featured

Yeme İçme Sektörü Çalışanları HES Kodu Kullanarak Tekrar Faaliyete Geçmek İstiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile satış işlemleri  gel-al ve paket servis haline çevrilen ATO üyesi restoran, lokanta, tatlıcı, kafe, pastane ve çikolatacıları HES kodu uygulamasına geçmek istiyor. 

ATO’nun 40 No’lu Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi, 60 No’lu Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi, Hizmet Sektörü Özel İhtisas Komisyonu Temsilcisi Meclis ve Komite Üyeleri online toplantı ortamında bir araya geldi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran toplantı sonucunda topladığı talepleri dile getirdi.

TOBB Başkanı da Toplantıda Yer Aldı

Yeme içme sektörünü yakından ilgilendiren bu konuda temsilcilerin düşüncelerini dinlemek isteyen TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, aldığı notları muhattaplarına belirttiğini ifade etti. İşte,  ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran tarafından toparlanan yeme içme sektörü Çalışanları talepleri:

Yeme İçme Sektörü Esnafları Kira Desteği İstiyor

Pandemi ile mücadele sürecinde büyük ekonomik zorluklar yaşadıklarını ifade eden yeme içme sektörü esnafı kira öteleme süreçlerinin 2021 Ocak ayında başladığını ifade ederken, bu tarihin daha uygun bir zamana ertelenmesi talebinde bulunuyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konu hakkındaki açıklamasında şu noktalara yer verdi:

“Yapılandırma ile ertelenen ödemeler için Ocak ayı itibariyle ödeme süreleri başlıyor. Ancak durum gösteriyor ki bu ödemelere de başlamak mümkün olmayacak. Yapılandırma ödemelerinin de ileri tarihte başlatılması sektörleri rahatlatacaktır” 

İşletmelere Kefalet Çalışmaları Yapılıyor

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Avrupa Yatırım Fonu’ndan Kredi Garanti Fonu’na yapılan kaynak aktarımları çalışmalarının sonunda işletmelere 1 milyon 125 bin liraya kadar bir yıl ödemesiz kredi sağlamak istediklerini anlattı. Ayrıca 60 aya kadar kredi kefaleti sağladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu süreçte toplam 6 milyar TL kefalet sağlama şanslarının olduğuna işaret etti. 

Yeme İçme Sektörü Çalışanları HES Kodu Kullanarak Tekrar Faaliyete Geçmek İstiyor

Toplantıda yer alan yeme içme ve hizmet sektörü temsilcileri, sektör taleplerini şu şekilde sıralamıştır:

Üniversite kampüslerindeki işletmelerden pandemi kısıtlamaları sürecinde kira alınmamasıKamu bankaları yeme içme ve hizmet sektörü işletmelerine faizsiz kredi desteği verilmesiKredi Garanti Fonu kefaletiyle daha önceden yapılandırılan kredi ve borçların yeniden yapılandırılması, Ocak ayında yatırılması gereken ilk yapılandırılmış taksit tarihinin ileriye ertelenmesiHES kodu sorgusu yapılmak kaydı ile yeme içme sektörünün faaliyete geçirilmesi Online yemek sipariş firmalarının pandemi döneminde komisyon miktarında azaltma yapılmasıTicaret hayatında kesinti yaşanan işletme ve özel yurtlar için kira ve sabit gider desteği yapılmasıErtelenen SGK ve vergi borcu ödemeleri için verilen tarihin 2021 Mart ayına ertelenmesi 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!