featured

Villa Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Bahçe Dekorasyon Fikirleri ile Huzurlu Bir Atmosfer Yaratın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Villa bahçe dekorasyonu, villalarında sakin ve huzurlu bir bahçe ortamı yaratmak isteyen herkesin araştırdığı konular arasındadır. Bahçeler bir yaşam alanının en eğlenceli ve en keyifli yerlerinden biri konumundadır.

Kimi zaman güne başlamak için kahvaltı ettiğimiz, kimi zaman günün en keyifli anı kahvelerimizi içtiğimiz ya da çoğu zaman aile sohbetlerini yaptığımız bu alanda dekorasyon oldukça önemlidir. Villa gibi büyük bir alana sahipseniz, bahçe dekorasyonu adı altında kusursuz bir ortam yaratabilirsiniz. İşte, villa bahçe dekorasyonu için yapabilecekleriniz…

Villa Bahçe Dekorasyonu Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Villanın bahçe dekorasyonu söz konusu olduğunda alan, hacim, bahçenin yapısı, kişinin talepleri ve bütçesi büyük önem taşımaktadır. Bu konuda villa bahçe dekorasyonu için profesyonel ellerden yardım alınması tavsiye edilir.

Ancak bütçe açısından buna imkanı olmayan ailelerde, yalnızca birkaç değişiklik ve detay ile kusursuz bir dekorasyon yaratabilecektir. İşte, bu kapsamda ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz villa bahçe dekorasyonu fikirleri

1- İlk Olarak Toprak Bakımına Yer Vermelisiniz!

Villalarınızın bahçelerini kusursuz ve huzurlu gösterecek en önemli detay, toprak bakımına yer verilmesi olacaktır. Çünkü yemyeşil olmayan ya da rengarenk çiçeklerin yer almadığı bir bahçenin huzur vermesi ve dekoratif görünmesi imkansızdır.

Bu konuda müstakil ev bahçe peyzaj düzenlemesi fikirleri alabilirsiniz. Ya da bir adım ileri giderek bir peyzaj mimarı ile anlaşabilir, bahçenizi nasıl şekillendireceğini konuşabilirsiniz.

YouTube video

Özellikle son yıllarda yeşilin yoğun olduğu, aşırı bakım istemeyen ve sağlıklı görünen ağaçların olduğu bir dış bahçe dekorasyonu tercih edilmektedir. Bu anlamda ilkbahar başlangıcında toprak bakımını, havalandırılmasını ve ekimini yapabilirsiniz.

Böylece özellikle yaz aylarında istenilen villa bahçe dekorasyonu görünümünü elde edebilirsiniz. Ya da yapay bahçe dekorasyonu tercih ederek, yaz kış yemyeşil bir bahçe görüntüsünü yakalayabilirsiniz. 

2- Geniş Bir Bahçeniz Varsa Kamelya Güzel Bir Tercih Olabilir

Villa bahçe dekorasyonu için tercih edilebilecek bir diğer detay, kamelya tercih etmek olacaktır. Güneşten, yağmurdan ve diğer olumsuz hava koşullarından izole olan bu ortam, bahçede daima konforlu olunmasına yardımcı olacaktır. Bu yer sayesinde bahçede çayınızı, kahvenizi içebilmeniz ya da yaz akşamlarında güzel havanın tadını çıkarabilmeniz mümkündür.

Genelde ahşap formda oluşturulan bu kamelyalar malzeme içeriği sebebiyle uzun yıllar kullanılabilmektedir. Üstelik bu ürünlerde dekoratif seçenekler oldukça fazla olduğundan, villa bahçe dekorasyonu için şık bir kamelya seçmeniz zor olmayacaktır.

3- Taşlarla Bahçe Dekorasyonu Yaparak Sıra Dışı Bir Görünüm Yaratabilirsiniz

Taşlarla bahçe dekorasyonu şu sıralar en popüler, dekorasyon türlerinin başında geliyor. Özellikle geniş bir bahçeniz bulunuyorsa bir süs havuzu ve taşlarla yapılmış dekoratif bir alan yaratabilirsiniz.

Ortama hoş ve şık bir hava katacak bu dekorasyon, misafirleriniz tarafından da oldukça beğenilecektir. Taşlarla villa bahçe dekorasyonu yaratmak isterseniz, öncelikle internet üzerinde yer alan tasarımlara göz atabilirsiniz.

4- Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu İçin Havuz Tercih Edebilirsiniz

Müstakil evlerin en güzel tarafı, birçok aktiviteyi yapabilmeniz için uygun alanlara sahip oluşudur. Yaz aylarında bizi ferahlatacak, sıcak havanın tadını çıkarmamızı sağlayacak aktivitelerin başında yüzme gelir. Bu anlamda villa bahçe dekorasyonu için havuz tercih edebilirsiniz. Dekoratif bir seçim olan havuzlar her alana ve ortama göre kolayca şekillendirilebilecektir.

