featured

Saç Neden Yağlanır? Saç Yağlanmasının Çözümü Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı insanların saçları diğer insanlara kıyasla daha çabuk ve daha çok yağlanır. Bu duurm zamanla oldukça sinir bozucu bir hal alır. Peki saç yağlanması nedir? Çözümleri nelerdir? İşte, detaylar!

Saç Neden Yağlanır? Saç Yağlanmasının Çözümü Nedir?

İnsanları psikolojik acıdan sıkıntıya sokan sorunlardan bir tanesi de yağlı saçladır. Yağlı saçlar özellikle büyük bir insan kesiminin günlük hayatını adeta zehir eden cinsten dersek abartmış olmayız. Hatta bunu bir hastalık olarak gören bir kesimin varlığı da yabana atılır cinsten değil.

Oysa saç yağlanması bir hastalık olmamakla birlikte bir fizyolojik durum olduğunu söylemek daha doğrudur. Bundan dolayı insanlarda görülen yağlı saç sorununa bir çözüm bulmak adına bir takım tedbirler almak yerinde olur. Saç neden yağlanır, sorusunun cevabına gelirsek de bunun birden fazla nedeni vardır. Yazımız da saç neden yağlanır, sorusuna cevap verirken aynı zamanda yağlanmanın nedenlerini arayacağız.

Saç Yağlanmasının Çözümü Var mıdır?

İlk etapta teşhisi doğru koymak gerekir. Saç neden yağlanır, sorusuna cevap vermek için en doğru yol bir doktora muayene olmaktır.  Bunun için bir doktor kontrolünden geçmeniz en doğru yöntem olacaktır. Aynı zamanda saçların sıfır yağlı olması da beklenemez. Çünkü saçlar yağ ile beslenir. Ama fazlası kişiyi rahatsız edebilmektedir.

Saç Yağlanmasının Sebepleri Nelerdir?

Saç neden yağlanır, sorusuna cevap arayan kişiler hemen ardından saç neden çabuk yağlanır,sorusunun cevabını aramaktadırlar. Kişilerde görülen saç yağlanmasında birçok etken ya da sebep vardır. Bunlar başta genetik ve çevresel olmak üzere ana iki gruba ayırabiliriz. Saç neden çabuk yağlanır, sorusunun cevabına hep birlikte bakalım.

Bazı insanların saç derileri diğer kişilere oranla daha çok yağlıdır. Bu tarz kişilerin saçları daha çabuk yağlanr. Saç neden yağlanır, sorusuna verilecek en doğru cevap budur. Doğal olarak sonuçta da saçlar yağlanmış olur.Aynı zamanda düz saçların daha çok yağlı olmasının nedeni ise tamamen düz saçlara yağın daha kolay ulaşmasıdır. Bundan ötürü saçı kıvırcık olanların saçları daha az yağlı olur. Saçın yağlanmasının bir diğer nedeni ise beslenme alışkanlığıdır. Yani dengesi bir beslenme ile birlikte yağlı yiyecekler tüketmek saçların yağlanmasına sebep olmaktadır. Saç neden çabuk yağlanır, sorusunun cevabını tükettiğiniz yiyeceklerde de arayabilirsiniz.Bir diğer sebep ise saçların sık sık okşanması veya dokunulması da saçı yağlandırır. Saç neden yağlanır, sorusuna birçok kişi “saçınla sürekli oynarsan yağlanır” şeklinde cevap vermektedir.  Saç sürekli olarak ve kaynar su ile yıkanırsa yağlanır.Bir diğer neden ise gün içinde yaşanılan koşuşturmalar ve streste saçı yağlandıran faktörüler arasındadır. Saç için doğru bir şampuan seçiminin yapılamamış olması ve buna ilave olarak sprey, briyantin ve krem gibi kimyasal maddelerin kullanılması da saçı yağlandıran sebepler arasında sayılmaktadır 

Saç Yağlanmasının Çözümü Nedir?

Saç neden yağlanır çözümleri nelerdir? İşte bu sorunun yağlı saç sorununa sahip insan tarafından merak edilmektedir. İşte, saç neden yağlanır çözümleri nelerdir, saç yağlanmasını engellemenin yolları nelerdir madde madde anlattık!

En başta düzenli bir beslenme alışkanlığını kazanmamız şart. Abur cubur ve yağlı yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı besinleri tüketmek hem vücut sağlığı açısından hem de saç sağlığı açısından tercih etmek lazım gelir.Saçları fazla kuru ortamda ya da kuru bir şekilde bırakmamak gerekiyor. Kuru bırakılan ve hiç nemlendirilmeyen saç, kendini korumak amaçlı yağ üretir. Kuru bir ortamda bulunmamak ya da kurutma makinesine çok maruz kalmamak gerekiyor. Saç neden yağlanır, sorusunun cevabı da saçları fazla kuru bırakmaktır. Banyo yaparken sıcak su yerine ılık su kullanınız. Sıcak su saç derisini kurutur, yağlanma sürecini hızlandırır. Saç neden çabuk yağlanır, sorusunun en bariz yanıtlarından biri de budur. Saçınız gereğinden fazla yağlanıyorsa süpermarketlerden alınan şampuanlara evlada deyiniz. Bunun yerine saçınıza ya da saç derinize uygun olan bitkisel şampuanları arayıp bulunuz.Saçlarla oynamak saçı yağlandırır. Mümkün olduğunca gün içerisinde saçlarınızla oynamayınız.Saçı taramakta yağın yayılmasına neden olur. Bundan ötürü sık sık saçınızı taramayınız.Saç şekillendirmek veya güzel görünmek adına saça uygulanan köpük, krem, jöle ya da spreyleri saç deresinin dibine gelmemesine özen gösteriniz. Özellikle saç kremlerinin saç köklerine sürmemeye özen ve gayret gösterin. 

Yağlı saça sahip olan kişiler sizlerde yukarı da ifade edilen yolları ve yöntemleri kullanırsanız saçınız yağdan arınmış olacaktır. Yani saçın yağlanmasının önüne geçmiş ve saç neden yağlanır, sorunuza cevap bulmuş olacaksınız.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!