featured

Yeni doğan Bebek Bakımı Püf Noktaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk çocuğu olan ebeveynler için bakım süreci başlarda kaygılı ve zorlayıcı olabilir. Bu konuda haklı olmakla birlikte belirli noktalara dikkat ederek bu süreci rahat bir şekilde atlatabilirsiniz. 0-6 yaş bebek ve çocuk bakımında aklınıza takılan soruları www.cicicocuk.com adresinde sizleri bekleyen uzmanlara sorabilir ve gerekli püf noktaları öğrenebilirsiniz. Son derece hassas durumda olan bebeklerin bakımında göz önünde bulundurabileceğiniz püf noktaları gelin birlikte inceleyelim.

Yenidoğan Emzirmede Püf Noktalar Nelerdir?

Yenidoğan bebek bakımında en önemli noktalardan bir tanesi anne sütüdür. Emzirme işlemi bebeklerin güvende hissetmesini sağlamasının yanı sıra anne ve bebek arasında duygusal bağ kurulmasında etkin rol oynar. Emzirme sırasında doğru noktaları izleyerek hem bebeğiniz hem de kendiniz için rahat ve verimli bir süreç elde edebilirsiniz. Emzirme sırasında rahat bir pozisyonda ve sırtınız düz bir şekilde oturun. Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra konforlu pozisyonu kendinize göre ayarlayın. Daha sonra bebeğin burnunu meme ucuna denk gelecek şekilde hizalayın. Bebeğin ağzını açması için memeyi üst dudağa değdirebilirsiniz.

Bebeğin ağzı yeteri kadar açıldıktan sonra göğsünüzü güçlü bir şekilde kavramasına yardımcı olun. Süt gelmeye başladıktan sonra bebeğin solunumunu kontrol edin. Bebeğinizi yeterli kadar beslemek ve memeyi reddetmesini engellemek için emzirme sıklığını ve miktarını bebeğe bırakın. Bebekler yeteri kadar süt emdiklerinde memeyi kendiliğinden bırakır. Tabi bebeğinizin doyduğundan emin olun. Daha detaylı bilgi için ” bebeğim doyuyor mu” yazısını okuyabilirsiniz.

Yenidoğan Gaz Masajı Nasıl Yapılır?

Yenidoğan bebeklerin vücutlarından gazı dışarı atmak için masaj yapılması rahatlamalarına yardımcı olur. Masaj yapmaya başlamadan önce bebeğinizi sakinleştirerek huzursuzluğundan kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra ellerinizi ideal sıcaklığa getirip bir elinizi bebeğin sırtına koyup, diğer elinizle göbek deliği üzerinde masaj yapmaya başlayabilirsiniz. Baskı uygulamadan bu işleme birkaç dakika devam edebilirsin.

Masaja devam ettikten sonra bebeğin bacaklarını yavaşça karnına doğru ittirebilirsin. Bu hareket organların rahatlamasını sağlayıp gaz çıkışını kolaylaştırır. Yenidoğan gaz masajı doğru uygulandığı takdirde bebeğin huzursuz hissetmemesini sağlayabilir.

Yenidoğan Yıkama Süreci Nasıldır?

Yenidoğan bebek yıkama konusu annelerin en sık sorduğu sorulardan bir tanesidir. Doğumun hemen ardından bebeği yıkamak uzmanlar tarafından önerilmez. Bebeği yıkamak için acele etmenize gerek yoktur. Yıkama için net bir zaman söylenmese de göbek bağının düşmesini bekleyebilirsiniz. Göbek bağı düştükten sonra yumuşak sünger veya bez kullanarak nazik hareketlerle bebeğin cildini temizleyebilirsiniz.

Yenidoğan bebekler hakkında aklınıza takılan her sorunuza cici cocuk üzerinden yanıt bulabilirsiniz. CiciÇocuk, yenidoğan bebekler, çocuk gelişimi ve annelik hakkında alanında uzman kişilerden oluşan kadrosuyla hizmetinizde. Hamilelik süreci, doğum, bebek bakımı, yapılacak aktiviteler gibi tüm süreçlerle alakalı ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiler CiciÇocuk’da sizleri bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!