featured

Samsung Galaxy S20 FE Tanıtıldı | Samsung Galaxy S20 FE Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde çok sık gündeme gelmeye başlayan Samsung Galaxy S20 FE adı ile bilinen telefonun tanımı yapıldı. Telefon çok üstün özellikleri bünyesinde barındırsa da fiyat açısından makul olması sebebi ile birçok kişi tarafından tercih edilecek gibi görünüyor.

Telefon alırken en fazla dikkat edilen konulardan bir tanesi nasıl bir tasarıma sahip olduğudur. Hem tasarıma hem de kamerasına önem veren kişiler için bu telefon adeta biçilmiş kaftan nitelindedir. Telefonun tasarımı ise her zamanki gibi Galaxy ailesinden izler taşımaya devam etmektedir. Bu yönden oldukça şık ve zarif bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Samsung Galaxy S20 FE Özellikleri Nelerdir | Samsung Galaxy S20 FE Fiyatı Ne Kadardır?

Güney Koreli üretici yeni piyasaya çıkartmış olduğu Samsung Galaxy S20 FE ismini verdiği telefon modelinin özelliklerini tanıttı. Bu telefonun da piyasaya çıkması ile beraber S20 serisini oluşturan modellerin sayısı 4 e çıkmış oldu. Samsung Galaxy S20 FE özellikleri nelerdir? Gelin, birlikte bakalım.

1 – Samsung Galaxy S20 FE Ekran Özellikleri Nelerdir?

Bu özel tasarım telefon 6.5 inç boyutuna sahiptir. 1080 x 2400 çözünürlüğü bulunan telefon 120 Hz yenileme hızına sahiptir. Ayrıca bu yeni Samsung modelinde HDR10+ ve Always-on-display de desteklemektedir.

2 – Samsung Galaxy S20 FE ile Yüzebilirsiniz 

Bu  özel tasarım telefon 30 dakikaya kadar suya dayanabilmektedir. Suyun derindiği ise 1.5 metreye kadar olduğu zaman dayanıklılık gösterebilmektedir. Yani 1.5 metreden yüksek konumda suya dayanmama ihtimali bulunmaktadır.

3 – İşlemci Özellikleri

Bu mükemmel tasarımlı telefonda Adreno 650 gafik işlemcisi kullanılmıştır. Fakat bu işlemci yalnızca 5G destekleyen ülkelerde satışa sunulmuş olacaktır. Ülkemizde 5G desteği bulunmadığı için Türkiye versiyonunda Exynos 990 işlemcisi kullanılıyor olacak.

4 – Hafıza Özellikleri

Samsung’un yeni telefon modeli kullanıcılarına iki tane depolama seçeneği sunmaktadır. Bunlardan birisi 128 GB iken diğeri de 256 GB olacak. 6 GB ve 8 GB olarak da iki bellek seçeneği bulunmaktadır.

5 – Kamera Özellikleri

Telefonda 3 adet kamera yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi 12 megapiksel ve 1.8 OIS destekli ve geniş açıya sahipken biri 8 Megapiksel ve 2.0 3x optik zoom telefoto iken diğeri ise 12 megapiksel ultra geniş açı özelliklerini kendisinde barındırmaktadır. Bu nedenle bir telefonun fotoğraf kalitesine önem veriyorsanız gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz modeller arasında yer almaktadır.

 Ön kamerada ise tek kamera bulunmaktadır. Bu kamera da 32 megapiksel ve 2.0 geniş açıya sahiptir. Bu kamera aracılığı ile 4K çözünürlükte video çekmek mümkündür.

6 – Daha Güvenilir Akıllı Telefon Modeli İçin Samsung Galaxy S20 FE

Cihazın ekran altı parmak izi okuyucu özelliği de bulunmaktadır. Bu yönü ile güvenlik konusunda da iddiaları bulunan cihazda bağlantı olarak bluetooth 5.0 ve Wifi özellikleri yer almaktadır. Cihazda bir adet Type-C giriş noktası bulunurken 3.5 mm kulaklık girişi yer almaktadır.

7 – Batarya Özellikleri

Samsung Galaxy S20 FE modeli 4500 mAh bataryaya sahiptir. Ayrıca 25W hızlı şarjı da destekleyen modeller arasında yer almaktadır. Ayrıca telefonu 15W gücünde kablosuz bir şekilde şarj etmek de mümkündür. 70 saat müzik oynatma özelliği de kullanıcıları oldukça memnun edecek özellikler arasında yer almaktadır. Cihazın 4G ile konuşma süresi ise ortalama olarak 23 saattir. Ayrıca S20 FE ile Cihazla 16 saat kesintisiz internet kullanımda da bulunabilirsiniz.

8 – İşletim Sistemi

Cihaz ilk olarak Android 10 işletim sistemi ve Samsung’a ait ONE IU 2.5 ara yüzü ile beraber kutudan çıkmaktadır.

9 – Samsung Galaxy S20 FE Ses Kalitesi

YouTube video

Telefonun yüksek ses kalitesine sahip olduğu bir hoparlör bulunmaktadır. Bu yönü ile Samsung Galaxy S20 Ultra isimli cihazı hatırlattığını da söyleyebiliriz.

10 – Çift Hatlı Akıllı Telefon

Telefonun üst tarafında SIM kart giriş yeri bulunmaktadır. Çift hat özelliğini de kendisinde barındıran bir cihaz ile kesintisiz iletişim imkanı bulabilirsiniz.

Bonus : Samsung Galaxy S20 FE Fiyatı Nedir?

Samsung Galaxy S20 FE satışları ilk olarak 23 Eylül 2020 tarihinde Samsung Online mağazası üzerinden satışa sunulmaya başladı. Daha sonra Samsung S20 FE Teknosa gibi teknoloji mağazalarında da kullanıcılar ile buluşturulmaya başlandı. Ayrıca 23 Eylül 2020 ile 22 Ekim 2020 tarihleri arasında telefonu alan kullanıcılar için de eskiyi getir yeniyi götür kampanyası mevcuttu.

Bu kampanya sayesinde de eski cihazı getirerek indirim hakkı elde etmiş oldular. Kampanyaya katılan müşteriler aynı zamanda Galaxy Buds da kazanma şansı elde ettiler. 2020 Yılında Dünyanın En Değerli Markaları arasında yerini alan Samsung tarafından üretilen Galaxy FE Media Markt gibi teknoloji mağazalarında sunulan satış fiyatı ise KDV dahil 6499 Türk Lirasıdır.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!