Locoderm Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 
Locoderm Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 

Locoderm Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Locoderm,deri problemerine en kısa sürede etki eden bir krem olmasından dolayı son zamanlarda adını çok fazla duyurmaya başlamıştır? Peki, locoderm krem nedir? Nasıl Kullanılır? İşte, detaylar!

Locoderm Krem Nedir?

Locoderm krem nedir, sorusu hemen hemen bu kremin yararlarını duyan herkes tarafından sorulmaya başlanmıştır. Locoderm krem; deri yüzeyinde meydana gelen problemlerin giderilmesinde kullanılan beyaz renkli ve sıvı formda olan medikal bir kremdir. Cilt üzerinde oluşan sorunların giderilmesinde kullanılan bu etkili krem, cilt yüzeyini iyileştirici etkiye de sahiptir. Bazı deri bozukluklarında görülen kaşıntı ve kızarıklığın tedavisinde kullanılan homojen bir kremdir. Ayrıca deri de oluşabilecek pullanma ve döküntüler içinde sıklıkla tercih edilen sağlık ürünüdür.

Locoderm krem, deride yaşanılan problemler de hemen etki eder. Ancak, genellikle derinin alt tabakalarında yer alan sorunlara ulaşmada etkili olmamaktadır. Locoderm krem aynı zamanda kuru olan deriyi az da olsa nemlendirmekte, ancak derinin en alt tabakasında oluşabilecek sorunları iyileştirememektedir. Mikroorganizmalar tarafından oluşan her türlü deri hastalığının tedavisinde kullanılan etkili kremlerden biridir. Locoderm krem fiyatı bilgisi, dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Locoderm krem Fiyatı güncel olarak almak isterseniz eczanenize sorabilirsiniz.

Locoderm Krem Nasıl Kullanılır? 

Locoderm krem nedir, sorusunu cevapladıktan sonra nasıl kullanıldığına bakmak gerekir. Locoderm krem, uygun kullanım ve doz aralığı uzman doktorlar tarafından belirlenmektedir. Normal kremlerden biraz daha fazla yağlı olması nedeniyle derinin kuru olduğu bölgelerde kullanılması uygun olmaktadır. Yine derinin kısmen nemli olduğu bölgelere uygulandığı tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.

Şikayetlerinizin arttığı ya da azaldığı dönemlere göre kullanılan doz miktarında ayarlamaya gidilebilmektedir.Uzman doktor tarafından aksi belirtilmediği müddetçe haftalık kullanım durumu günde 1 ya da 3 kere şeklinde tekrar etmektedir. Derideki sorunun şiddetine göre kullanım sıklığı doktorunuz tarafından belirlenebilmektedir. Eğer ki şikayetlerinizde azalma gözlenirse kremin dozajında azalmaya gidilecektir.

Bu ürünün hem krem formu hem de merhem formu bulunmaktadır. Yine uzman doktorunuz uygun gördüğü takdirde birini diğerinin yerine kullanmanızda bir sakınca oluşmayacaktır. Locoderm krem; sorunlu bölgeye ince bir şekilde sürülüp, narin dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Uygulamadan sonra kremin deriye nüfuz etmesi beklenerek varsa sonra kıyafetler giyilmelidir. 

Locoderm Krem Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?

Böbrekleri etkileyecek yüksek dozda kullanılması durumunda hamile olan bireylerde sorunlar oluşturmaktadır. Hamilelikte kullanılan yüksek doz sonucunda, daha dünyaya gelmemiş bebeğin büyüme geriliğine neden olabilmektedir. Hamilelik durumunuz varsa veya şüpheleniyor iseniz ilk fırsatta doktorunuza müracaat etmeniz sizin açınızdan son derece önemli olacaktır. 

Kremi kullanan emzirme dönemindeki anneler içinse; tedavi kısa sürecekse ve uygulanacak bölgenin çapı çok küçük ise kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak tedavi uzun sürecekse ve tedavinin yapılması gereken alan geniş bölgelerden oluşuyor ise emziren anneler için tavsiye edilmemektedir. Çocuklarda, yaşlılarda ve böbrek ile karaciğer yetmezliği bulunan kişilerde kullanılmasına dair özel bir durum bulunmamaktadır. Locoid krem bebeklerde kullanımı pişik durumları için görülebilmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 

Eğer ki bakteri ve mantar enfeksiyonlarının neden olduğu bir cilt rahatsızlığınız varsa bu kremi kullanmak şiddetini arttırabilir, Eğer virüs veya parazit bulaşmasına sebep olacak bir problem varsa kullanılan kremin etkisi maskelenebilir,Deri kızarıklığına sebebiyet veren akneleriniz varsa, Açık yaralarınız varsa,  Balık derisi de denen iktiyoz cilt problemleriniz varsa, Ağız çevrenizde bulunan deride iltihaplanma varsa,  

Cildinizde deri incelmesi mevcutsa, Kılcal damarlarda hassasiyet mevcutsa ve yüzeye yakın bir hal almışsa, Çocukların ayak tabanlarında döküntü varsa  Kremde bulunan bileşenlerden birine veya bir kaçına karşı şiddetli bir alerjiniz varsa derhal uzman bir doktora görünmeniz gerekli olacaktır.

