featured

Yalın Dönüşüm Nedir? Yalın Üretim Teknikleri Firmanıza Ne Katar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalın Dönüşüm, müşteri için üretilen değer akışını en üst düzeye çıkarmak için bir organizasyonda değişiklikler yapma sürecini anlatır. Bu sürecin bir sonucu olarak, israfa sebebiyet veren faaliyetler belirlenir, bu israflar kaldırılır veya bu faaliyetler optimize edilir. Yalın, katma değersiz operasyonu ortadan kaldırarak müşteri için daha fazla değer üretmeyi amaçlar.

Yani bu, daha fazla müşteri değeri üretmekle ilgilidir; bunun sonucunda israf ortadan kaldırılır ve şirketin tüm donanımları verimli bir şekilde kullanılır. Maliyetler azalır, kar artışı sağlamak için “yalın”laşılır. Çoğu kimsenin önemsemediği bu nüans oldukça önem arz eder.

Elbette, Yalın’ı yalnızca israfı azaltma perspektifinden düşünürsek, Yalın Girişim’i sadece maliyet düşürme veya bütçe azaltma ile karıştırmak kolaydır. Hatta birçok şirket yalın olduklarını iddia ettiklerinde tam da bunu kasteder. Fakat bu Yalın’ın sadece basit bir tanımıdır.

Unutmayın, UnoPro, Türkiye’nin özgün, yerli ve milli model fabrikalarını tasarlayan ve geliştiren ilk ve tek Danışmanlık & Eğitim Kurumu olarak fabrikalarda konsept ve müfredatın geliştirilmesi, eğiticilerin eğitilmesi ve öğren-dönüş programlarının uygulanmasına yönelik danışmanlık hizmeti vermeye devam etmekte olup Türkiye’nin ilk “ Dijital Model Fabrika” eğitim ve danışmanlık projesini de başlatarak, “öğren-dönüş” ve “geleceğin yalın dönüşüm liderleri” programlarına her ölçekte firmanın kolayca ulaşabilmesini hedeflemiştir.

Yalın üretim ve yalın üretim tekniklerine detaylıca değindiğimiz Yalın Dönüşüm Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için [email protected] adresine mail atabilir ya da +90 551 021 37 27 no’lu telefondan merkez ofisimize ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!