featured

Yapı İşlerinde Kimyasal Enjeksiyon Neden Gereklidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapı işlerinde beton içindeki boşluklara sıvı yapısal ürünlerin güçlü bir basınçla enjekte edilmesidir. Kimyasal enjeksiyon yapıların temel atma aşamasında, metro, tünel inşaatlarında zeminin sağlamlaştırılması için uygulanır. Zeminlerde yapı ne kadar sağlam olsa da boşluklar bulunabilir. Bu uygulama ile zemin üzerine yapı kurulacak sağlamlığa getirilir.

Ek olarak yapılar deprem gibi doğal felaketlere dayanıklı hale getirilmiş olur. Barajlarda olan su kaçaklarını kapatmak için de kullanılır. Tabanı sağlamlaştırarak inşaat yapılmasına fırsat veren önemli bir yapısal üründür.

Kimyasal Enjeksiyon Çeşitleri

Çimentolu enjeksiyon, kimyasal enjeksiyon olmak üzere 2 çeşit teknik kullanılmaktadır. Kimyasal enjeksiyon içeriğinde çimento ya da kimyasal madde de olsa su ile etkileşime girerek, zemin yapısında değişiklik olmasını sağlar. Sondajla istenilen derinliğe indirilen kimyasal enjeksiyon süratle çalışır, işlem sona erince çıkarılır.

Enjekte edilen yerde su yok ise köpük etkisi içeren çeşitleri de mevcuttur. Yeni kurulacak yapı ya da mevcut yapılara zemin kuvvetlendirmek amacı ile uygulanır. 3 kompenanta kadar çeşitleri bulunur. Kimyasal enjeksiyon ürünlerini incelemek için https://www.master-builders-solutions.com/tr-tr/fonksiyonlar-ve-uygulamalar/kimyasal-enjeksiyon sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!