featured

Yulaf Unu Maskesi ile Cildiniz Işıldasın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yaz cilt bakım ritüelinize ev yapımı yulaf unu maskesi tarifini mutlaka eklemelisiniz. Son günlerin süper besini yulaf artık cilt bakımınızın da vazgeçilmezi olacak. Ciltte yarattığı sayısız fayda ile güneşin etkileri ile havanın toz ve kirinden cildinizi yulaf sayesinde arındırabilirsiniz.

Yaz aylarının gelmesiyle cilt bakımı biraz daha kolaylaştı. Daha az makyaj ve daha çok su ile cildinizi aydınlık bir görünüme kavuştururken aynı zamanda bakımını da ihmal etmeyin. Bu yazımızda “Yulaf unu maskesi nasıl yapılır?” sorusuna cevap bulacaksınız.

Yulaf Unu Ne İşe Yarar?

Yulaf, öncelikle lif kaynağıdır ve bağırsak florasını dengelemek için harika bir besindir. Gıda olarak tüketilmek istendiğinde, un kullandığınız hemen her tarifi yulaf unu ile çok daha sağlıklı ve hafif bir şekilde yapabilirsiniz. Yulaf ununun cilt üzerindeki faydaları ise, kuru ve tahriş olmuş cildi onarır. Cilde aydınlık bir görünüm verirken renk eşitsizliklerini de giderir. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan kahverengi lekelerin görünümünü yulaf unu maskesi ile rahatlıkla giderebilirsiniz.

Yulaf Unu Maskesi Nasıl Yapılır?

Yazımızın ana konusu olan “Yulaf unu maskesi nasıl yapılır?” sorusunu yanıtlayalım.
Malzemeler:
 

Bir su bardağı yulaf unu
Yarım limon
Bir yumurta beyazı


Yarım limon suyu, yulaf unu ve bir yumurta beyazını macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Eğer çok katı olursa (sürmekte zorlanırsanız) çok hafif su ekleyebilirsiniz. Yüzünüze uygulayarak 15-20 dakika kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra bol su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

Tarifi denemeden önce bir alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için bileğinize karşımı sürüp 5 dakika bekletebilirsiniz. Herhangi bir kızarıklık olmazsa yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Yulaf Unu Maskesinin Faydaları

Yul0f unu maskesinin faydaları çok çeşitlidir. Öncelikle yulaf unu genel olarak hipoalerjenik bir üründür. En hassas ciltlerde bile tahrişe neden olmaz. Düzenli kullanımda yulaf unu maskesi cildi ölü hücrelerden arındırır ve siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Akne oluşumunu engeller. Cildi günlük yaşamın toz ve kirinden arındırır. Yulaf unu aynı zamanda doğal bir peeling etkisi yaratır. Cildinizi tahriş etmeden temizler ve cilt lekelerini gidermede etkilidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!