Locoderm Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 
Locoderm Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır? 

Yine aşağıda belirtilen durumların herhangi biri söz konusu ise derhal doktorunuza müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu durumlar; 

Yüz derisi ve cinsel organ derileri kortizon içeren maddelere aşırı duyarlılık gösterdiğinden kullanılması durumunda büyük özen gösterilmeli,  Locoderm krem, bandaj ve sargı bezi altında kullanmanız gerekiyor ise doktorunuzun gözetimi altında olmasına dikkat etmenizde fayda olacaktır, Yine çocuklarda kullanıyorsanız,Cilde uygulanacak bölge çok geniş bir alana yayılıyorsa, tüm bunları uzman doktor gözetimi altında yapmanız gerekmektedir. 

Ayrıca bu kremi uygularken göze temasından ve göz kapağına yakın yerlere uygulamaktan kaçınılmalıdır. Özellikle çocuklarda uzun süreli kullanımlardan ve deri üzerinde uzun süre tutulmasından uzak durulmalıdır. Uzun süreli kullanımlardan sonra deri bozuklukları devam ettiği takdirde tedavinin süreci doktor eşliğinde belirlenmelidir. 

Locoderm Krem ve Yan Etkileri 

Aşırı doz kullanılması durumunda locoderm krem; yan etkilerin ortaya çıkmasına ve ciltteki sorunların şiddetinin artmasına neden olmaktadır. Eğer bu durum şiddetini devam ettirirse krem kullanılmasının durdurulmasına gidilmelidir. Gün içerisinde kullanılması gereken ölçülerden daha az kullanılması durumunda ya da unutulduğu takdirde uygulamayı iki kez yapmamalısınız. Rutin kullanım durumuna riayet ederek tedaviye devam edilmelidir. 

Tüm ilaçlarda olduğu gibi bu kremin kullanılmasında da oluşabilecek yan etkiler mevcuttur. Krem içeriğini oluşturan bileşenlere duyarlılığı olanlar tarafından kullanılması durumunda yan etkiler az ya da çok kendini gösterecektir. Yan etkiler sonucunda tedavi erken kesilirse, başlangıçtaki cilt problemlerine geri dönülebilir. Yine bu durumda uzman doktor tarafından göz önünde tutularak tedavi kesilir ya da tedaviye devam edilir. Oluşabilecek yan etkiler;

Ağızda ve yüzde şişlik oluşması,  Nadiren de olsa boğazda şişlik,  Nefes almada zorluk çekilmesi,  Göğüste sıkışıklık, Göğüste hırıltı, Nadiren de olsa ölümcül olabilen kan basıncında ani düşmeler,Yine nadiren de olsa şoka sebebiyet veren kan basıncında düşme gibi durumlar çok ciddi sayılabilecek yan etkiler arasında yer almaktadır.Karşılaşılması durumunda derhal müdahale gerektirmektedir. 

Locoderm Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Durumlar

LOCODERM muadili olarak LOCODERM Lipokrem kullanılabilmektedir. Krem haricen kullanılır,Gözden ve göz çevresinden uzak tutulması gerekmektedir,  Sivilce üzerine sürülmez ve sivilce tedavilerinde kullanılmaz,Fito krem gibi sivilcelerde etkili değildir,Açık durumda bulunan yaralara uygulanmaz,  Yaralara ve yanıklara uygulanmaz,Ciltte incelme söz konusu ise kullanılmaz,  Çocuklarda pişik tedavisinde kullanılmaz, Locoderm krem yüze uygulanmaz. 

LOCODERM krem Fiyat öğrenmek için internette ki güncel fiyat listesine bakabilirsiniz. Locoid krem bebeklerde kullanımı için lütfen doktorunuza başvurunuz. LOCODERM muadili olarak görülen kremler; Fito krem, Acnelyse krem, Hipokort krem, Advantan krem ve Fucicort krem diye geçer. Ancak bu kremlerin kullanım alanı birbirine benze de farklılıklar gösterir. Bunun için en doğrusu doktorunuza başvurmanızdır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!