featured

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır | Koronavirüse İyi Gelen Zeytin Yaprağı Çayı Yararları Nelerdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır sorusunun yanıtı, son zamanlarda oldukça merak edilenler arasında. Tüm dünyada ve Türkiye’de etkili olan koronavirüs nedeniyle insanlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye çalışıyor. Çünkü covid19 ile mücadelede bağışıklık sisteminin güçlü olması hayati bir önem taşıyor. Bu noktada zeytin yaprakları da oldukça yararlı.

Zeytin yaprağı yararları nedeniyle yüzyıllardan beridir kullanımda. Zeytin özütünde ve de zeytin yaprağında bulunan hidrotirezol ve oleuropein isimli fenolik bileşikler çeşitli virüslere karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili. Özellikle koronavirüs günlerinde ünlü profesörlerin ve doktorların zeytin yaprağı çayı faydaları üzerine bilgilendirmelerde bulunması, zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır sorusunun sorulmasına neden oluyor. Çünkü zeytin yaprağı, tıbbi aromatik bitkiler arasında bulunuyor ve vücutta antiviral bir etki yaratılmasında önemli.

Taze Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır ?

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır cevabı oldukça basit. Çünkü bu çayı hazırlamanın hiçbir zahmeti yok. Bir bardak zeytin yaprağı çayı için, bir bardağın içerisine 6-7 adet taze zeytin yaprağı atmak ve üzerine kaynamış suyun dökülmesi yeterli oluyor. 10 dakika kadar demlemeye bırakılan zeytin yaprağı çayı, 10 dakika sonrasında içmeye hazır hale geliyor. İsteyen kişiler, zeytin yaprağı çayını tarçın ya da limon ile de tatlandırabiliyor. Çünkü zeytin yaprağının içeriğindeki maddeler, çayın acı olmasına yol açmaktadır.

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır sorusunun cevabı kadar, bir gün içinde kaç bardak bu çaydan tüketilebileceği de merak edilenler arasında. Günde 3 bardak kadar içilebilen bu bitki çayı, ister sıcak ister soğuk olarak tüketilebiliyor. Ancak zeytin yaprağı bitki çayının içmeden önce hazırlanması ve taze olarak tüketilmesi tavsiyeler arasında. Zeytin yaprağı çayı faydaları sayesinde pek çok kişiye şifa sağlıyor.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır Saraçoğlu Tarifi

Uzun yıllardan beridir ekranlarda görmeye alıştığımız İbrahim Saraçoğlu da zeytin yaprağı çayı faydaları nedeniyle tüketilmesini tavsiye ediyor. Saraçoğlu’na göre özellikle de Tip 2 Diyabet hastaları zeytin yaprağı, ısırgan ve yasemin çiçeği ile kür yapmalı.

YouTube video

Dr. Ender Saraç ise zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır konusuna yönelik olarak 2017 yılında Youtube kanalında video yayınlamıştı. Ender Saraç bu videosunda zeytin yaprağının en az zeytinin kendisi ve yağı kadar yararlı olduğunu ve zeytin yaprağı çayının yan etkileri bakımından yok denecek kadar az olduğunu ifade etti. Pek çok hastalıkta iyileştirici bir güç olarak zeytin yaprağı çayının kullanılabileceğini söyleyen Saraçoğlu, zeytin yaprağı çayı nasıl hazırlanır sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Zeytin yaprakları sirkeli suda 10 – 15 dakika bekletilirBir tutam zeytin yaprağı, french press içerisine konurFrench press içinde bulunan zeytin yapraklarının üzerine kaynatılmış su dökülür4 – 5 dakika demleme gerçekleştirilirDemleme süresi sonunda zeytin yaprağı bitki çayı bardağa konulurBitki çayının konulduğu bardak içine bir dilim limon atılır

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır Ender Saraç tarafından adım adım anlatıldı. Saraçoğlu, bu itki çayının içerisine limon konulması gerektiğine neden olarak da; limonun antioksidan, tansiyon düşürücü ve toksin atıcı olduğunu söyledi.

Koronavirüse Karşı Etkili Olduğu İddia Edilen Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları Nelerdir ?

YouTube video

Son zamanların en merak edilen soruları arasında zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır sorusu var. Akdeniz tipi beslenmede zeytin ile zeytinyağı büyük bir önem taşıyor. Sağlık açısından pek çok yararı olduğu, yapılan araştırmalar da kanıtlanan zeytin ve zeytinyağı, içeriğinde insan sağlığına yararlı olan bileşiklerden oluşuyor.  

