featured

Yıllardır Merak Edileni Açıklıyoruz | Cips Paketi Açıldığında Neden Keskin Bir Ayak Kokusu Alırız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıllardır en çok merak edilen konulardan biridir bu… Öyle ki, hemen hepimiz bir dönem bu soruya yanıt aramışızdır. Atıştırmalıklar denildiğinde ilk sıralarda yer alan cips TV izlerken, film seyrederken, arkadaş ortamında kısacası keyifli bir aktivite sırasında mutlaka var olur.

Tadı ile damağımızda adeta bir şölen oluşturan cipsin kokusu ne yazık ki aynı izlenimi yaratmıyor. Paketi açtığımızda yoğun bir çorap kokusu aldığımızda, hafif bir mide bulantısı oluşmuyor değil! Peki, bu koku neden oluşuyor? İşte, detaylar…

Bu Koku Cips Kokusu Değil

Özellikle baharatlı cipslerde aldığımız bu koku aslında tadı ile büyüleyen cipsten gelmiyor. Bu kokunun asıl sebebi, İsovaleric asid! Bir çeşit kimyasal diyebileceğimiz bu asit aslında sert ve küflü peynirlerde de bol miktarda bulunuyor. ,

Cipsin içerisinde yer alan baharat ve diğer malzemelerin buluşması sonrasında açığa çıkan bu asit, ne yazık ki ortama hoş bir koku vermiyor.

Yapılan araştırmalara göre bu kimyasalın en büyük zararı kokusu! Tüketildiğinde bol kalori alınması dışında ciddi bir zarar vermiyor. Hiçbir şekilde geçmeyen bu asit, neyse ki cipsin tadımı sırasında aromayı değiştirmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!