5- Küçük Bahçe Dekorasyonu Yaratacaksanız, Portatif Eşyalar Tercih Edebilirsiniz

Yaşam alanınız her ne kadar villa olsa da, bahçe istenilen boyutlarda olamayabiliyor. Buda ne yazık ki, seçimi zorlaştıran unsurlardan biri oluyor. Unutulmamalıdır ki villa bahçe dekorasyonu, küçük bahçeler içinde kolay dizayn edilebilecektir.

Küçük bahçe dekorasyonu konusunda ise, portatif eşyaların tercih edilmesi zorunludur. Bahçe oturulmak için uygun bir alan olduğundan, eşyasız olması imkansızdır. Bu kapsamda portatif olan, açılıp kapanabilen masa ve sandalyeler tercih edilmelidir.

Portatif bahçe mobilyası fiyatları ve çeşitleri için buraya göz atabilirsiniz. 

6- Sade Bahçe Düzenlemesi Tercih Etmiyorsanız, Renklere Yer Verebilirsiniz!

Kimi insanlar sade bahçe düzenlemesi ve dekorasyonu tercih ederken, kimisi ise rengarenk görünüm yaratmak isteyecektir. Renkler enerjimizi yükselten, huzuru ve mutluluğu perçinleyen en önemli ayrıntılardan biridir. Bu kapsamda villa bahçe dekorasyonu olarak mavileri, pembeleri, kırmızıları, sarı ve turuncuları kullanmaktan çekinmeyin!

Sprey boya ile boyanmış lastik saksılar, rengarenk çitler, paletten yapılmış renkli koltuklar ya da diğer bahçe dekorasyon fikirleri kendin yap ürünleri kullanılabilecektir. Unutmayın, renklendirilmiş bir villa bahçe dekorasyonu kendinizi daha iyi hissetmenizi ve verimli bir gün geçirmenizi destekleyecektir.

7- Çimleriniz Hasar Görmesin Diye Bahçenizin Belirli Alanlarına Taşlı Yollar Döşetin

Villa bahçe dekorasyonu konusunda önemli bir detaya daha yer vermek gerekiyor. Birçok insan çimlerine basılmasına göz yumabiliyor. Buda çimin çürümesine ve canlılığını yitirmesine sebep olabiliyor.

Bu nedenle villa bahçe dekorasyonu için mutlaka bir taş yol dizayn ettirmeli ve mutlaka bu yolu kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece çimlerinizin canlılığını koruyabilir ve şık bir dekorasyon sunabilmesini destekleyebilirsiniz.

8- Ahşap Bahçe Dekorasyonu ile Yaşam Alanınızın Doğallığını Arttırabilirsiniz

Son yıllarda bahçe dekorasyonunda öne çıkan ahşap bahçe dekorasyonu, minimalist ama huzur dolu yaşam alanları hayal edenlerin imdadına yetişiyor. Yeşille dolu bir alan zaten huzuru ve doğallığı apaçık gözler önüne serdiriyor.

Ancak bu alanlarda ahşap detaylar artırıldıkça dekorasyon adeta kendisine hayran bırakıyor. Geriye de bu doğal ve estetik alanın tadını çıkarmak kalıyor.

Peki, ahşap bahçe dekorasyonu olarak önerilerimiz neler? Bahçeniz genişse villa bahçe dekorasyonu için ahşap bir köşe tasarlayabilirsiniz. Burada şık ahşap mobilya ve hamaklara yer verebilir, etnik detaylarla bu alanı süsleyebilirsiniz.

Bahçe dekorasyonunda ahşap detaylara yer vermek, yapay bahçe dekorasyonu oluşturmanın dışına çıkmanızı ve adeta cennetten bir köşe yaratmanızı sağlayabilir.

9- Villa Bahçe Dekorasyonu Işıklandırması İçin Romantik Tasarımlar Tercih Edin

Bahçe dekorasyonu konusunda değinmemiz gereken son ayrıntı ise ışıklandırma olacaktır. Yalnızca günümüzü değil, akşam saatlerini de geçirdiğimiz bu alanda ışıklandırma şart! Ancak huzurlu ve güzel bir dekorasyon yaratılmak isteniyorsa, kesinlikle aşırı aydınlatan lambalara yer verilmemelidir.

Bu konuda romantik bir ışıklandırma imkanı sunan yer aydınlatmaları doğru bir seçim olacaktır. Ya da sarkıtma tipi aydınlatmalar romantik bir villa bahçe dekorasyonu için tercih edilebilecektir. Son olarak bahçede loş ışığı koruyabilmek adına beyaz ışık değil, sarı ışık tercih edilmelidir.

Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır konusunda daha detaylı bilgi almak için bir diğer yazı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!