featured

Hayatta Kalanın Kazandığı Netflix Dizisi: Squid Game!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Güney Kore yapımların giderek arttığı bu günlerde Netflix bu yapımlara bir yenisini ekledi. Güney Kore dizi Squid Game, bu yılın en merakla beklenen dizileri arasında yer alıyor. 17 Eylül’de Netflix’de yayınlanan Squid Game hakkında tüm detayları sizin için derledik. İşte son günlerin en popüler dizilerinden biri Squid Game konusu ve hakkında merak edilenler…

Dizinin senarist ve yönetmen koltuğunda Blue Fragon Film Ödülleri’nde kazandığı En İyi Senaryo Ödülü ile birlikte pek çok prestijli ödüle adını yazdırmış, 2017’den sonra ismi oldukça sık anılan ve geniş bir kitleye ulaşan Kore filmi The Fortness’dan tanıdığımız Hwang Dong-Hyuk oturuyor. 

456 kişi 40 Milyon Dolar için Yarışıyor

Hikayenin merkezinde hayatlarında istedikleri yere gelememiş, başarılı olamamış bir grup insan var. Esarengiz davetiyeler alan 456 yarışmacı, aslında birer kurtuluş şansı elde ettiklerinin farkında değillerdir.

Girecekleri bu yaşam mücadelesinin karşılığında büyük ödül olan 45.6 milyar won yani 40 milyon dolar, onların hayata yeniden başlayabilmeleri için verilen önemli bir şanstır. Yaptıklaarı her hamlenin izlendiğini bilen 456 kişi arasında yalnızca bir kişi bu büyük ödülü kazanacak.

Şampiyon olacak kişi bulunana kadar yarışmadan kimsenin ayrılmasına izin verilmeyen bu hayatta kalma oyununda, büyük ödüle giden yol sanıldığı kadar kolay olmayacaktır.

Squid Game Kore’de Bir Çocuk Oyunu!

Dizinin adı olan Squid Game için, Kore’de 1970-1980’li yıllarda popüler olan çocuk oyunundan esinlenilmiştir. Zaten hikayede bu sevilen çocuk oyununa da yer veriliyor. Türkçesi Mürekkep Balığı Oyunu olan Squid Game isimli oyunda toprağa çizilen mürekkep balığına benzer tahtada saldırı ve savunma yapılacak alanların ve sınırların belirlenmesi sağlanıyor.

Hayatta Kalan Kazanır! 

Oyundaki ana karakterlerden biri olan Ki-Hoon, birlikte çalıştığı şirketin yapılandırılmaya gitmesi yüzünden işinin sonlandırılması sonucu ödülü 40 milyon dolar olan bir hayatta kalma oyununa katılır. Başroldeki Ki-Hoon karakterini ünlü oyuncu Lee Jung-Jae canlandırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!