featured

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? İnternetten Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web sitesinden nasıl para kazanılır sürekli merak ediyor ama girişim yapmaktan kaçınıyor olabilirsiniz. İnternetten gelir elde etmek istiyor ancak nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız merak etmeyin, bu makalede, web sitenizden nasıl para kazanacağınızı öğrenecek ve para kazanmaya başlayacaksınız.

Bir web sitesinden nasıl para kazanılacağını öğrenmeden önce dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır. Web sitesinden nasıl para kazanılır öğrenmek istiyorsanız İstediğiniz sonuçları hemen alamayabilirsiniz ama pes etmemelisiniz. İsterseniz gelin şimdi birlikte yakından bakalım…

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? Google Adsense Reklamları ile Para Kazanmak

Web sitesinden para kazanmak, PPC bir çevrimiçi reklamcılık modelidir. Bir okuyucu bir reklam afişine her tıkladığında, web sitesi sahibi pasif gelir elde edecektir. En popüler araç Google AdSense’tir.

Blogunuza veya web sitenize reklam yerleştirmek yani Google AdSense almak, fazladan gelir elde etmenin en kolay yollarından biridir. Ayrıca, birçok web siteniz olsa bile, bir AdSense ortağı olmak için başvurabilirsiniz.

Google’ın güçlü desteği sayesinde, yayıncıların ayarlamalar konusunda endişelenmesine gerek yok. Ayrıca onlara yardımcı olacak müşteri forumları ve kılavuzlar da vardır.

Web sitenizden para kazanmak için Google AdSense’i nasıl kullanacağınız konusuna gelirsek:Hüküm ve koşulları iyice okuyun. Web sitenizin tüm koşulları karşıladığından emin olun.Adsense’e kaydolun ve onay için bekleyin.Hesabınızı onayladıktan sonra JavaScript kodunu bileşene yerleştirin.Web sitesinde herhangi bir yere reklam yerleştirin.

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? Reklam Alanı ile Para Kazanmak

Bir para kazanma yöntemi olarak, reklam verenlere web sitesinde boş alan satmak da denemeye değer bir yöntemdir diyebiliriz. Bu yöntem daha fazla zaman alacaktır ancak tüm kazancınızı reklamları izlemekten de elde edebilirsiniz.

Alanın formu, sayfanın altındaki bir bağlantı, bir kenar çubuğu başlığı veya küçük bir açılır pencere olabilir. 

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? Affiliate Marketing ile Para Kazanmak

Ürünleri gözden geçirme veya tanıtma konusunda iyiyseniz, web sitesindenden para kazanmak için bağlı kuruluş pazarlamasını deneyebilirsiniz. Okurlarınız bağlı kuruluş bağlantıları aracılığıyla ortak şirketlerin ürünlerini veya hizmetlerini satın alırsa, bir komisyon alacaksınız.

Satış ortaklığı, pasif gelir elde etmenin en kolay yollarından biridir. Kendi ürünlerinizi satmanıza gerek yok. Wirecutter ve Smart Passive Income gibi siteler, bağlı kuruluş pazarlaması yoluyla başarıya ulaşmıştır.

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? Bağış ile Para Kazanmak

İnternetten bağış ile para kazanmak, becerileriniz ve yaratıcı içerik yapma konusunda sizi tetikleyecektir. Bazı okuyucular, sevdikleri influencer’lara bağış yapıyor.

İçeriğiniz değerliyse ve web sitenizi geliştirmek için desteğe ihtiyacınız varsa, bağış talebinde bulunabilirsiniz. Her okuyucu bağış yapmaz, ancak yeterli trafiğiniz varsa, web sitenizi geliştirmek için gereken kaynakları elde edebilirsiniz. İnternetten para kazanma yolları say say bitmez…

Web sitesinde bağış butonu oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz düğmeleri bileşen olarak ekleyin ve istediğiniz yere yerleştirin. Ancak okuyucularınızın bu düğmeleri kolayca görebildiğinden emin olun.

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? Sponsorlu İçerik Alarak Para Kazanmak

Sponsorlu içerik, yayıncı olarak siz ve birlikte çalıştığınız markalar arasındaki bir işbirliğidir. İşletme, bunun için içerik oluşturmanız ve web sitenizde yayınlamanız için size ödeme yapar.

Sponsorlu içerikle para kazanmak için , satış duyuruları, teklifler, infografikler veya incelemeler paylaşabilirsiniz. İçerik siz veya sponsor marka tarafından yazılabilir. Web sitenizde makaleler yazmayı ve ürünler yayınlamayı planlıyorsanız, daha yüksek bir ödeme oranına ihtiyacınız olabilir.

Sponsorlu içeriğin fiyatını belirlemek için aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurabilirsiniz:

Sosyal medya tanınırlığınız.Her ay yazacağınız sponsorlu makale sayısı.İçerik oluşturmak için harcadığınız zaman.Marka değeri (sponsorlu içerik ve blog markanız).

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır? Web Sitesi Alımı Satımı 

Web sitesinden para kazanma yöntemleri ile web sitenizi satmak istiyorsanız bu diğer yöntemlerden biraz farklı olacaktır. Sahip olduğunuz web sitesinin türüne bağlı olarak karlı olabilir. Web sitenizin satış fiyatını daha iyi anlamak için Empire Flippers’daki konu ile ilgili paylaşımlara bakabilirsiniz. Ayrıca e-mail marketing yaparak para kazanma fikirleri ile ilgili yazdığımız makaleyi okuyarak, yeni bir para kazanma fikri de geliştirebilirsiniz.

Web sitesinin satış fiyatını etkileyen faktörler:

 Sitenin aldığı trafik Sağladığı ek gelir Sağladığı sabit gelir Sürekli gelişim ve özgünlük içerip içermediği

Bonus! Web sitesi kurarak para kazanma fikri hoşunuza gittiyse, bu videoyu izleyerek daha detaylı bilgi edinebileceğinizi düşünüyoruz. İyi seyirler 🙂

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!