile cevap verdi.

Yatırım tavsiyesinin verilebilmesi için öncelikle yatırım yapacak olan kişinin iyi tanınması gerektiğine vurgu yapan finans uzmanı, örneklerle sorunun cevabını verdi. Özgür Demirtaş Youtube kanalının bu haftaki videosunda pek çok yatırım araçları olduğunu söyledi ve genel olarak kimin, nasıl bir yatırım türünü tercih etmesi gerektiğini açıkladı.

Özgür Demirtaş Youtube Videosunda Kendisine En Çok Sorulan Soruya Yanıt Verdi

Finans akademisyeni Özgür Demirtaş Youtube kanalının bu haftadaki videosunda, kendisine ve pek çok finans uzmanına gelen sorunun, paramı nereye yatırayım sorusu olduğunu söyledi. Demirtaş, yakın çevresinden ve sanal çevreden sıklıkla aldığı bu soruya her zaman yanıt vermediğini ancak yakinen tanığı kişilere tavsiyelerde bulunduğunu açıkladı.

Özgür Demirtaş, bir kişinin karakterinin, kişiliğinin, hayata bakışının nasıl olduğunun bilinmeden yatırım tavsiyesi verilmesinin yanlış olduğuna vurgu yaptı.

Özgür Demirtaş Açıkladı: Yatırım Araçları Nelerdir?

Finans akademisyeni ve finans uzmanı Özgür Demirtaş, yatırım araçları konusunda pek çok seçeneğin olduğunu, yüzlerce ve hatta binlerce yatırım aracının tercih edilebileceğini söyledi.

Dolayısı ile paramı nereye yatırayım diye soran bir kişinin, iyi tanınması gerektiğini ve yatırım tavsiyelerinin buna göre verilmesi gerektiğine değindi. Özgür Demirtaş, videosunda yatırım araçlarına şunları örnek gösterdi:

Mevduat HesaplarıDevlet TahvilleriÖzel sektör tahvilleri (Borçlanma Araçları)Emtialar (Değerli madenler, sanayi madenleri, tarım ürünleri)Hisse senedi (Türk hisse senetleri, yurtdışı hisse senetleri)Fonlar (Serbest fonlar, Borsada işlem gören fonlar)Türev ürünleri (Options, Futures, Forwards)Kripto Para Birimleri

Paramı Nereye Yatırayım?

Özgür Demirtaş Youtube videosunda paramı nereye yatırayım sorusuna neden net bir yanıt verilemeyeceğini açıkladı. Ayrıca Demirtaş takipçilerine, kendilerini tanımadan yatırım tavsiyesi veren kişilerden uzak durmasını da tavsiye etti.

‘’Ekonomi ve finansı bir kişinin bildiğini anlamak zordur ama bilmediğini anlamak kolaydır’’ diyen Demirtaş, yatırım tavsiyeleri konusunda, tanımadan net cevap verenlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Yatırım Yaparken Yapılmaması Gerekenler Nelerdir?

Bu haftaki videosunda yatırım yapmak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulunan Özgür Demirtaş, yatırım fikri olanların neler yapmaması gerektiğine de değindi. Özgür Demirtaş Youtube kanalında, yatırım konusunda yapılmaması gerekenleri şunlar olarak sıraladı:

‘Paranızı katlayacağız’ vaadinde bulunan kişi, kurum, web sitelerine ve reklamlarına inanmayınŞüpheyle yaklaşınSaadet zincirlerine inanmayın

Yatırım Yaparken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Özgür Demirtaş Youtube kanalının bu haftaki yayınında yatırım konusunda yapılmaması gerekenler ile birlikte yapılması gerekenleri de açıkladı. Demirtaş ilk olarak yatırım yapacak olan kişilerin, sepet yapmasını tavsiye etti. Yani yatırım yapacak olan kişiler, tüm birikimini yatırım araçları içinden tek bir tanesine yatırmamalı; birikimlerini paylaştırarak yatırım araçlarına bölmeli.  

Finans uzmanı ve akademisyen Özgür Demirtaş Youtube yayınında, toplum olarak kanıksanmış bir algının da değiştirilmesi yönünde beyanda bulundu. Özgür Demirtaş’a göre Türkiye’de geçmişte oldukça iyi yatırım olan bir yatırım aracının, gelecekte de iyi yapacağını devam edeceğini düşünmenin yanlış olduğunu vurguladı.

Bu düşüncenin yani ‘Momentum’ adı verilen bu durumun kimi zaman doğru olduğunu söyleyen Demirtaş, bunun her zaman doğru olmadığını ifade etti.  

Geçmişte iyi yapan bir yatırım aracının gelecekte de kesinlikle iyi yapacağının bir garantisi olmadığının özellikle altını çizen Demirtaş, bu konuyu geçmiş videolar arasında yer alan Para Biriktiren Adam videosunda nasıl para biriktirilir içeriği ile açıkladı.

Riskli Yatırım Araçları Nelerdir?

Özgür Demirtaş Youtube kanalında, paramı nereye yatırayım konusuna açıklık getirirken riskli yatırım araçları ve bunların neler olduğuna da değindi. Yatırım için ayrılan paradan zarar etme korkusu olmayan kişilerin daha çok kazandırması açısından riskli yatırım araçlarına yöneldiğini söyleyen Demirtaş, bu kategoride yer alan yatırım araçlarını da sıraladı:

Hisse SenediKaldıraçlı yatırım (hisse senedi)Türev ürünleri

Devlet tahviline göre hisse senetlerine yatırım yapmanın bir tık daha riskli olduğunu söyleyen Demirtaş, türev ürünlerinin de riskinin fazla olduğunu belirtti. Kaldıraçlı işlemler konusunda da, 1’e 10 kazanılabileceğini söyleyen finans akademisyeni, 1’e 10 kayıplarının yaşanmasının da mümkün olduğunun altını çizdi.

Risksiz Yatırım Araçları Nelerdir?

Risksiz yatırım araçları konusunda da bilgi aktaran özgür Demirtaş, yatırımlarını garanti altında tutmak isteyen kişilerin de genel olarak mevduat hesaplarını ve devlet tahvillerini tercih ettiğini söyledi. Ancak bankaların mevduat hesapları da, bankanın sigorta ettiği kadar güvende.

Bu sebeple de özellikle yüksek meblağların bankada olması, sigorta miktarı düşünüldüğünde tamamen risksiz yatırım aracı kategorisinde yer almıyor.  

Özgür Demirtaş Youtube videosunda yatırım yapayı düşünen kişilerin öncelikle risk durumlarını analiz etmesi gerektiğini ve risk alabilecekleri ölçüde yatırım araçlarına yönelmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş özellikle de yatırım yapacak olan kişilerin tek bir yatırım aracına yönelmemeleri konusunda da uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!