featured

6 Adımda DJI Air 2S Drone İnceleme | DJI Air 2S Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DJI Air 2S Drone piyasaya sunulduğu günden bu yana oldukça dikkat çekmeyi başardı. DJI Air 2S’nin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları satışa sunulmadan önce de online ortamda yayınlanarak birçok drone meraklısını heyecanlandırmıştı.

YouTube video

DJI Mavic Air 2 ile DJI Air 2S Combo ile farklılıkları bulunan DJI Air 2S Drone, yeni tasarımı ve yeni teknolojik özellikleri ile şimdiden alıcıların bir numaralı favorisi oldu. DJI Air 2S Drone nedir, gelişmiş özellikleri nelerdir hazırsanız işte detaylar…

DJI Air 2S Drone Özellikleri

DJI Air 2S Drone nedir, satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekir? Drone meraklılarının drone almadan önce elbette dikkat etmesi ve araştırması gereken durumlar bulunuyor. Bunlar; DJI Air 2S Drone video çözünürlüğü kalitesi, batarya kapasitesi, maksimum ulaşabileceği hız ve batarya ağırlığı ile ilgili olabilir. 

DJI Air 2S Drone 600 gramdan daha hafif kompakt bir gövdeye sahip. 1 inçlik bir CMOS sensör aracılığıyla güçlü özerk işlevler elde edebilen 64 MP sensöre sahip olan model, aynı zamanda 1 milyar renk içeren 10 bit Dlog-M renk profili ile donatılmıştır. Öte yandan ürün 5.4K 30 FPS (4K 60 FPS) video da çekebiliyor.

Maksimum görüntü aktarım mesafesi ise 12 kilometre. Cihaz, FHD çözünürlüklü videoyu 12 kilometre mesafeden iletebiliyor. DJI Air 2S Drone, zorlu veya karmaşık aydınlatma koşullarında 12,6’ya kadar dinamik aralıkla RAW formatında fotoğraflar çekebilen bir sistemle donatılmış. Bu işlev sayesinde, kullanıcılar görüntü işlemede daha fazla esnekliğe sahip olabiliyor.

1- DJI Air 2S Drone 2 Kat Büyük Sensörler

Air 2S’nin en dikkat çekici özelliği sensörün boyutudur. DJI Air 2S özellikleri arasında sensör boyutu 1/2 inç ve en yüksek video çekim kalitesi 4K/60 fps iken bu modelin sensör boyutu iki katına çıkıyor ve 1 inçlik bir sensör kullanılarak video kalitesi 5.4K/’ya yükseliyor.

2- APAS 4.0 Otomatik Pilot Sistemi

DJI Air 2S özellikleri içinde de bulunan APAS (Otomatik Sürüş Sistemi) DJI Air 2S Drone modelinde iyileştirilmiş ve 3.0’den 4.0 olarak yükseltilmiş. Kısaca APAS sisteminin ne olduğunu açıklayacak olursak; çarpışma önleme sensörünü açtıktan sonra drone bir engelle karşılaştığında duracaktır. APAS aktif ise sensör açık olsa dahi drone engeli görür görmez engeli daire içine almaya devam edecektir diyebiliriz. 

3- OcuSync 3.0 Görüntü Aktarım Sistemi

Yeni modelin video görüntü aktarım sistemi de OcuSync 2.0’dan 3.0’a çıkarılmıştır. Sistem drone ile kontrolör arasındaki iletişimi sağladığı için gelişmiş yapısı otomatik olarak sinyal mesafesini arttırıyor. Eski modelde 1080p kalitesinde video sinyal mesafesi 10 kilometre olarak belirtilmişti ancak bu modelde mesafe 12 kilometreye kadar çıkabiliyor. 

Önceki sürümde bulunan Quickshots moduna ek olarak da DJI Air 2S Drone modeline Mastershots eklenmiş. Bu iki modun farkı eski versiyonda kullanılan akıllı uçuş seçeneklerini tek tek kullanabilmek iken Mastershots’ta bu modları tek tek ekleyerek sürekli çekim gerçekleştirebilirsiniz. Program daha sonra bu çekimleri geçiş efektleri ve müzikle birleştirebiliyor.

4- 31 Dakika Uçuş Süresi

Pil ömrü 1 dakikalık uçuş süresi sağlayabiliyor. Hava durumuna bağlı olarak, 31 dakika boyunca bunu kolayca görebilirsiniz. Ancak bu muhtemelen önceki modelin Air 2S’e göre tek avantajı çünkü DJI Air 2S 34 dakika uçabiliyor. DJI Air 2S Drone modelinde ise bu süre 3 dakika kısaltılmış gözüküyor.

DJ Air 2S özellikleri ile açı olarak Air 2’den biraz daha geniş olarak gözüküyor. Odak uzaklığı ise 1 metreden 60 cm’ye kısaltılmış. Ayrıca yeni modelde sensörün büyümesiyle birlikte fotoğraf kalitesi de doğrudan 12MP’den 20MP’ye yükseliyor.

5- Çarpışma Engelleyici Açılı Sensörler

En uzun menzilli DJI dronların bu modelinde ilk kez açılı bir çarpışma önleyici sensör bulunuyor. Droneun en üst bölümüne eklenen bu sensörler, özellikle drone ileri doğru hızlanırken hızlı uçtuğu için eski sensörlerin algılayamadığı nesneleri görmede önemli bir gelişme sağlıyor.

Konumları ve açıları nedeniyle bu sensörler DJI Air 2S Combo gibi ön sensör tarafından algılanamayan kör noktaları tespit edebiliyor ve yukarıdaki engellere de takılıyor. Fakat yazık ki DJI Air 2 gibi yan tarafında sensörler bulunmuyor.

6- DJI Air 2s Drone Teknik Özellikleri

DJI Air 2s Drone özellikleri say say bitmez ancak hepsini toparlayacak olursak şöyle sıralayabiliriz:

Lens: 88 derece FOV, f/2.8 diyaframBatarya Ağırlığı: 198 grFotoğraf Çözünürlüğü: 20 MegapikselVideo Çözünürlüğü: 4K’da 50/60 FPS, 5.4K 30 FPSSensör: 1 inç CMOS, 1 milyar renk, 2.4μm pikselAğırlık: Yaklaşık 595 grMaksimum Hız: 19 m/s S modu, 15 m/s N modu, 5 m/s C moduVideo Bitrate: 150 MbpsMaksimum Video Transfer Mesafesi: 12 km (1080 piksel)Boyutlar: 180 × 97 × 77 mm (pervanesiz), 183 × 253 × 77 mm (pervaneli)Batarya Kapasitesi: 3.500 mAh

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!