featured

Zamanının En İyi Silahları: 5 Antika Silah Tanıtımı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antika silahlar listemizde bugün sizlere güzel bir ürün inceleme listesi sunacağız. Birbirinden güzel silahlar ve bu silahların tarihteki konumları hakkında birkaç bilgi de vereceğiz. Zamanının en iyi silahları niteliğini taşıyan, günümüzün antika belgeli silahlarıyla tanışmaya hazır mısın? Gelin bu silahları beraber inceleyelim.

1: Smith & Wesson Model 1872

Smith & Wesson Model 1872

Silah Özellikleri;

Namlu 7 inç uzunluğunda, 38 kalibre özelliğindedir.5 adet mermi silindiri bulunmaktadır.Seri numaraları çerçeve, silindir, namlu uzantısı, namlu kaburga üstü, namlu mandalı, sağ kavrama palakası içerisinde bulunur.Namlu üzerinde Kiril adres hattı bulunur.Tetik aktif silindir şeklindedir.Sabitlenmiş gez ve arpacık mevcuttur.İki vidalı tetik korucusu bulunmaktadır.Vidalı silindir tutucusu.Türkiye’de “Damgalı” lakabını taşımaktadır.Silah Antika olarak geçmektedir, ruhsat tipi (Bulundurma Ruhsatı) olarak verilir.

Kısa Bilgi: Smith & Wesson: Model 1872, bilinen özelliklerinin dışında bahsetmem gereken özelliği ise; yukarıda fotoğrafını gördüğünüz silah Atatürk’ün, manevi kızı Sabiha Gökçen’e hediye ettiği ve Anıtkabir’de korunmakta olan silaha aittir.

2: FN Browning M1910

FN Browning M1910

Özellikler;

Silah uzunluğu 153 mm, Ağırlığı 700 gramdır.Üretim yeri Belçika, üretim tarihi 1910 – 1983 arasıdır.65 mm mühimmat kullanır.Gizli horoz sistemine sahip bir silahtır.9 mermilik şarjör kapasitesi vardır.Sabit gez ve arpacık nişangâhı bulunmaktadır.Kısa ve taşımaya müsait olduğu için, Türkiye’de “Kısa Belçika” diye adlandırılır.

Kısa Bilgi: FN Browning M1910, silahının teknik özelliklerinden ziyade ünlü olmasındaki sebepler daha farklıdır aslında. Öncelikle fotoğraf; Arjantin Cumhur Başkanı Marcelo Torcuato de Alvear tarafından, Atatürk için özel yaptırılan ve hediye edilen silaha aittir.Bu silahın diğer önemli bir mazisi ise 1914 yılında, Sırp milliyetçisi olan Gavrilo Princip tarafından, Avusturya – Macaristan Arşidükü Franz Fedinand, suikastinde kullanılmıştır. Bu sayede 1. Dünya savaşının ilk mermisi bu silah tarafından ateşlenmiştir.

3: Russian Nagant M1895 Revolver

Russian Nagant M1895 Revolver

Özellikler;

Namlu uzunluğu 114 mm, silah uzunluğu ise 235 mm boyutuna sahiptir.Tasarlanma ve üretilme tarihi 1886 yıllarıdır.Mühimmatsız ağırlığı 800 gramdır.Kullandığı mühimmat 7.62 mm çapındadır.Etkili menzili 46 metreye kadar uzayabilir.Silindir mermi kapasitesi 7 adettir.Merminin namludan çıkış hızı 272m/sn olarak hesaplanmıştır.

Kısa bilgi: Ateşli silah endüstrisinde üretilmiş en önemli silahlardan biridir. Üretimi 1895 yılında Belçikalı Leon Nagant tarafından gerçekleşmiştir. Çoğu Türk şiirinde ismi geçen bir markadır; Atilla ilhan Yaşamakta direnmek şiiri, Cahit Külebi Tabanca şiiri ve Nazım Hikmet Orada tanıdıklarım gibi şiirlerde adı geçen ünlü bir tabanca modelidir.

4:  Luger P08 Parabellum
Luger P08 Parabellum

Özellikler;

Namlu uzunluğu 40 cm olarak ölçülmüştür.Namlusu değişmektedir, 7.65 mm ve 9 mm mermi atabilme özelliğine sahiptir.8 mermi alabilme kapasitesi vardır.Etkili menzili 40 metreye kadar ulaşabilmektedir.Yarı otomatik tabancaların atası olarak bilinir.Tabancanın arkasında S harfi basılıdır ateş edildiğinde görülebilir.Tahta kılıfı ile birlikte üretilmiştir ve kılıfı aynı zamanda dipçik özelliği taşımaktadır.Kabza pimi dışında pimi yoktur.Tüm parçaları geçmeli şekilde tasarlanmıştır.

Kısa Bilgi: Luger P08 Parabellum, Alman ordusu tarafından üretilmiş etkili silahlardan birisidir. Türk subayları, Fransız Subayları, Sovyet Subayları ve Amerikan Subayları tarafından kullanılmış bir silah modelidir. 20. Yüzyılda siviller ve ordu mensupları tarafından popüler şekilde kullanılmış bir tabancadır.

5: Lebel Model 1892 Revolver
Lebel Model 1892 Revolver

Özellikler;

Uzunluğu 9,3 inç (24 cm) olarak ölçülmüştür.Ağırlığı 850 gram olarak tartılmıştır.Kullanılabilir mühimmat 8mm Fransız mühimmatıdır.6 mermi kapasiteli yuvarlak silindire sahiptir.Çift hareketli ve tek hareketli kullanım modu vardır.Namlu çıkış hızı 225 m/sn olarak hesaplanmıştır.

Kısa Bilgi: 1892 – 1960 yılları arasında etkili şekilde kullanılmış, zamanının askeri silahı denilebilir. Kullandığı mühimmat büyük görünebilir, fakat zamanının en düşük kalibreye sahip silahı denilebilir.Silahın etkili olarak kullanıldığı savaşlar, Fransız Sömürge Seferi, 1. Dünya Savaşı, Rif Savaşı, 2. Dünya Savaşı, 1. Çin Hindistan Savaşı olarak bilinmektedir. 350 binden fazla üretildiği ve Fransız Ordusu için tasarlandığı bilinmektedir.

BAKINIZ: TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE BULUNAN 10 YENİ VE ESKİ SİLAHLAR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!