featured

Yazın Otel Tatili Yapacaklar Dikkat!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazın gelmesi, pandemi sürecinin ve belirsizliklerinin getirdiği bunalım, iş hayatındaki streslerden uzaklaşma gibi pek çok sebep dahilinde insanların tatile olan ihtiyaçları eskisinden daha fazla artmış durumda. Bir de normalleşme süreci kapsamında seyahat yasakları başta olmak üzere tüm kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte insanlar, yıllık izinlerinde tatil merkezlerine akın etmeye başladı bile.

Ancak Covid- 19 halen atlatılmış değil ve bu konuda sürecin sonuna gelmedik. İşte bu yüzden tatil için farklı şehirlere gidecek ve otel tatili tercih edecek kişilerin dikkatli davranmasında ve tedbiri elden bırakmamasında yarar var.

Peki, yaz tatilinde otel tatili yapacakların dikkat etmesi gereken sağlık kuralları ve alması gereken önlemler neler?

Otel Tatilinden Ziyade Kamp Tatillerini Tercih Edin!

Kısıtlamaların ortadan kalkması haber ve gelişmelerinden sonra güzel bir tatil planı yapmak isteyen kişiler için uzmanlar, otelde alınacak önlemlere geçmeden önce ilk olarak açık hava tatili tercih etmeleri yönünde tavsiyeler veriyor.

Doğada sosyal mesafe kuralına uyulmasının kolaylığına nazaran hastalığın yayılmasının,  ortak kullanım alanı ve insan kapasitesinin yüksek olduğu tesislere göre çok daha zor olduğunu belirten sağlık uzmanları bu yüzde doğa tatili yapılmasının çok daha avantajlı olacağını söylemekteler.

Ayrıca pandemi ve ekonomik enflasyon nedeniyle yükselen otel fiyatları ile pek çok kişi bütçeden kaynaklı olarak kamp tatili gibi doğa içerikli tatilleri tercih etmeye yönelmektedir.

Otel Tatili Yapacaklar Sosyal Mesafe Kuralına Uymalı!

Oteller, pek çok kişi için rahatlığın ve konforun adresi olarak bilinmektedir. İşte bu yüzden iş ve stresten uzak kalmak isteyen kişiler, daha rahat ve uğraşsız bir tatil için otelleri tercih etmeye yöneliyor. Uzmanlara göre bazı kurallara tam anlamıyla uyulduğu sürece ve ekstra dikkat edildiği takdirde otel tatili yapılmasında bir sıkıntı bulunmamakta. Ancak başta ortak alanlar olmak üzere sosyal mesafe kuralına uyulmalı ve bu bağlamda da yemek masaları, eğlence alanları bu kural sahilinde düzenlenmelidir.

Ayrıca otelin ortak kullanım alanları sürekli dezenfekte edilmeli bu konuda da tuvalet ve mutfak alanlarına ekstra özen gösterilmelidir.

Havuzdan Ziyade Deniz Tercih Edilmeli

Her ne kadar temizlense de denize nazaran çok daha az bir kullanım alanı olmasından kaynaklı, havuzlar Corona virüs kapsamında daha büyük tehdit oluşturmaktadır. Ayrıca tıpkı dışarda olduğu gibi havuz ve denizlerde de 1.5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiği için bu bağlamda denizi tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

Fakat denizlerde de bu kurala dikkat edilmesi ve özellikle plajlarda hijyen için ekstra özen göstermek gerekmektedir. Şezlonglara örttüğünüz örtü ile vücut havlunuzun ayrı olması, yanınızda kendinize özel dezenfektan taşımak ve mümkün olduğunda az alana temas gerçekleştirmek gibi hususlara dikkat etmelisiniz.

Havuz ve Denizlerde Maske Takmayın!

Deniz ya da havuzdaki tuz ( havuzda klor) oranı zaten virüslere karşı etkili olmakla beraber uzmanlar burada maske kullanımı konusunda vatandaşları uyarıyor.

Sağlık uzmanlarından gelen haberler ve röportajlara göre, günlük hayatımızın artık bir parçası haline gelen maskeleri deniz ya da havuzlarda takmak ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Maskenin ıslanması, nefes almayı zorlaştırırken suya hasta birinin girmesi ile bu virüsler maskenin ıslanması ile çok daha rahat bizlere bulaşabilir. Bu yüzden hem sosyal mesafe hem de maske kuralına her açıdan dikkat etmek gerekmektedir.

Deniz Gözlüğü ve Kulaklık Kullanın!

Uzmanların tavsiyeleri arasında, plajlarda ya da havuzlarda deniz gözlüğü ile kulaklıkların takılarak suya girilmesinin daha güvenli ve tedbirli bir davranış olacağı yer almaktadır. Bu yüzden ister plajda olun ister havuz başında, suya girerken mutlaka bahsedilen kurallara uyun. Özellikle çocuklarınız ile tatile gidiyorsanız, onların ve sizin sağlığınız için ekstra özen göstermeye dikkat edin.

Tatile gitmeden önce aşılarınızı yaptırmaya ve bu bağlamda hem kendinizi korumaya hem de çevredeki insanları riske atmamaya özen gösterin.

Tıpkı otel dışında olduğu gibi otel içinde ve odalarda da hijyen kurallarına uymaya çalışın. Ayrıca odalarınızın her gün temizlenmesi için otel çalışanlarına izin verin.

Yaşam ve sağlık konusunda en güncel haberler almak- gelişmeleri takip etmek amacı ile Haber 365’i takip etmeyi unutmayın. Kaliteli haber ve son dakika gelişmeler için Haber 365’e abone olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!