featured

Zona Hastalığı Neden Olur | Zona Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Zona Hastalığı Perhizi Nasıl Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zona hastalığı neden olur? Viral tür bir hastalık olarak karşımıza çıkan Zona hastalığı, birçok insan için oldukça zor atlatılan ve ağrılı bir dönemdir. Bazı nedenler doğrultusunda ortaya çıkan bu hastalık, tedavi edilmediği takdirde tüm vücuda yayılabilecektir. Bu nedenle hızlı bir şekilde hastalığın tanısının konulması ve tedavi sürecine geçilmesi gereklidir. Peki zona hastalığı neden olur? Zona hastalığı nedir neden olur tedavisi nasıldır? İşte yanıtlar…

Zona Hastalığı Nedir? Zona Hastalığı Neden Olur?

Zona hastalığı neden olur? Zona hastalığı ağrılı kızarıklıklar şeklinde ortaya çıkan viral kaynaklı bir sinir enfeksiyonudur. Varicella-zoster virüsünden kaynaklı olarak görülen bu hastalığın nedenleri, net bir şekilde bilinmese de riskli durumlar şu şekilde sıralanmaktadır;

50 yaşından büyük olunması,HIV, AIDS gibi bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkiye sahip hastalıkların var olması,Bazı ilaçların kullanılması ve bu ilaçların yan etkisi,Kanser tedavisi kapsamında kemoterapi ve radyoterapi görmek

1- Zona Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Zona hastalığı neden olur konusuna net bir şekilde bir yanıt verilemeyeceğini belirtmiştik. Peki, Zona hastalığı belirtileri nelerdir? Zona hastalığında şu gibi belirtilerin ortaya çıkması beklenmektedir;

Ciltte aşırı hassasiyet,Yoğun kaşıntı,Ateş,Baş ağrısı,Yorgunluk,Işığa duyarlılık,Kızarıklık ve tahriş,Ağrı,Ağrıdan sonra cildin bazı bölümlerinde görülen kırmızı döküntüler,Kırmızı döküntüler sonrası ise içi su dolu kabarcıkların ortaya çıkması şeklindedir.

2- Zona Stresten Olur mu? Zona Nerelerde Çıkar?

Zona stresten olur mu? Zona hastalığı neden olur konusunda stres faktörünün etkili bir kriter olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Zona hastalığı sebebi nedir konusunda yapılan araştırmaların tamamı bağışıklık sisteminin zayıfladığını ortaya koymaktadır. Bağışıklık sistemi zayıfladığı anda bu inatçı virüsler hızlı bir şekilde vücuda yayılmakta ve ele geçirmektedir.

Streste bağışıklık sistemini düşüren bir kriter olduğu için, stres yüzünden Zona hastalığının görülme olasılığının bulunduğu söylenebilecektir. Zona hastalığı neden olur? Zona hastalığı nerede çıkar konusunda uzmanlar vücudun tüm bölümlerini işaret etmektedir. Ancak genel olarak Zona fotoğrafları incelendiğinde hastaların sağ ya da sol bölümünde ince bir şerit şeklinde kabarcıkların olduğu görülmektedir.

3- Zona Hastalığı Bulaşıcı mıdır? Zona Hastalığı Nasıl Bulaşır?

Zona hastalığı neden olur konusunda ortaya atılan iddialardan biri de bulaşıcılık olduğu yönündedir. Zona hastalığı bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı primer olan su çiçeğinin ikincil bir hastalığıdır. Bu nedenle bulaşıcı olduğunu söyleyebilmek imkansızdır.

4- Zona ile Karıştırılan Hastalıklar Nelerdir?

Zona hastalığı neden olur? Bazen ortada hiçbir neden yokken, kişilerin belirti ve bulguları zona ile karıştırılabilir. Genel olarak daha öncesinde zona geçirmiş kişiler mide ağrısı, apandisit ve ülser ile karşılaştığında zona hastalığı ile karıştırabilir.

Ancak zona hastalığı lezyonlarla kolayca tespit edilebildiği için, bu aşamada herhangi bir lezyonun olup olmadığının araştırılması gereklidir.

