featured

Uzay Belgeseli Sevenlere: Countdown: Inspiration4 Mission to Space

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Uzay belgeseli izlemeyi sevenler için harika bir önerimiz var! O da; Countdown: Inspiration4 Mission to Space. Merkezi Kaliforniya’da bulunan Amerikan uzay araştırma ve uzay taşımacılığı sektöründe hizmet veren şirket SpaceX’i birçoğumuz biliyoruz.

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz teknoloji girişimcisi Elon Musk’ın liderdiğini yaptığı SpaceX, aynı zamanda birçok konuda ilklere imza atmış bir şirket. Bunlardan belki de en dikkat çekeni, Dragon isimli bir uzay aracını uzaya göndererek yörüngeye oturtmaları ve sonrasında başarılı bir şekilde dünyamıza geri getirebilmeyi başarmalarıdır. Bu başarı özel sektördeki şirketler arasında bir ilki temsil etmektedir. Tabi ki bu yalnızca başarılarından bir tanesi.

Dev bir uzay hizmetleri şirketi olan SpaceX, uluslararası uzay istasyonuna gönderiği Crew Dragon isimli uzay aracıyla içinde insan bulunduran bir uzay aracını uzaya göndererek insanlı bir uzay görevini başarıyla tamamlayıp diğer bir ilki yaşatmıştır.

Uzay görevleri konusunda çığır açmış isimlerden SpaceX’in güncel son projesi Inspiration 4. Çok konuşulan proje Inspiration4, tarihteki ilk sivil uzay görevi olma özelliği taşıyor. Bu projede Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Cristopher Sembrosk ve Sian Proctor isimli dört sivil yer alıyor. Uzaya gönderilen bu dört sivilin uzaya gönderildikten birkaç gün sonra dünyaya getirilmesi planlanıyor.

Netflix’te yayınlanan Countdown: Inspiration4 Mission to Space isimli belgesel bu uzay macerasını uzay tutkunlarıyla paylaşacak. İlk iki bölümü 6 Eylül’de Netflix’te yayınlanan belgesel toplamda beş bölümden oluşuyor.

Countdown: Inspiration4 Mission to Space belgeseliyle aynı zamanda tarihi bir olaya neredeyse eş zamanlı olarak tanık olabiliyoruz. Bir ilk olma özelliği taşıyan bu durum uzay meraklılarını bir hayli mutlu edecek.  Her bölümde Inspiration 4 uzay aracının kaptanı olan Jared Isaacman ve arkadaşlarının astronotluk eğitimine şahit olacaksınız. Belgeselin son bölümünde ise uzaya gönderilen dört sivili taşıyan uzay aracının gezegenimize dönüşü yer alacak.

Belgeselin yönetmen koltuğunda, çektiği Michael Jordan belgeseli The Last Dance ile Netflix’te büyük ses getirmiş Jason Hehir oturuyor. Belgeselin yayınlanan ilk iki bölümü heyecanla izlenirken son üç bölüm de uzay tutkunları tarafından merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!