featured

Xiaomi Mi 11 Pro Yakında Geliyor | İki Farklı Ram Seçeneği ile Xiaomi Mi 11 Pro Fiyat Bilgisi Paylaşıldı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, yeni amiral gemisini Xiaomi Mi 11 Pro cihazını duyurmaya hazırlanıyor. Hem tasarımsal hem de donanımsal olarak son dönemin en iddalı cihazlarından biri olması beklenen Xiaomi Mi 11 Pro, oldukça etkileyici özellikleriyle kullanıcıların karşısına geliyor. Her ne kadar cihaz ile ilgili resmî açıklama henüz yapılmamış olsa da oldukça ciddi sızıntılar mevcut. İşte, yeni amiral gemisinde olması beklenen etkileyici özellikler.

Xiaomi Mi 11 Pro Etkileyici Özelliklere Sahip

Xiaomi şirketinin yeni amiral gemilerinden biri olması beklenen Xiaomi Mi 11 Pro özellikleri ile dikkat çekiyor. Snapdragon 888 işlemcisiyle birlikte piyasaya çıkması beklenen yeni akıllı telefon, “Mi 11 Venti kod adı” ile geliştiriliyor. Dilerseniz, yakın zaman dilimi içerisinde tanıtılması beklenen yeni amiral gemisinin etkileyici özelliklerini gelin daha yakından birlikte inceleyelim.  

1 – Üst Düzey Ekran Özellikleri

İlerleyen haftalarda resmi olarak tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi, kullanıcıların karşısına 2K çözünürlüğüne sahip olan özel bir ekran ile gelecek. Donanımsal olarak son derece iddialı bir cihaz olan yeni akıllı telefonun ekran yenileme hızı ise 120 Hz olması bekleniyor.

Oldukça yüksek bir yenileme hızına sahip olan yeni amiral gemisi, oyun severlere de oldukça büyük avantaj sağlıyor. Söz konusu ekran yenileme hızı sayesinde oyun severler, oyunlarını son derece akıcı bir ekran üzerinde oynayabiliyor. Xiaomi Mi 11 Ultra modelinin ekran çözünürlüğü ise QHD+ olması bekleniyor.

2 – Xiaomi Mi 11 Pro Kamera Özellikleri ile Çok Konuşulacak

Xiaomi Mi 11 Pro kamera özellikleri ile son derece dikkat çekiyor. Xiaomi şirketinin yeni amiral gemisi, kullanıcıların karşısına 108 MP çözünürlüğüne sahip olan özel bir ana kamera ile gelecek. Ana kameranın yanı sıra yeni akıllı telefon da aynı zamanda 64 MP çözünürlüğünde ve 2.4 diyagram aralığında bir adette telefoto kamera bulunacak.

Yukarıda yer alan kamera özelliklerine ek olarak cihaz içerisinde 13 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı lens ve 5 MP çözünürlüğünde özel Portre lens kamerası da yer alacak. Fotoğraf tutkunlarını oldukça memnun edecek olan öz çekim kamerasının çözünürlüğü ise 20 MP olması bekleniyor.

Ayrıca, yine ilerleyen haftalar da tanıtılacak olan Xiaomi Mi 11 Ultra modelin de ise 50 MP ana kamera, 48 MP ultra geniş açılı kamera ve 48 MP telefoto kameranın olması bekleniyor. Söz konusu modelin ön kamerası ise 20 megapiksel çözünürlüğünde olabilir.

3 – Standart Batarya Kapasitesi

Ortaya atılan sızıntılara göre yeni amiral gemisi, kullanıcıların karşısına 4.600mAh büyüklüğünde özel bir batarya ile gelecek. Kullanıcılar, 55W veya 100W gücünde hızlı şarj desteği sayesinde yeni akıllı telefonu dakikalar içerisinde şarj edebilecek. Yeni amiral gemisin de aynı zamanda kablosuz şarj desteği de bulunabilir.  

4 – Üst Düzey Bağlantı Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Pro bağlantı seçenekleri ile dikkat çekiyor. Son dönemin en önemli cihazlarından biri olması beklenen yeni akıllı telefon kullanıcıların karşısına 5G bağlantı desteği ile çıkacak. Söz konusu bağlantı desteği sayesinde kullanıcılar, son derece hızlı bir şekilde internete girebilecek.

Yukarıda yer alan bağlantı seçeneklerine ek olarak cihaz içerisinde ayrıca 4G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1, GPS, NFC ve USB Type C bağlantı seçenekleri de yer alacak. Kullanıcılar, NFC desteği sayesinde herhangi bir kredi kartına gereksinim duymadan ödemelerini mobil cihazlarından oldukça pratik ve bir o kadar da hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek.  

5 – Farklı Depolama Alanı Seçenekleri

İlerleyen haftalar içerisinde resmi olarak tanıtılacak olan yeni amiral gemisi, kullanıcıların karşısına iki farklı depolama alanı seçeneği ile birlikte gelebilir. Ortaya atılan sızıntılara göre yeni akıllı telefon 128 GB ve 256 GB’lık oldukça geniş hafıza seçeneklerine sahip olacak.  

6 – İşlemci Detayı Önemli

Xiaomi Mi 11 Pro işlemci özellikleri ile göz kamaştırıyor. Her ne kadar resmi olarak yeni akıllı telefonun özellikleri açıklanmamış olsa da bazı iddialar oldukça dikkat çekici. Ortaya atılan iddialara göre yeni amiral gemisi Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisi ile birlikte kullanıcıların karşısına gelecek.

YouTube video

8 Çekirdekli bir yapıya sahip olan söz konusu işlemci, bir önceki modele göre kullanıcılarına yüzde 35 daha fazla bir hız sağlıyor. Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde tanıtımı yapılan işlemci de ayrıca özel olarak geliştirilmiş yapay zeka motoru da bulunuyor.  

7 – İki Farklı Ram Seçeneği

Adreno 660 grafik işlemcisi ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkması beklenen Xiaomi Mi 11 Pro, iki farklı Ram seçeneğine sahip olacak. Kullanıcılar, 8 GB ve 12 GB Ram seçeneklerinden birini tercih ederek söz konusu akıllı telefonu satın alabilecek. Donanımsal özellikleriyle birçok amiral gemisine kafa tutacak olan cihazın 2021 yılı içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor. Xiaomi Mi 11 Pro fiyat bilgilendirmesi ise ilerleyen haftalarda paylaşılacak.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!