5- Zona Hastalığı Nasıl Geçer? Zona Hastalığına Ne İyi Gelir?

Zona hastalığı neden olur? Bu sorunun yanıtını alan birçok insan bu hastalığın seyrinin ve sürecinin nasıl olduğunu merak etmektedir. Zona hastalığı neden olur ve asıl geçer konusunda öne çıkan tek koşul tedavidir.

Aksi takdirde cilt enfeksiyonları, nörolojik problemler, görme kayıpları ve postherpatik nevralji gibi komplikasyonlar ortaya çıkmaktadır. Postherpatik nevralji nedir, bilgi almak için tıklayınız. Zona hastalığı tedavisinde asiklovir, famsiklovir ve valasiklovir türevi ilaçlar kullanılmalıdır. Hastaların düzenli olarak ağrı kesici alabilmeleri de mümkündür.

Bu ilaçların kullanımı ile ortalama 1-2 aylık bir süreçte bu hastalığın tamamen ortadan kaldırılması mümkün olacaktır. Çoğu insan hayatı boyunca bir kez Zona hastalığı neden olur konusu ile karşı karşıya kalmaktadır.

Ancak nadiren bu hastalığın iki kez görülmesi de mümkündür. Zona hastalığına ne iyi gelir? Evde bu hastalığın tedavisi için kullanılabilecek herhangi bir doğal içerik bulunmamaktadır. Yalnızca banyo ve soğuk uygulamalar kaşıntı ve ağrıyı hafifletici yöntemler olarak kabul edilmektedir. Zona hastaları banyo yapabilir mi? Evet, zona hastaları gerekli durumlarda banyo yapabilir.

6- Zona Hastalığı Tehlikeli mıdır? Zona Hastalığı Öldürürmü?

Zona hastalığı neden olur ve tehlikeli midir? Aslına bakıldığında zona hastalığından korkulmasına gerek yoktur. Tanı hızlı bir şekilde konulduğunda ve tedaviye başlandığında, herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılması mümkün olmayacaktır.

Ancak tedaviye geç kalındığında bu hastalığın komplikasyonları ortaya çıkabilecektir. Komplikasyonlar ortaya çıktığında zona hastalığı öldürürmü sorusu rahatlıkla hayır olarak yanıtlanabilir. Çünkü, bu hastalığın ölümcül seyretme olasılığı çok çok düşüktür.

7- Zona Hastalığı Perhizi Nasıl Olur?

Zona hastalığı neden olur yazısı hakkında bir detaya da değinilmelidir. Tıpta zona hastalığı perhizi şeklinde bir kavram bulunmamaktadır. Halk arasında olan bu kavramın, neden ortaya çıktığı ise bilinmemektedir. Zona hastalığına genel olarak bir besinin mucizevi sonuçlar doğurduğu söylenemeyecektir. Ancak yine halk arasında kuşburnu ve zencefilin iyi geldiği söylenmektedir.

8- Zona Hastalığı Neden Olur? Zona Hastalığı Önlenebilir mi?

YouTube video

Zona hastalığı neden olur? Bu soruyu araştıran onlarca insan, bu hastalığı önleme aşamasında neler yapabileceklerine de dikkat kesilmelidir. Bu hastalık temasla ya da beslenme ile bulaşmadığı için koruyucu önlemler alınabilmesi mümkün değildir. Ancak zona aşısının var olması, bu hastalığın önlenmesi konusunda oldukça etkilidir.

Uzun yıllardır uygulanan bu aşıda alınan sonuçlar, büyük ölçüde olumludur. Bu nedenle özellikle kronik hastalıkları bulunan, bağışıklık sistemi zayıf ve kanserli hastaların tamamına bu aşıyı yaptırmaları önerilebilecektir. Zona aşısı, zona olmayacağını garanti edemeyecektir. Tedavi edici değil, koruyuculuk sağlayabilen bir yöntemdir. Sağlık konusunda önemli bir tanı olan süreğen hastalık ne demek bilgi almak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!