featured

Xpeng Elektrikli Otomobil Modelleri G3 ve P7 ile Geliyor | Xpeng G3 Fiyatı Ne Kadar | Xpeng Türkiye Pazarında Neden Bilinmiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Dünyanın en önemli teknolojilerinden birine elektrikli otomobillere büyük ilgi duyan Norveç’te bugünlerde Xpeng elektrikli otomobil modelleri tanıtılıyor. Norveç geçtiğimiz yıl sahip olduğu % 42.4 ‘lük elektrikli otomobil oranı ile dünya lideri olmayı başardı. Dünyanın diğer ülkelerinde sıklıkla yer almayan Xpeng markası da bu ülkede tanınan bir elektrikli otomobil markası oldu. İşte, o markanın en önemli modelleri : Xpeng G3 ve Xpeng P7 .

Tesla Yolunda Xpeng Elektrikli Otomobil Modelleri Xpeng G3 ve Xpeng P7 Hikayesi

Dünyanın az tanınan otomobil markalarından biri olan Xpeng Norveç piyasasına Ülkede Greemvay Motors aracılığı ile giriyor. Çok satan otomobil modelleri arasında girmeyi planlayan bu marka, Tesla’nın önemli modellerini örnek alıyor. Sürüş kolaylığı ile her kullanıcıya hitap eden Xpeng G3 ve Xpeng P7 modeleri Norveç’te olduğu gibi Türkiye’de tutacak mı? Xpeng Türkiye satışı yapacak mı? İlerleyen günlerde göreceğiz.

A – Xpeng G3 Özellikleri Nelerdir? Xpeng G3 Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Çinli araba markaları arasında yerini alan Xpeng G3 Türkiye pazarında yerini alacak mı? Norveç’te sıklıkla görülen bu otomobil markası, yeni üreteceği Xpeng P7 ve G3 elektrikli otomobil modelleri ile Avrupa pazarında yerini almaya hazırlanıyor. Xpeng Car markası altında üretilecek olan iki modelden biri olan Xpeng G3 fiyatı Avrupa için 32 bin 300 Euro civarında olacakken, bu fiyatın Türkiye pazarında en az 240 bin TL olması bekleniyor. Fakat Xpeng G3 Türkiye fiyatı konusunda firma tarafından paylaşılan net bir bilgi bulunmuyor.

1 – Xpeng Elektrikli Otomobil Modelleri : Xpeng G3 Suv Modeli Motor Özellikleri Nasıldır?

Arka aks bölgesinde 145 hW gücünde bir elektrik motoru bulunacağı açıklanan Xpeng elektrikli otomobil modeli bir SUV araba kasasına sahiptir.  

2 –İlk 100 Xpeng Car Etiketli Otomobil Norveç’e Gidiyor

Çin’de üretilen ilk 100 Xpeng G3 elektrikli otomobil modeli Norveç’e gitmek üzere gemilere yüklendi. İlk teslimatlar ise Kasım ayında gerçekleştirilecek.  

B – Xpeng Elektrikli Otomobil Modelleri : Xpeng P7 Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Kia ve Samsung gibi Koreli markaları örnek aldığını açıklayan Xpeng P7 fiyatı 34 bin dolar ile başlayacağı ifade edilirken, marka tarafından resmi bir fiyat paylaşılmadı. Otomobil yorumcularının büyük bir hevesle tanıttığı tam elektrikli araç modellerinden Xpeng P7 Türkiye fiyatı da açıklanmadı. Ayrıca bugünlerde Cross Turismo modelinin de testleri devam ediyor olduğu açıklandı.

1 – 4X4 700 Km Menzilli Xpeng P7 Özellikleri

YouTube video

Arkadan itişli motor özelliğine sahip olan Xpeng Türkiye pazarında yerini almayı planlıyor. Xpeng Car markası ile satışa sunulacak olan P7 Tesla Model X ile yarışmaya hazırlanıyor. 700 km uzaklığa kadar menzile sahip olması beklenen tam elektrikli otomobil Kara Şimşek’e benzer bir duruşa sahip.

2 – İç Tasarım Özellikleri ile Xpeng P7 Price

Süslü efektlere sahip olması beklenen Xpeng G3 ve P7 modelleri zevkli bir tasarıma sahip olacak gibi görünüyor. Bu yönü ile de Tesla ile yarışmayı hedefleyen marka, Tesla modellerine denk ama çok daha uygun fiyatlı alternatifler üretmek istediğini belirtiyor. Bu yeni model otomobilin Avrupa fiyatı 34 bin dolar civarında olması beklendiği de ifade edildi. 

Türkiye’de Xpeng Markası

Daha önce Xpeng G3 520 modeli ile Türkiye pazarında yer alan otomobil markası, Xpeng P7 ve G3 modelleri ile yeniden ülkeye girmeyi hedefliyor. Yeni Xpeng elektrikli otomobil modelleri ise sadece Türkiye’de değil; dünya çapında da çok satanlar arasında yer almayı planlıyor. Ayrıca yerli otomobil TOGG ve Tesla Model S karşılaştırması için linki takip edebilir ve Tesla model otomobillerin özelliklerini öğrenebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!