featured

Yağmur Suyu Saç Uzatır mı? 3 Adımda Nisan Yağmur Suyunun Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yağmur suyu saç uzatır mı?’ sorusu özellikle saçı ile sorunu olanların araştırdığı bir konudur. Başta kadınlar olmak üzere erkeklerin de meraklandığı bir durumdur.

Saç güzelliği ve boyutu şüphesiz estetik açıdan önemli. Kişinin hem sağlıklı hem de güzel görünebilmesi amacıyla saçlarına dikkat etmesi gerekir.

Kimileri kısa saçlarıyla mutluyken kimi kişiler ise saç uzunluğunu talep eder. İstenen saç uzunluğuna erişebilmek amacıyla farklı güzellik ürünleri, saça iyi gelen yağ karışımları bulunsa da çoğu zaman doğal yöntemlere başvurmak gerekir.

YouTube video

Yağmur suyu, saç sağlığı açısından araştırılan doğal yöntemlerden birisidir. Özellikle kültürel olarak yağmur suyunun verimli olduğuna yönelik düşünceler mevcut.

Peki gerçekten yağmur suyu saç uzatır mı? Yağmur suyu faydaları nelerdir? Hangi ayın yağmuru şifalıdır? İşte nisan yağmuru hakkında merak edilenler…

Hangi Ayın Yağmuru Şifalıdır?

Yağmur suyu saç uzatır mı konusuna değinmeden önce hangi ayın yağmuru şifalıdır konusunda bilgi almak gerekiyor. Çünkü herhangi bir ay yağan yağmurun her zaman faydası olduğu düşünülmez.

Halk arasında başta Konya civarları olmak üzere genel olarak Nisan yağmuru faydaları konuşulur. Nisan yağmurunun faydaları kültürel olarak her  yeni nesle aktarılmıştır.

Öyle ki Nisan ayının yaklaşması ile birlikte Nisan suyu faydaları elde etmek ve yararlanmak amacıyla inananlar tarafından hazırlıklar yapılır.

Nisan ayının başlaması ile birlikte özellikle 12 Mayıs’a kadar yağan yağmurun şifalı ve faydalı olduğunu düşünülür. Eğer siz de ‘Yağmur suyu saç uzatır mı?’ konusunda deneyim elde etmek isterseniz bu tarih aralığına dikkat etmelisiniz.

Nisan Yağmuru Suyu Nasıl Toplanır?

Öncelikle Nisan yağmur suyu faydaları konusunda emin olmak ve deneyimlemek istiyorsanız yağmur öncesi yaşadığınız bölgeye göre hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Nisan yağmurları en sık yağmurun geldiği aylardan birisidir. Elbette yöreden yöreye değişiklik gösterebilir. Örneğin İç Anadolu şehirleri en çok yağışı daha çok ilkbahar mevsimlerinde alırken Erzurum- Kars bölgesi yazın alabilmektedir.

Yine de yaşadığınız bölgeye göre yağışa hazırlıklı olmalısınız. Büyük ağzı açık kovalar, plastik leğenler koyarak suyun birikmesini sağlayabilirsiniz.

Daha sonra bu suları kullanmak üzere belirli şişelere alabilir direkt biriktirdiğiniz malzemeler içinden de kullanabilirsiniz.

Yağmur Suyu Saça İyi Gelir mi? Yağmur Suyu Saç Uzatır mı?

Saçının uzamasını isteyenler tarafından ‘Yağmur suyu saç uzatır mı?’ konusunda derinlemesine bir araştırma yapılmaktadır. Ancak bu araştırmanın sonucu hakkında net bir bilgi vermek oldukça zordur.

Bakıldığında bilimsel açıdan ‘Yağmur suyu saç uzatır mı?’ konusuna yönelik herhangi bir şekilde araştırma yapılmamıştır. En azından bilimsel açıdan bir faydası olduğunu söylemek mümkün değil.

Tüm bunlarla birlikte kültür ve inanca bağlı olarak yağmur suyu faydaları arasında saçı uzatmak bulunuyor.

Bu yüzden birçok kişi tarafından ‘Yağmur suyu saç uzatır mı?’ konusunda en azından deneme yapılır.

Nisan yağmurunun faydaları olarak saçın uzaması olduğunu düşünen ya da hiç olmazsa denemek isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden birisi Nisan yağmurunun kullanılmasıdır.

Ancak bilinmelidir ki, bilimsel anlamda gerçek bir sonuç elde etmek adına en sık saç dökülme ve uzamamasının sebeplerinden birisi olan vitamin değerlerinizi kontrol ettirmeniz gerekiyor.

Yine de ‘Yağmur suyu saç uzatır mı?’ konusunda bir sonuç görmek isterseniz bir kere denemekten zarar da gelmez diyorsanız, tercih tamamen sizin.

Yağmur Suyu Saç Rengini Açar mı?

Doğal yöntemlerle saç rengini açmak isteyenlerin sayısı günümüzde oldukça fazla. Boyalarla ve kimyasallar ile yapılan saç açma işlemleri saça zarar verdiği için yağmur suyu denemesi yapılır.

En bilinen doğal saç açma yöntemi papatya suyudur. Buna bağlı olarak yağmur suyu ile saç rengi açmak isteyenler de çoğalmıştır.

Fakat yağmur suyunun saçın rengini açmak gibi bir özelliği yoktur. Şayet böyle olsaydı doğal yollarla yani yağmurla ıslanan saçlarımızda gözle görülür bir şekilde renk değişimi olması gerekirdi.