Zeytin yaprağının içeriğinde yoğun olarak yer alan fenolik bileşiklerden oleuropein ve hidrotirezol, güçlü bir antioksidan olduğu için koronavirüs ile mücadele de de umut vaat edici. Zeytinin bu şifa vericiliğinden yararlanmanın en kolay yolu ise; zeytin yaprağı çayı tüketmek. Bu sebeple de zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır diye merak ediliyor. Genel olarak zeytin yaprağı çayı faydaları şunlar olarak sıralanıyor:

Kan basıncının dengelenmesini sağlıyorKan şekerini düşürmede etkili oluyorKolesterolün düşürülmesinde yarar sağlıyorKanser hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor ve anti kanserojenik etki gösteriyorKalp ve damar sağlığının korunmasına etki ediyorKalp krizi riskini azaltıyorBağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynuyorDoğal antibiyotik etkisi gösteriyorMikropların öldürülmesinde etkili oluyorÇeşitli hastalıkların tedavi edilmesinde vazife görüyorAntibakteriyel özellik taşıyorTansiyonun düşürülmesine yardımcı olur

Zeytinin Metabolizma İçin Faydaları Nelerdir ?

Zeytin metabolizma için oldukça sağlıklıdır. Bu nedenle de hem zeytinin kendisi, hem yağı hem de çayı sağlıklı bir yaşamın anahtarı gibidir. Köklü bir geçmişi olan zeytin özellikle sabah kahvaltılarında belirli miktarda tüketildiğinde, içeriğinde bulunan yağlar sayesinde vücuda yarar sağlamaktadır. Genel olarak zeytinin faydaları şunlardır:

Mide ağrılarının azalmasında etkilidirKolon kanserine karşı koruyucudurKan üretiminde destekleyicidirKolesterolün düşürülmesinde etkilidirTok tuttuğu için diyetlerde etkilidirAntioksidan özellikte olduğu için vücudu toksinlerden arındırırSindirimin kolaylaştırılmasında etkilidir

Siz de zeytinden gelen şifadan faydalanmak istiyorsanız gün içerisinde düzenli olarak zeytin tüketebilirsiniz. Zeytin yaprağı çayı ile birlikte bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Eğer hjyeinden ve kalitesinden emin olarak zeytin tüketmek istiyorsanız zeytin nasıl yapılır yazımızı okuyarak, evde kendi zeytininizi kendiniz yapabilirsiniz.

Zeytin Yaprağı Çayı Neye İyi Gelir ?

https://www.youtube.com/watch?v=v0n9J4SO8As

En fazla merak edilen sorular arasında zeytin yaprağı çayı neye iyi gelir sorusu bulunuyor. Yukarıda da maddelendiği üzere zeytin yaprağının faydaları oldukça fazla. Ancak bu bitki çayının yararları sadece bunlarla da sınırlı değil. Bu sebeple de internette, cevabı sık araştırılan sorular arasında zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır yer alıyor.  

Zeytin yaprağının faydaları nelerdir diye bakıldığında; kan şekeri düzenleyici olma, kolesterol düşürme ve benzeri gibi yararların dışında, cilt konusu da karşımıza çıkıyor. Kurutulmuş zeytin yaprağı ya da taze zeytin yaprağı yararları sayesinde pek çok kozmetik üründe kullanılıyor.

Özellikle de erken yaşlanma etkilerinin giderilmesinde ve güneş yanıklarında zeytin yaprağı etkili. Ayrıca cilt kanserine de yol açabilen UVB ışınlarına karşı da adeta bir kalkan oluyor. Kısacası zeytin yaprağı faydaları, amacı sağlıklı bir yaşam olanlar için umut vaat ediyor.

Zeytin Yaprağı Çayını Kimler İçemez ?

Bağışıklık sisteminin desteklenmesinin oldukça önemli olduğu koronavirüs günlerinde zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır diye sıklıkla araştırılıyor. Ancak genel olarak bu bitki çayı herkesin kullanımına uygun olsa da istisnai durumlar da var. Zeytin yaprağı çayının içmesi yasak olan kişiler bulunuyor. Bu sebeple bu çayın tüketimine başlamadan önce zeytin yaprağı çayını kimler içemez diye araştırma yapmakta fayda var. Hatta kronik hastalık sahibi olan kişilerin öncelikle doktorlarına danışması en sağlıklı olanı…

Zeytin yaprağı çayını içmemesi gerekenler arasında hamileler ve emziren anneler de bulunuyor. Her ne kadar zeytin yaprağı çayının faydaları baskın olsa da emzirenler ve hamileler için tehlike söz konusu. Ayrıca kronik tansiyon hastaları da rahatsızlıklarından dolayı daha fazla zarar görmemek için mutlaka doktoruna danışarak kullanım gerçekleştirmeli. Kısacası bu bitki çayını bilinçsiz bir şekilde kullanmamak gerekiyor. Aslında oldukça yararlı olan zeytin yaprağı çayının, ameliyatlı hastalar tarafından kullanılmamasında fayda var.

