featured

Yüz Yüze Eğitim Nasıl Olacak? Çocuğunu Okula Göndermek İstemeyen Veli Ne Yapacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de birçok alanda etkisini gösteren Koronavirüs pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitim sonlandırılmıştı. Ara verilen eğitim alanında tekrar okulların açılması ile birlikte, çocukları öğrenci olan velilerin akıllarında birçok farklı soru bulunuyor.

Halen daha her gün pozitif hasta sayılarının açıklanmaya devam ettiği sırada, okullarda eğitime başlanması bazı velilerin çocuklarını okula göndermek istememesine neden oluyor. Peki, çocuğunu okula göndermek istemeyen veli ne yapacak?

Konuya dair açıklama İstanbul Valiliği tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada;

“Çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yüz Yüze Eğitime Hangi Sınıflar Başlayacak?

Daha önce açılan anaokulu ve birinci sınıflardan sonra şimdi de 2, 3, 4, 8 ve 12. Sınıfa giden öğrenciler ders başı yaptı.  Ülke çapında yaklaşık yedi milyon öğrencinin tekrar sınıflarına dönüş yaptığı eğitim öğretimin haftanın iki günü şeklinde gerçekleşmesine karar verildi. Bu karar doğrultusunda sınıf mevcutları ikiye bölündü. Bu gruplardan biri Pazartesi ve Salı, diğer grup ise Perşembe ve Cuma günü yüz yüze eğitim görecekler. Ayrıca her sıraya yalnız bir öğrenci oturacak ve yanı da boş bırakılacak.

Okullarda Alınan Önlemler Nelerdir?

Hijyenin sağlanabilmesi amacıyla el dezenfektanları hem okul girişlerinde hem de sınıflarda bulunacak. Öğrenciler okula girişten çıkış yapana kadar maskeli olacaklar, yalnızca ders esnasında öğretmen maskesini çıkarabilecek.

İlkokul sınıfları ile 8. Sınıf öğrencileri haftada toplam 12 saat, lise hazırlık ve 12. Sınıf öğrencileri ise haftada toplam 16 ders saati eğitim alacaklar. Ders sürelerinin 30 dakika, araların ise 10 dakika olacağı eğitimde öğrenciler için maske, mesafe ve hijyen kurallarına tam uyulması sağlanacak.

İstanbul Valiliğinin Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bu önlemler ile başlayan eğitim konusunda İstanbul Valiliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada;

“2020-2021 eğitim ve öğretim yılında liselerin hazırlık ve 12. Sınıfları ile ortaokul ve İmam-Hatip ortaokullarının 8. Sınıfları, okul öncesi ve ilkokulların tüm sınıflarında yüz yüze eğitim ve öğretime başlandığını” vurgusu yapıldı.

Valilik açıklamasında, Kovid-19 salgını sonrası Bilim Kurulunun ve Sağlık Bakanlığının önerileri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile Türkiye’de eğitime başlandığı, Okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıflarda eğitimin ise 21 Eylül’de başladığı hatırlatıldı.

12 Ekim itibariyle liselerin hazırlık ve 12. sınıfları, ortaokul ve İmam-Hatip ortaokullarının 8. sınıfları ile okul öncesi ve ilkokulların tüm sınıflarında eğitim ve öğretime başlandı. Bildirilen açıklamada;

Çocuğunu okula göndermeyi istemeyen velinin ise yazılı olarak onayının alınacağı ve okula gelmeyen öğrencilerin devamsız sayılmayacağı belirtildi. Yüz yüze işlenemeyen derslerin uzaktan eğitim yoluyla da işleneceği bildirildi.

Ayrıca açıklamada, ders saatlerinin 30 dakika, araların ise 10 dakika olacağı bildirilirken, okul kantinlerinin de kapalı olacağına vurgu yapıldı.

Yazılı Onay ile Veli Çocuğunu Okula Göndermeyebilecek

Yapılan bu açıklama kapsamından da anlaşılacağı üzere, çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, yazılı bir şekilde onay vererek çocuklarını okula göndermeyebilecekler. Bu şekilde veli onayı ile okula gelmeyen öğrenciler ise devamsız olarak sayılmayacaklar. Ayrıca yüz yüze işlenmeyen dersler de uzaktan eğitim yolu ile işlenecek.

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

2021 yükseköğretim akademik yılı açılış törenine katılan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğitimin olmasın istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili konuşmasında kısa sürede yüzde yüz eğitime geçmek istedikleri anlaşılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayısına göre yüz yüze eğitimden yana olduklarını belirtti. Bakan Koca, özel ve devlet okullarında tedbirlerin alındığını ve Ekim 2020 ile başlayan eğitimlerin zamanla genele yayılmasını hedeflediklerini belirtti. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!