Atalarımıza Ait Fosiller, Tahmin Edilenden 1 Milyon Yıl Daha Yaşlı!

Atalarımıza Ait Fosiller, Tahmin Edilenden 1 Milyon Yıl Daha Yaşlı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan yeni bir araştırmayla en eski atalarımıza ait fosillerin, bilim insanlarının tahmin ettiğinden daha yaşlı olduğunu ortaya koyuldu. ‘’Bayan Ples’’ ismi verilen bir mağara kadınına ait fosiller, ‘’İnsanlığın Beşiği’’ olarak da adlandırıla Güney Afrika’da bulunan bir mağarada gömülü durumdaydı. Bu fosiller üzerinde, çağdaş test yöntemleri uygulandı ve ilk insanların 3,4 ile 3,7 milyon yıl önce var olduğu sonucuna ulaşıldı. Ulaşılan bu yeni takvime göre; insan evrimi ile ilgili bilgiler yeniden şekil alabilir.

En Eski Atalarımıza Ait Fosiller Hakkında Tarihsel Değişiklik…

Bu zamana kadar Johannesburg yakınlarında bulunan Sterkfontein mağaralarındaki Australopithecus Africanus kalıntılarının 2,6 milyondan çok daha genç olduğu bilim insanlarınca düşünülüyordu. Ayrıca bu mağarada, dünyanın her yerinde bulunandan çok daha fazla -Bayan Ples de dahil- ilk insan kalıntılarına ulaşılmıştı.

Smithsonian Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre iki elinin üzerinde yürüyen türler, modern insanlığa nazaran çok daha kısaydı. Bu türdeki erkeklerin ortalama olarak boyu 138 cm, kadınların ortalama boyu ise 115 cm’di.

Fakat yeni radyoaktif tarihleme teknikleriyle yani daha modern teknikle Bayan Ples ve etrafındaki kalıntıların, tahmin edilenden 1 milyon yıl daha eski olduğu sonucuna ulaşıldı. Bu yeni teknik ile bilim insanları, mağaraya girmeden önce fosil çevresindeki çökeltideki kozmik ışınlara maruz kalan taşlardaki izotopu test ediyor.

Atalarımıza Ait Fosiller, Tahmin Edilenden 1 Milyon Yıl Daha Yaşlı!

Bayan Ples İlk İnsanın Atası Olabilir!

Hali hazırda Australopithecus Africanus’un 2,2 milyon yıl önce dünyada var olan insanoğlu atası Homo Genus’a evrilmesi için çok genç durumda olduğu fikri vardır. Elde edilen bu yeni bulgularla evrim sürecinde boş kalan 1 milyon yıl da dolmuş oldu. Dolayısı ile Bayan Ples’in de ait olduğu tür, ilk insanın atası olabilir!

YouTube video

Özetlemek gerekirse; bu zamana kadar 3,2 milyon yaşında olduğu tespit edilen Afrika’daki Australopithecus Africanus türündeki maymunsu Lucy ile birlikte aynı süreçte dünyada yaşam süren türlerin, insanlığın atası olduğu fikri hakimdi bilim dünyasında hakimdi.

Yeni araştırma sonuçlarına göre takvim yenilendi ve iki türün etkileşime girerek üremiş olabileceği fikri doğru. Dolayısı ile ‘’İnsanlık nereden geldi’’ sorusunun cevabına dair de karmaşa arttı. Bu bağlamda; insanlık tek bir evrimle meydana gelmemiş olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!