featured

WhatsApp Konum Atma İşlemi Nasıl Yapılır? 5 Farklı Platformda Konum Atmak İçin Hangi Yollar Takip Edilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelişen teknolojik alt yapı sayesinde günümüzde birçok insan, mobil cihazlarını kullanarak adres bildirimi yapabilmektedir. Özellikle, uygulamalar aracılığı ile yapılan konum atma işlemleri son dönemlerde oldukça popülerdir. Whatsapp konum atma, Facebook Messenger Konum Atma, Twitter Konum Atma , Telegram Konum Atma ve Kısa Mesaj Konum Atma işlemlerini anlatacağımız bu içeriğimizle artık uzak ve karışık mesafeler de çok yakın! İşte, 5 farklı platformda konum atmak için yapılması gerekenler…

Konum Atma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Mobil cihazlarınızda yer alan uygulamaları kullanarak son derece kolay bir şekilde konum atabilirsiniz. Özellikle haberleşme uygulamalarında atılan konumlar, kişilerin yaşamını olumlu yönde etkileyebilmektedir. Adım adım konum atma işlemi adımları ile uzak mesafeleri yakınlaştırmaya ne dersiniz? İşte, detaylar…

1 – WhatsApp Konum Atma

Hemen hepimizin günde onlarca kez kullandığı uygulama olan Whatsapp’da adres göndermek oldukça kolaydır. İşte, WhatsApp konum atma işlemi adımları!

WhatsApp uygulaması üzerinden konum işlemini gerçekleştirebilmek için mutlaka güncel bir uygulamaya sahip olmanız gerekmektedir.Uygulamanız güncel ise mobil cihazınızın konum servisini açmalısınız.Ardından uygulamaya giriş yapmalısınız.Konum atmak istediğiniz kişiye tıklayıp sohbet menüsüne geçiş yapmalısınız.Mesaj yazma alanının hemen yanında yer alan ataç simgesine tıklamalısınız.Karşınıza gelecek olan mini arayüzde konum seçeneğine basmalı ve hemen ardından mevcut konumunuzu paylaşmalısınız.

Yukarıda yer alan adımları dikkatle uygulayarak siz de WhatsApp uygulaması üzerinden konum bilgilerinizi oldukça kolay ve pratik bir şekilde paylaşabilirsiniz.  

2 – Facebook Messenger Konum Atma

Facebook Messenger konum atma işlemi tıpkı WhatsApp uygulamasında olduğu gibi son derece kolay ve basit bir şekilde yapılabilmektedir. Sizler de aşağıda yer alan adımları takip ederek söz konusu konum işlemi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.  

Konum atmak için gerekli adımları aşarıyla gerçekleştirebilmek için öncelikli olarak uygulamayı güncellemeniz gerekmektedir.Uygulamanız güncel ise mobil cihazınızda yer alan konum bilgisi seçeneğini açmalısınız.Tüm bu adımları uyguladıktan sonra uygulamaya giriş yapın.Konum bilgisini paylaşacağınız kişiye tıklayın.Açılan sohbet bölümünde yer alan … işaretine basınız ve konum bilgisini paylaşın.

Yukarıda yer alan adımları dikkatle uygulayarak siz de Facebook Messenger konum atma işlemini kolaylıkla ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

3 – Twitter Konum Atma

Twitter konum atma işlemi oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir. Aşağıda yer alan adımları uygulayarak konum bilginizi kolaylıkla ve pratik bir şekilde paylaşabilirsiniz.  

Twitter konum atma işlemini yapmadan önce uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol ediniz.Uygulamanız güncel ise mobil cihazınızın konum servisini açmalısınız.Tüm bu adımları dikkatle uyguladıktan sonra uygulamaya giriş yapmalısınız.Ardından Tweet yazma butonuna basmalısınız.Tweet yazma alanı açıldıktan sonra aşağıda yer alan balon simgesine tıklayınız ve konumunuzu paylaşmalısınız.

4 – Telegram Konum Atma

Telegram konum atma işlemi, tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi oldukça hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Söz konusu işlemi gerçekleştirebilmek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.  

Telegram konum atma işlemini gerçekleştirebilmek için mutlaka uygulamanızın güncel olması gerekmektedir.Güncelleme işleminde herhangi bir problem bulunmuyor ise mobil cihazınızın konum açma servisini açın.Yukarıda yer alan adımları uyguladıktan sonra, uygulamaya giriş yapın.Konum bilgisini paylaşmak istediğiniz kişiyi veya kanalları seçin.Ardından mesaj yazma alanında yer alan ataç simgesine tıklayın ve konumunuzu paylaşın.

5 – Kısa Mesaj Konum Atma

YouTube video

Kısa mesaj konum atma işlemi oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir. Aşağıda yer alan adımları uygulayarak konum bilginizi oldukça kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz.  

Öncelikli olarak Google Maps uygulamasına girin.Uygulamaya girdikten sonra konumuzun üzerine tıklayın.Tıklama işleminden sonra karşınıza gelecek olan arayüzde konumunuzu paylaşın seçeneğine basın ve ardından mesajlar simgesine tıklayın.Son olarak konum bilgisini göndermek istediğiniz kişiyi seçerek konum bilgisini gönderin. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!