Yağmur Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Yağmur suyu saç uzatır mı tartışmasına bağlı olarak saçınızda deneme yapmak istiyorsanız en azından deneyenlerin belirttiği yöntemlerle uygulama yapmanız gerekiyor.

Nisan yağmur suyunu saçınıza uygulamak için iki farklı yönteminiz bulunuyor. İlki günlük zaman diliminde de uygulama şeklidir.

Minik bir sprey kutusuna yağmur suyunu aktarın. Gün içinde özellikle saç diplerinize gelecek şekilde sıkın. Hafif nemlilik bırakması yeterli olacaktır.

İkinci şekli ise duştan sonra uygulama şeklidir. Normal şartlarda duşunuzu aldıktan sonra en son durulama sırasında saçınızı yağmur suyu ile yıkayabilirsiniz.

Böylece siz de Nisan yağmur suyunun faydaları konusunda deneme yapma şansına sahip olacaksınız.

Meraklısına Nisan Yağmur Suyunun Faydaları Nelerdir?

Nisan yağmur suyunun faydaları çeşitli konularda dile getirilmektedir. Hem kültürel hem de dini açıdan dile getirilen bu faydalar ilgisi olanlara değişik alanlarda yarar sağlayabilir.

Nisan yağmur suyu faydaları konusunda özellikle estetik güzellik konusunda yardım sunacaktır. İşte Nisan yağmur suyunun faydaları hakkında konuşulan bilgiler…

A- Çiçeklerde Yağmur Suyu Kullanımı

Nisan yağmurlarında normal yağmurlara göre daha yüksek demir ve mineral bulunduğu düşünülmektedir.

Bu düşünceler göz önünde bulundurulduğunda çiçeklerde kullanıldığı biliniyor. Fakat her çiçek için yağmur suyu kullanımı doğru olmayabilir.

Nisan yağmurunu çiçeklere uygulamanızla birlikte normal suya göre daha fazla uzama, canlanma ve çiçeklenme olacağı düşünülür.

B- Yağmur Suyu Saç Uzatır mı| Saç Uzaması ve Saçın Daha Canlı Hale Gelmesi

Nisan yağmuru konusunda en çok merak edilen yağmur suyu saç uzatır mı durumu olmaktadır. Her ne kadar kişiler arasında bu konu ayrıma sebep olsa da saç uzatmak için kullananlar mevcut.

Sadece saç uzaması konusunda değil aynı zamanda saçların canlanmasında da yağmur suyu kullanılabilir. Nisan yağmurunda yer alan demir miktarı, mineral ile birlikte canlı bir saç görünümü hedeflenir.

C- Yağmur Suyunun Cilt Üzerinde Etkisi

Cilt güzelliği için güzellik ürünleri kapsamında kimyasal ürünleri kullanılsa da doğal yolların arayışında olan kişiler oldukça çoktur.

Her ne kadar kanıtlanmamış olmasa da Nisan yağmur suyunun faydaları arasında bir de cilt güzelliğinden bahsedilmektedir.

Yağmur suyu ile cilde tonik etkisi veren olduğu gibi sabahları bu yağmur suyuyla yüzünü yıkayanların sayısı da oldukça çoktur.

Yağmur Saça Zararları Var mı?

Her ne kadar yağmur suyu saç uzatır mı temelinde Nisan yağmur suyu faydaları konusunda konuşulsa da yağmur suyu zararları hakkında konuşmak gerekir.

Bilinmelidir ki her şehir ve bölgede yağmur suyu temiz değildir. Bölgenin havasının çok kirli olmasından kaynaklı olarak dönem dönem asit yağmuru uyarısı yapılır.

Türkiye’de başta Kocaeli olmak üzere sanayinin çok yoğun geliştiği alanlarda yağmurların hava kadar kirli olduğu bilinir.

Çevrenizde bu tarz oluşumlar varsa ya da yağacak yağmura yönelik uyarı yapılıyorsa bu yağmur suyunu asla kullanmamalısınız.

Aksi takdirde başta cilt sorunları olmak üzere çeşitli dermatolojik problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Peki Yağmur Suyu İçilir mi?

Havasının temiz olduğu düşünülen bölgelerde nasıl ki yağmur suyu saç uzatır mı sorusuna emin olarak kullanım yapılıyorsa, farklı şekillerde de kullanımlar görülür.

Bahsedilen bölgelerde yaşayan kişilerin yağmur suyu içtiği de belirtilir. Çünkü kimi inanışlara göre özellikle Nisan yağmurunun faydaları arasında çocuk sahibi olamayan kişilere yarar sağladığı bulunur.

Elbette bu durumun bilimsel olarak kanıtlanmadığını belirtmek gerekiyor.

Bahsedilen dönemdeki yağmur suyunu içenler olduğu gibi içmeyenler de mevcuttur. Burada karar ve sorumluluk kişiye kalır.

Nisan Yağmuru Suyu Ne Zaman İçilir?

Nisan yağmurunun faydaları konusunda yararlanmak adına öncelikle Nisan ayı başı 12 Mayıs arası yağmur suyunu biriktirmelisiniz.

İçmek konusunda ise genel olarak tercih sabah ilk kalkıldığında bir bardak, yatmadan önce de bir bardak olmak üzere gerçekleşiyor.

Özellikle sabahları ilk uyanıldığında su içmenin bilimsel olarak da faydaları bulunduğundan tercihinizi bu zaman aralığından yana kullanabilirsiniz.  

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!