featured

Youtube Arka Planda Çalma İşlemi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube arka planda çalma işlemi birçok kullanıcının merakla araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Uzun zamandır Youtube’den beklenen özellik gelmediği için kullanıcılar başka bir yol bularak uygulamayı arka plandan çalıştırıp çalıştıramayacaklarını araştırmaya başladılar.

YouTube video

Kullanıcılar uygulamasız ve ücretsiz bir şekilde Youtube arka planda çalma işlemini nasıl yapacaklarını merak edip araştırdıkları için bugün yazımızda sizlere Youtube arka planda çalma işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizin yollarını anlatacağız. Android ve İOS cihazlarda farklı olan kullanıp şeklini sizler için sırasıyla nasıl yapacağınızı anlatıyor olacağız.

Eğer sizler de Youtube arka planda çalma işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, sizlere verdiğimiz talimatları tek tek uygulayarak ücretsiz bir şekilde arka planda çalma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

Youtube Premium Arka Planda Çalma

Youtube arka planda çalma işlemi için eğer çok uğraş göstermeden yapmak isteyenlerden iseniz size önerimiz Youtube Premium paketlerinden satın almanız gerektiğidir. Youtube kullanıcılar tarafından en çok beklenen özelliği maalesef ki ücretli paketlerinde kullanıma açmış bulunmaktadır.

Bu sebepten dolayı Youtube de ücretsiz bir şekilde arka plan kullanma özelliğinin asla gelmeyeceği de aşikâr olmuştur. Eğer ben çok uğraşmak istemiyorum kolayca açılsın kullanayım arka planda diyenlerdenseniz hemen ücretli Premium üyeliği satın alarak bu hakkınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

1- Youtube Arka Planda Çalma Programsız

Youtube arka planda çalma işlemini ücretsiz gerçekleştirmek isteyen kullanıcıları sevindirecek bilgi yazımızın devamında bulunmaktadır. Çünkü hiçbir ücret ödemeden de ücretsiz bir şekilde Youtube’yi arka planda kullanmakta mümkün, ancak biraz uğraş gerektiren bir işlem olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz.

Youtube arka planda çalma programsız işlemi için İOS ve Androidler de iki farklı sistem işlemektedir. Bizler hem İos kullanıcıları için hem de Android kullanıcıları için nasıl işlem yapmaları gerektiğini tek tek anlatarak artık rahatlıkla arka planda Youtube’yi nasıl kullanabileceklerini aktaracağız. Gelin birlikte bakalım Youtube arka planda çalma nasıl çalışıyor? Herhangi bir programa ücret ödemeden de bu işlem nasıl yapılıyor?

2- Youtube Arka Planda Çalma İphone

Youtube telefonda arka planda çalma işlemini öncelikle İOS modeller için anlatmak gerekirse Androidler kadar kolay olduğunu söyleyemeyiz ancak çok zor bir işlemde değildir. Öncelikle telefonunuza Dolphin Browser web tarayıcını indirmeniz gerekmektedir. Ardından yapacağınız işlemler sırası ile şöyledir:

Adım: Dolphin Browser uygulamasından Youtube sayfasını açıp istediğiniz videoya girinAdım: Dolphin Browser uygulamasını arka plana alınAdım: Telefondan denetim merkezini açınAdım: Kontrol panelinden oynat tuşunu aktif edin.

İşlem bu kadardır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra istediğiniz müziği arka plan özelliği ile dinleyebilir şarkıları sırasıyla değiştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken otomatik oynatma devrede olmayacağı için müzik listenizi el yordamı ile kendiniz seçmeniz olacaktır.

3- Youtube Arka Planda Çalma Android

Youtube arka planda çalma işlemi Android telefonlarda daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Herhangi bir web tarayıcı yüklemenize gerek kalmadan Google Chrome üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür. Android kullanıcılarının izlemesi gereken işlem sırası şöyledir:

Adım: Chrome uygulamasında Youtube girip istediğiniz videoyu açınAdım: Sağ üst köşe de bulunan üç nokta ikonuna tıklayarak masaüstü görüntüye geçinAdım: Home tuşuna basarak çıkınAdım: Kontrol panelinden ekranı kaydırarak oynat tuşuna basın.

Bu işlemleri sırası ile takip ettikten sonra Youtube arka planda çalma dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Otomatik oynatma tuşu Androidler de devreden çıkmadığı için elle şarkı seçme durumunda kalmayacaksınız. İstediğiniz yerde arka plandan tüm şarkıları dinleyebilir filmlerinizi izleyebilirsiniz.

4- Youtube Arka Planda Çalma Telegram

Youtube arka planda çalma işlemi Telegram uygulaması ile nasıl çalışabilir ki diyenleri duyar gibiyiz. Evet, ikisi alakasız iki uygulama olarak gözüküyor olabilir. Ancak Telegram bünyesinde barındırdığı özellikler sayesinde dolaylı yoldan arka plandan müzik dinleme özelliğini size sunuyor.

Daha önce duymayanların çok şaşırdığından eminiz ancak son zamanların özellikle Whatsapp uygulamasının güncellemeleri üzerine birçok kullanıcının, Telegram uygulamasını indirip kullanmaya başlaması ile hem kullanıcı sayıları arttığı gibi sürekli eklenen yeni özellikler ile de kullanıcılar tarafından tam not alan uygulama Youtube arka planda çalma özelliği de sunmaktadır. Telegram üzerinden arka planda Youtube kullanmak için şu adımları izleyiniz:

Sizlere bahsettiğimiz işlemleri uygularsanız Youtube arka planda çalma işlemini ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak eğer ben uğraşmak istemiyorum parasını verir arka planda dinlerim diyenlerdenseniz Youtube Apk yani Premium özelliklerini ücretli bir şekilde satın alarak hem reklamsız video izleme şansını elde etmiş olursunuz hem de arka planda uygulamayı dinleyebilmiş olursunuz. Ancak ücret ödemek istemeyenlerden iseniz sizlere verdiğimiz adımları takip ederek arka plan özelliğinden yararlanmış olursunuz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!