featured

Web Tapu Randevu ile Artık Tapu ve Kadastro İşlemleri Çok Daha Kolay | İşte Merak Edilen Tüm Yönleriyle Web Tapu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web tapu randevu işlemleri korona virüs pandemisi ile hayatımızdaki değişiklikleri kolaylaştırmaktadır. Çevrimiçi uygulamalar ile birçok önemli konuda uzaktan erişim ve işlem yapma alışkanlığı artıyor. Hatta artık evimizden aklınıza gelebilecek birçok şey rahatlıkla yapılabiliyor.

Web Tapu Randevu Nedir? Web Tapu Randevu Alma 

Online hizmet alanında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü de hizmetlerine web tapu randevu uygulamasını geliştirerek, vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlıyor. Son günlerde daha da popüler hale gelen Web-Tapu uygulaması ile sağladığı avantajlar ve kolaylıklar ise çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bu yazımızda Web-Tapu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için ayrıntılarıyla açıklıyoruz…

YouTube video

Tüm vatandaşlar ile ticaret siciline kayıtlı olan şirketlerin taşınmazlarını online olarak internet ortamında takip edip yönetim işlemlerini yapabildikleri sisteme Web-Tapu adı veriliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından, tapu işlem süreçlerini azaltma ve sunulan hizmetlerin elektronik ortam üzerinden daha hızlı ve kaliteli yürütülebilmesi amacıyla hayata geçirilen Web-Tapu, geniş bir ilgi ile karşılanmış durumda. Peki, Web-Tapu sistemine nasıl giriş yapılır? Bu sistem ile neler yapılabilir? Sistemden kimler yararlanabilir?

Web-Tapu’dan Kimler Faydalanabilir?

Tapu Randevu Telefon “E Tapu” Başvuru Takip Sorgulama

Alo 181 hattını da ayrıca kullanabileceğiniz web tapu randevu işlemleri herkesin kullanımına açıktır. Tapu işlemlerini yapmaya hak kazanan kişiler bu alanda başvurularını tamamlayabilecektir.

“Tapunun kısa yolu” mottosu ile hayata geçirilen Web-Tapu sistemi esas olarak e-devlet sistemine entegre bir hizmet olarak sunuluyor. Sisteme giriş ise e-devlet kimlik doğrulama güvencesi ile yapılabiliyor.

Web-Tapu üzerinde bulunan ‘Bireysel Giriş’ ile tüm vatandaşlara sunulan her tür hizmet, aynı zamanda ‘Kurumsal Giriş’ ile şirketlerin de kullanımına açık bulunuyor.

Ayrıca Web-Tapu sistemi Kurum portalı sayesinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kullanılabiliyor. Yine, Web-Tapu sistemi üzerinden ‘Emlakçı Girişi’ ve ‘Taşınmaz Değerleme Uzmanları Girişi’ ile emlakçılar ve taşınmaz değerleme uzmanları da sistemden işlemlerinde yararlanabiliyorlar.

1. Web Tapu Randevu ile Yapılabilecek İşlemler ve Getirilen Yenilikler

Web tapu randevu işlem sistemi ile online olarak tapu dairelerine gitmek zorunda olmaksızın yapılabilecek işlemler ise şu şekilde sıralanabilir;

Webtapu randevu ile taşınmazların yönetim işlemleri yapılabilir.İnternet üzerinden tapu müdürlüğüne gitmeksizin satış, mirasın intikali, ipotek ve benzeri tüm tapu işlemlerine dair başvurular yapılabilir ve gereken belgeler internet üzerinden tapu müdürlüğüne gönderilebilir. Bu şekilde tapu müdürlüğüne gidilmeden işlemler başlatılmış ve son aşamaya getirilmiş olur. Yalnızca Tapu müdürlüğünden verilen randevu üzerine gerçekleşecek imza aşaması kalır.İlgililer, bizzat tapu dairelerine gitmeksizin taşınmazlarına dair işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis edebilir ya da kaldırabilirler.Tapu malikleri kendilerine ait olan taşınmazların tüm bilgilerini sistem üzerinden görebilirler ve tapu senedi, tapu kayıt örneği ve ipotek belgesini tapu müdürlüğüne gitmek zorunda olmadan sistem üzerinden alabilirler. 

2. Web Tapu E-Devlet | Tapu Randevu E-Devlet Üzerinden Nasıl Alınır?

Tapu maliki kendi taşınmazına ait gerekli bilgilerin başkaları tarafından (örneğin alıcı) incelenebilmesi için yetki verebilir. Bu konuda yetki verilen kullanıcı da kendi e-devlet şifresiyle web tapu sistemine girerek söz konusu taşınmazı sistem üzerinden inceleyebilir.

Uygulama sayesinde vatandaşlar elektronik ortamda belge göndererek başvuru yapabilir, başvurularının hangi aşamada olduğunu öğrenebilir, harç ve döner sermaye bedellerini elektronik ortamda ödeyebilirler.

3. Web Tapu Şifresi Nasıl Alınır?

İlk kez web tapu randevu işlemlerini yapacaksanız e devlet sisteminden şifre ile giriş hakkınızın olması gerekmektedir. Ardından bağımsız şekilde web tapu adresi üzerinden yeniden kendiniz için bir şifre belirleyebilirsiniz.

Sonuç olarak “Tek Tıkla Tapu” parolasıyla hizmet sunan Web-Tapu sistemi sayesinde vatandaşlar, tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmek zorunda kalmadan, elektronik ortamda taşınmazlarını yönetebiliyorlar ve taşınmazlarının tapu kayıt ve konum bilgilerini görüntüleyebiliyorlar.

Sistem üzerinden satış, bağış ve intikal gibi 46 adet tapu işlemi ile 20 adet kadastro işlemi için gerekli başvurularını elektronik ortamda yapabiliyorlar ve bu işlemler için gereken bilgi ve belgeleri de elektronik ortamdan gönderebiliyorlar. Yine işlemlerine dair belge doğrulamaları elektronik ortamda yapabiliyor ve bu işlemleri konusunda üçüncü kişilere ya da emlakçılara yetki verebiliyorlar. 

Biz de, Web-Tapu sistemi tanıtılırken yetkililerin ifade ettiği gibi “web tapu randevu ile sıra hep sizde” diyebiliriz. Tapu iptal davası gibi daha farklı konular için ayrıca bir araştırma da yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!