featured

Yalnız Gezginler için Gezi Rehberi | Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalnız gezginler için gezi rehberi tüyoları ile seyahate çıkmadan önce kusursuz bir plan yapabilir, tatilinizi sorunsuz noktalayabilirsiniz.

Sevgiliyle, arkadaşla, aileyle ve hatta tanımadığınız insanların bulunduğu bir gezi grubuyla tatile çıkmak elbette ki daha kolay. Ancak tek başına çıkılan tatillerin verdiği özgürlük ve huzur başka hiç bir şeyde yok. Bu duyguları hissetmek,  yalnız gezin olmak için de yapılması gereken basit ama incelikli şeyler de var. 

Yalnız Gezginler içi Gezi Rehberi Tüyoları 

Dünyada gezilecek yerler çok. Tek başına tatile çıkıp yalnız gezginler olmak çoğu kişiye korkutucu geliyor olabilir. Ama yeni kültürleri tanımak, özgürce seyahat etmek, yeni deneyimlerde bulunmak yalnızken daha kolay ve eğlenceli. Üstelik bu, dünyayı keşfetmek için kaçırılmaz bir fırsat. İşte kusursuz seyahate çıkmanın inceliklerini anlattığımız yalnız gezginler için gezi rehberi tüyoları…  

1 – Gezi Rehberi Planınızı Ayrıntılı Yapın 

araştırması yapmalı, nerede kalacağınızı önceden belirlemeli, bütçe ayarlaması yapmalı, tatil sürenizi hesaplamalısınız.

2 – Gezilecek Yerler Listesi Oluşturun 

Seyahati kolaylaştıran yalnız gezginler için gezi rehberi listemizde gezilecek yerler listesinin önceden oluşturulması da var. İster yurt içi olsun ister yurt dışı olsun çıkacağınız gezide, görmek istediğiniz yerleri önceden belirlemeli hatta mümkünse kalem kalem not almalısınız. Bu, gezi esnasında vakit kaybı yaşamanızı önleyecek, daha planlı olmanızı sağlayacak ve tatilinizi planladığınız süre içerisinde noktalamanızı sağlayacaktır.

3 – Seyahate Çıkmadan Önce Yanınıza Almanız Gerekenler Listenizi Oluşturun

Seyahate çıkmadan önce yapılması gerekenler arasında yanınıza almanız gereken şeylerin listelenmesi de var. Özellikle de yalnız gezgin olarak bir gezi planlıyorsanız bu aşamada çok titiz davranmalısınız. Ancak buradaki en önemli nokta; nasıl bir tatile çıkacağınız.

YouTube video

Çünkü karavan tatiline çıkarken yanınıza almanız gereken şeyler farklı, kamp tatiline çıkarken yanınıza almanız gereken şeyler farklı, yurt içi seyahate veya yurt dışı seyahate çıkarken yanınıza almanız gereken şeyler farklı. Ancak nereye gidecek olursanız olun yalnız gezginler için gezi rehberi listemizde olmasını tavsiye ettiğimiz şeyler şunlar:

Varsa kullandığınız ilaçlar ve ağrı kesiciBoş vakitleri keyifli ve verimli kılmak için müzik çalar ve kitapAç ve susuz kalmamak için su ve bisküvi, kraker gibi atıştırmalıklarIsı koruyucu termosYurtdışına çıkıyorsanız ve yabancı diliniz yeterli değilse sözlükPara kayıp ve çalıntılarına karşı banka kartı, kredi kartıAcil durumlarda ulaşabileceğiniz kişilerin telefon numarası

4 – Fotoğraf Makinesi, Video Kamera, Tripod, Selfie Çubuğu Alın 

Yalnız gezginler için gezi rehberi listemizde, seyahatlerinizi ölümsüz kılmayı sağlayacak teknolojik cihazlar da yer alıyor. Yalnız çıktığınız tatilde her zaman güzel manzaraların, güzel ortamların önünde fotoğrafınızı çekecek birini bulamayabilirsiniz. Bunun için de video kamera veya fotoğraf makinesini rahatlıkla kullanabileceğiniz bir tripod almanız ya da akıllı telefonlarınızı rahatlıkla kullanabileceğiniz selfie çubuğu almanız iyi olacaktır.

5 – Yalnız Gezginler ve En Yakın Arkadaşı: Güvenli  Çantası

Yalnız başına gezi haritası oluşturma macerasına girişen yalnız gezginler bilmeli ki; en yakın arkadaşı, sürekli olarak yanlarında taşıyacakları güvenli çantaları. Geziyi sorunsuz noktalamak için bu çantayı hazırlamak şart.

