featured

Bisiklet ile Ferrari Yarışırsa Kim Kazanır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Uçak ile spor otomobil, motosiklet ile F1 araçları arasında gösteri amaçlı yarışları çok görmüşsünüzdür. Ama Bisiklet ile Ferrari Yarışırsa Kim Kazanır sizce? 

François Gissy, kendi tasarladığı buharlı roketler taktığı bisikletler ile saatte 300 kilometre üzerinde hızlara çıkarak dünya rekorları kırmıştı. Bu rekor denemelerinden birini de ünlü spor otomobil markası Ferrari otomobiliyle yapmıştı. Sizce Ferrari mi yoksa Gissy‘nin roket bisikleti mi kazandı? Şaşıracaksınız ama bisiklet Ferrariyi geçti…

Son Rekor Denemesinde Hayatını Kaybetti

Roket bisikletiyle hız denemeleri yapan François Gissy, saatte 300 kilometreden daha fazla hıza ulaşarak çeşitli rekor denemeleri yapıyordu. Öyle ki 2018 yılında yaptığı rekor denemelerden birinde Gissy, geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti.

Savcı: Bisiklet ile Rekor Denemesi Bakımsız ve İzinsiz Pistte Yapılmış

36 yaşındaki François Gissy, 2018 yılında roket bisikleti ile yaptığı hız rekoru denemesi ile son denemesini yapmıştı. Denemede, basınçlı su buharı itişiyle çalışan üç tekerlekli bir bisiklet ile saatte yaklaşık 300 km hızla yola çıktığı sırada yaşanan kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili çalışan savcı:  “François Gissy kendi ürettiği teçhizatıyla hız rekorları kıran biriydi. Olay günü izinsiz terk edilmiş bir parkurda rekor denemesi yapıyormuş. Rekor denemesi esnasında François Gissy roketli bisikletiyle 4 saniye içerisinde 298 km hıza çıkmış. 3 saniye sonra, belirlenemeyen bir nedenden dolayı belki yoldaki bir delik veya başka bir çıkıntı deneniyle kaza geçirimiş ve hayatını kaybetti.”

François Gissy, daha önce yaptığı rekor denemelerinde 4,8 saniyede 333 km hıza ulaşmıştı, 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!