featured

Huawei Mate 40 Pro Fiyat Listesi Açıklandı mı | Huawei Mate 40 Pro Özellikleri Nelerdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Huawei’nin kısa bir süre önce çıkarmış olduğu Huawei Mate 40 Pro fiyat bilgisi ile ilgili ayrıntılar oldukça merak edilmektedir. Telefon ilk günden beri gerek tasarımı gerekse özellikleri ile binlerce kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Bu ilgi çekici modelin Türkiye’deki satış fiyatının 14 bin TL olacağı bilgisi paylaşıldı.

Dünya devi markalar arasında kendisine yer bulan Huawei, yaklaşık 2 ay önce yapmış olduğu lansman ile Huawei Mate 40 serisini tanıtmıştı. Böylece Huawei Mate 40 Pro ile beraber Huawei Mate 40 Lite , Huawei Mate 40 Pro Plus gibi diğer ilgi çekici modellerin de tanıtımı yapılmış oldu. Mate 40 ismi verilen serinin içerisinde yer alan Huawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı da açıklanmış oldu.  14 bin Türk Lirası ile Türkiye pazarına giriş yapan bu model oldukça dikkat çekti.

Huawei Mate 40 Pro Fiyat ve Özellikleri

Huawei Mate 40 Pro fiyat bilgisi kadar özellikleri de oldukça merak edilmektedir. Ünlü marka modelin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde tanıttı. Huawei Mate 40 Pro ve Huawei Mate 40 Pro Plus serinin en gözde modelleri olarak gösterilmektedir.

1 – Huawei Mate 40 Pro İşlemci Özellikleri

Eşsiz bir tasarımı bulunan cihazın işlemcisi de tercih edilmesi için yeterli sebepler arasında görülmektedir. Cihaz Kirin 9000 işlemciye sahiptir. Fakat bu işlemci gücünü 5G desteğinden almaktadır. Bu nedenle söz konusu işlemcinin yalnızca 5G desteği bulunan ülkelerde kullanımı mevcuttur. Türkiye’de kullanımı ise şu an için pek mümkün görünmüyor.

2 – Kamera Özelliği

Cihazın arka kısmında toplamda 3 kamera bulunuyor. LEICA yapımı olan kameraların biri 50 megapiksel f 1.9 özelliklerine sahiptir. Bu özelliği barındıran kamera ana kamera olarak isimlendirilmektedir. İkinci kamera ise 20 megapiksel f 1.8 ultra geniş bir açıya sahip. Üçüncü kameranın ise OIS destekli ve 5x zoom özelliği olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca 12 megapiksel telefoto kamera olarak isimlendirilmekte. Ön tarafında yer alan kameranın ise 13 Megapiksel f 2.4 özellikleri bulunuyor. Ayrıca cihaz ile 8K çözünürlüklü video çekebilmeniz mümkün.

3 – Ekran Özellikleri

Huawei Mate 40 pro fiyat özelliği kadar ekran özellikleri de oldukça merak ediliyor. Cihazın ekranı şimdiye kadarki Huawei modelleri arasında en başarılı olanı desek abartmış sayılmayız. Bu telefonlarda görmeye aşina olduğumuz çentik yerini sol üst kısımda konumlandırılmış olan selfie kamerası almış. Telefonun boyutu ise 6.76 inçtir. Bu ilgi çekici cihazın çözünürlüğü ise 1344 x 2772 şeklindedir. HDR10+ desteği sunmasının yanı sıra 456 PPI piksel yoğunluğu da sunmaktadır. Ayrıca 90 hz yenileme hızına da sahip olan cihaz flex OLED ekran ile gelmektedir.

4 – Suya Dayanıklı Ekran Özelliği

Bu şık ve özel cihazı sudan sakınmanıza da gerek yok! Suya dayanıklı özelliği olan bu model ile yarım saat boyunca 2 metre derinliğe kadar suda durabilirsiniz. 2 metreden ve yarım saatten sonra ise suyun altında durması cihaz için sakıncalı hale geliyor.

5 – Huawei Mate 40 Pro Fiyat Listesi ile Hafıza Özellikleri Uyuşuyor mu?

YouTube video

Huawei Mate 40 Pro Çin’de yer alan kullanıcılar için RAM bellek kapasitesi 12 GB olacak şekilde tasarlanmıştır. Çin dışındaki kullanıcılar için ise RAM bellek kapasitesi 8 GB’dır. Hafızası ise 256 GB şeklindedir. Yani ülkemizde 256 GB dahili ve 8 GB RAM belleğe sahip olacağı biliniyor. Bu yönü ile üstün özellikli bir cihaz olsa da 14 bin TL değerinde olması cihazın hafızası ile ilgili değil, fotoğraf kalitesi ile alakalıdır. 

6 – Güvenlik Sistemi

Cihazda 3D yüz tanıma özelliğinin bulunmasının yanı sıra ekran parmak izi özelliği de bulunuyor. Böylece bu dikkat çekici telefon ile bilgileriniz iki adımlı güven altına alınmış oluyor.Tüm bunların yanı sıra cihazın bağlantı özelliklerinin de oldukça iddialı olduğunu söylemek mümkündür.  Bluetooth 5.2 ve Wifi bağlantısı özellikleri bulunan cihazda Type-C desteği bulunduğunu da söylemek mümkündür.

7 – Huawei Mate 40 Pro Batarya Özellikleri

Mate 40 Pro, 4400 mah batarya özelliğine sahip olması ile meraklılarını bu konuda da tatmin etmeyi başarıyor. Ayrıca bu batarya 66W hızlı şarj desteğine de sahip. Cihazın 50W kablosuz şarjı da desteklediğini söylemek mümkündür. Markanın yapmış olduğu açıklamaya göre yüzde yüz şarj olması 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşmektedir. Böylece Mate Pro telefona sahip olduğunuz her an hızlı şarj teknikleri konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek kalmıyor. 

8 – İşletim Sistemi

Cihaz ilk olarak kutusundan Android 10 işletim sistemine ve EMUI ara yüzüne sahip olarak çıkmaktadır. Türkiye pazarında da aynı işletim sistemi ile kullanılması bekleniyor. 

Bonus : Huawei Mate 40 Pro Fiyat Bilgisi Nedir?

Huawei Mate 40 Pro fiyat ve özellikleri nedir gibi sorular telefonun tanıtımının yapıldığı ilk günden beri oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Söz konusu cihazın toplam 5 renk seçeneği bulunmaktadır. Bu renkler ise gümüş, yeşil, sarı, beyaz ve siyah şeklindedir. Cihazın 1199 Euro ile satışa çıkarılacağı açıklandı. Huawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı ise 14 bin Türk Lirası olarak belirlendi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!