YouTube video

Kimlik, pasaport, cüzdan, telefon, düzenli kullanılan ilaçlar gibi şeyler mümkün olduğunca sürekli yanınızda bulunduracağınız çantada olmalı. Çünkü bunların kaybolması, çalınması gibi durumlarda karakola, konsolosluklara, hastanelere vs. başvurmanız gerekebilir. Ve tüm bunlar da vakit kaybı anlamına geliyor.

6 – Gezi Rotası Oluştururken Acil Durum Numaralarını Unutmayın 

İnsanlar panik anlarında çoğu zaman çok iyi bildikleri şeyleri bile unutabiliyor. Dolayısı ile yalnız gezginler için gezi rehberi listemizde acil durum numaralarının hazır bulundurulması da var. Çünkü yalnız gezginlerin acil durumlarda her zaman çevresinde birileri olmayabilir ve tek başlarına duruma müdahale etmek zorunda kalabilirler.

YouTube video

Bu nedenle yalnız gezginler, telefonlarına yakınlarının numaralarını kısayol oluşturmalı, 155, 110, 112 vb  gibi numaraları da eklemeli. Eğer gezi rotası yurtdışı için oluşturulmuşsa konsolosluk ve elçilik gibi yerlerin numarası da dahil edilmeli.

7 – Seyahat Öncesi Sağlığınızı Koruyun

Seyahat öncesinde hastalıklardan korunmak oldukça önemli. Hem seyahate çıkabilmek için hem de seyahat süresince rahat edebilmek için gribal enfeksiyon gibi hastalıklardan korunmalı ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışmalı.

Bunun için de uyku düzeni geziye çıkmadan önce sağlanmalı, gerekliyse takviye edici vitaminler kullanmalı ve sağlıklı beslenmeli. Hatta yalnız gezginler için gezi rehberi tüyoları listemize kulak verin ve her ihtimale karşı seyahatte yanınıza gribal enfeksiyon önleyici bir film ilaç da alın.

8 – Gezi Siteleri Araştırması Yapın

Bilmediğiniz bir yere tek başınıza, yalnız gezgin olarak gidecekseniz mutlaka gideceğiniz yerler, gezi rotası, güvenli yollar, konaklama yerleri, yemek yenilecek yerler için ön araştırma yapın. Bunun için de internetin olanaklarından faydalanın ve güncel gezi siteleri araştırın. 

9 – Seyahate Çıkmadan Önce Her Şeyi İki Kez Check Edin

Seyahate çıkmadan önce yapılması gerekenler arasında tüm yapılan hazırlıkların iki kez kontrol edilmesi de var. Hatta tatil esnasında kuruntuya kapılmamak ve telaş yapmamak için evinizi de iki kez kontrol edin.

Ütünün fişini çekmiş miydim, kapıyı kilitlemiş miydim vs gibi düşüncelerle tatilinizi zehir etmeyin ve kontrol edin. Hatta güvendiğiniz bir yakınınıza ev ve araba anahtarını da bırakmayı düşünün. Böylelikle gelişebilecek aksilikler nedeniyle tatilinizi yarıda bırakmak zorunda da kalmazsınız.

10 – Yalnızlığın Verdiği Özgürlüğe Odaklan

Yalnız gezgin olmak, herkesin cesaret edebileceği bir şey değil ama bunun tadını alan kişiler bilir ki; verdiği keyif ve huzur bambaşka. Eğer siz de çıkacağınız yalnız tatiliniz için endişe duyuyorsanız, bu tatilin vereceği özgürlük hissine odaklanın ve rahatlayın. Bu seyahatin yalnızca size özel olduğunu unutmayın. 

11 – Yalnız Gezginler için Gezi Rehberi Tüyolarında Sihirli Sözcük: “Merhaba”

Çekingen olabilirsiniz, insanlarla kolay iletişim kuramıyor olabilirsiniz ama yalnız gezginler için gezi rehberi tüyolarımıza kulak verin ve sihirli sözcük olan “merhaba”yı kullanın. Cesur olun, rahat olun ve yalnız çıktığınız tatilinizde yeni insanlar tanımak, yeni kültürler keşfetmek ve yeni deneyimler kazanmak için insanlara merhaba diyerek iletişiminizi başlatın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!