Zeytin Yaprağı Zararlari

Bilindiği kadarıyla zeytin yaprağı çayı zararları yok. Şifa kaynağı olan bu bitki çayının bazı zamanlarda yan etkileri olabiliyor. Genel olarak da zeytin yaprağı çayının yan etkileri hayati bir soruna yol açmamakta. Ancak her şeyde olduğu gibi bu bitki çayının da fazlası zarar olarak kişilere geri dönüyor.  

En sık karşılaşılan yan etkileri arasında mide ekşimesi ve ishal yer alıyor. Ancak biraz önce de belirttiğimiz gibi hamilelerin, kronik hastalık sahiplerinin, emziren annelerin veya daimi ilaç kullanan kişilerin öncelikle doktorlarına danışması gerekli. Kısacası zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir diye araştırınca pek çok şey karşımıza çıkıyor ancak zararları denince fazla bilgi ile karşılaşılmıyor.

Zeytin Yaprağı Nasıl Kurutulur ?

Cilt hücrelerinin yenilenmesinde etkili olan, antioksidanlar bakımından zengin olan ve virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendiren zeytin yaprağının taze olduğu gibi kuru tüketimi de mümkün. Ancak zeytin yaprağını kurutarak kullanacak olan kişilerin, kurutma yöntemine dikkat etmesi gerekiyor.

Zeytin yaprağı nasıl kurutulur sorusunun yanıtı da basit. Bunun için gölgeden yararlanmak gerekiyor. Oldukça sıcak ve bol güneşli ortamlar, zeytin yaprağının içeriğinde bulunan yağların buharlaşmasına ve yok olmasına sebep. Bu sebeple zeytin yaprağı çayı faydaları görmek için gölgede kurutma yapılmalı. Bunun için ise isteyen kişiler gölgede, bir kap içerisinde kurutma yapabiliyor ya da zengin yapraklarını asarak kurutma gerçekleştirilebiliyor.

Zeytin Yaprağı Çayı Tansiyonu Yükseltir mi ?

Zeytin yaprağı çayı faydaları nedeniyle yıllardan beridir pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Özellikle de corona virüs günlerinde bağışıklık sisteminin desteklenmesi amacıyla sıklıkla zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır sorusuna internette cevap aranmakta. Zeytin yaprağının, meyvesinin ve yağının içeriğinde oleuropein bulunmakta. Bu bileşenin tansiyon düşürücü bir özelikte olduğu biliniyor.  

Dolayısı ile zeytin yaprağı çayı tansiyon yükseltici değil; aslında tansiyon düşürücü bir özellik taşıyor. Bu sebeple de özellikle düşük tansiyon hastalarının bu bitki çayını doktorlarına danışmadan, bilinçsiz olarak kullanmamalı. Her ne kadar bu bitki çayının tansiyon yükseltici bir etkisi olmasa da yüksek tansiyon hastalarının da ilgili doktorlarına danışması gerekiyor. Dolayısıyla zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır araştırması yaparken, bilinçsiz verilen tavsiyelere uymamak gereklidir.

Zeytin Yaprağı Çayı Kaç Gün İçilmeli ?

https://www.youtube.com/watch?v=eUE1Tt2HBYQ

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır araştırması yapan kişilerin çoğunluğu, zeytin yaprağı çayının kaç gün içilebileceğini de merak ediyor. Yan etkisi yok denebilecek kadar az olan bu bitki çayı, günde 3 kez tüketilebilir. Ancak yine de aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır araştırması yapan kişilerin, yarar görmek adına aşırı tüketim yapmaması gerekli.

Zeytin Yaprağı Çayı Fiyatı

Bitki çayları içinde en ucuz olanları arasında zeytin yaprağı bulunmakta. Ancak zeytin yaprağı çayı fiyatı, bölgeden bölgeye değişiyor. Zeytin ağaçları bakımından zengin olan Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde genelde insanlar herhangi bir ücret ödemeden bu yaprakları doğadan toplanabilir. Ancak zeytin ağacına erişimi olmayan ya da zeytin ağacı bakımından yetersiz olan bölgelerde, aktarlarda oldukça uygun bir fiyatla satışa sunulması söz konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!