İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?
İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?

Web 2 0 Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web 2 0 Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır? Hayatımıza Ne Gibi Katkılar Sağlar?

Günümüzde hemen her birimizin evinde işyerinde aktif olarak kullandığı internetin, ilerleyen teknolojiler ışığında yaşamımızda neredeyse hayati derecede öneme sahip olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Birçok işlemimizi vakit kaybı yaşamadan hızlı bir şekilde online olarak internet üzerinden gerçekleştirebiliyoruz.
Web 2.0 nedir?

Web 2 0 Nedir?

İnternet ilk kullanılmaya başlandığı zamanlar Web 1.0 teknolojisi kullanılıyordu. Sitelerin içeriği yalnızca birkaç içerik üretici tarafından hazırlanıyor ve kullanıcılar sadece okuma, göz gezdirme bilgi edinme amaçlı olarak faydalanabiliyorlardı. İnteraktif olarak bilgi alışverişi sağlanamıyordu. 2000’li yılların başlarında Amerikan menşeili bir şirket olan O’Reilly Media, Web 2.0 teknolojisini duyurarak günümüz sistemine öncülük etmiştir.
Bu konseptle birlikte sadece bilgileri tüketen bireyler olmaktan çıkıp, kendi içeriklerimizi üretebileceğimiz bir düzene geçiş olmuştur. Bu durum veri paylaşımı sayesinde sosyal medya araçlarının gelişimini sağlamış, Eğitim, Ekonomi, Bilim gibi alanlarda yaşanacak yenilikler için adeta ortam hazırlamıştır.
Web 2.0 teknolojileri nelerdir?

Web 2.0 Araçları Nelerdir


Web 2.0 araçları olarak bahsedeceklerimiz bir genelleme yaparsak  Web Blogları, RSS ve anlık mesajlaşma araçlarını içerir. Hali hazırda kullandığımız facebook, twitter gibi sosyal ağlar; bilgi alışverişinde bulunduğumuz bloglar ve wikiler birer Web 2.0 aracıdır.
Web 2.0 araçları nelerdir?

Web 2.0 Araçlarının Özellikleri

Web 2.0 teknolojileri devrim niteliğinde birçok özelliğe sahiptir. Örneğin arama motorlarında doğru anahtar kelimelerle arama yaptığımızda kısa süre içerisinde istenilen bilgilere ulaşabiliriz. Link paylaşımları yaparak birçok kişiye çalışma ve içeriklerimizi ulaştırabiliriz. Kendi içeriklerimizi tüm dünyayla paylaşma imkanına sahip olup bazı blog ve sitelere yükleyebilir, online bir şekilde geri dönüşler alabiliriz. Bu teknolojinin getirdiği en önemli kazanımda kullanıcılarında içeriği sadece görmekle kalmayıp kendisinin de yapacağı yorumlarla ve oluşturacağı içeriklerle katkılar verebilmesidir.
Web 2.0 ne zaman ortaya çıkmıştır?

Web 2.0 Araçlarının Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Hayattaki her şeyde olduğu gibi bu önemli konseptinde olumlu ve bazı olumsuz sonuçları vardır. Öncelikle olumlu yönlerinden bahsedecek olursak, yazımızın ilk bölümlerinde de bahsettiğimiz gibi etkileşim ve iletişimi sağlar. Kullanımı kolay ve esnektir. İçerik oluşturmayı mümkün kılar. Bazı olumsuz sonuçları ise kullanımı kolay olmasına karşın birçok özelliğe ve detaya sahip olmasından dolayı öğrenimi zaman alır. Kullanıcıların hata yapma olasılığı daha yüksektir. Ancak bu hata risklerine karşın bizlere bunca imkanı veren bu konsept  sayesinde getirilen kolaylıkları unutmamamız gerekiyor.
Web 2.0 ne demektir?
Hızla ilerleyen teknoloji dünyasında bakalım yakın gelecekte bizleri neler bekliyor. Bize düşen görev her daim takipte olup bu yenilikler aracılığıyla kendi gelişimimizi sağlamaktır.
Bakınız: İnternetin Tarihi
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!