featured

Aloe Vera Kirpik Uzatır mı? Aloe Vera Kirpiklere Nasıl Sürülür? 3 Farklı Aloe Vera Kirpik Serumu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aloe vera kirpik uzatır mı? Aloe vera kirpiklere nasıl sürülür? Aloe vera, günümüzde birçok evde yetişen bir saksı bitkisidir.

Bakımının kolay olması yetiştirilme sıklığını arttırırken özellikle cilt bakımı konusunda etkili bir jel üretmesinden ötürü de tercih edilmektedir.

YouTube video

Kadın ya da erkek fark etmeksizin aloe vera bitkisi yetiştirilerek jelini kullanmak mümkün. Ancak bitki yetiştirmek istemeyenler için de günümüzde doğal içeriğe sahip aloe vera jel satışı yapılmaktadır.

Peki aloe vera kirpik uzatır mı? Aloe vera kaş kirpik uzatır mı? İşte kirpik uzatma konusunda aloe vera hakkında bilmeniz gerekenler…

Aloe Vera Kirpik Uzatır mı| Kirpik Uzatmak için Aloe Vera Kullanılmalı mı?

Aloe vera bitkisinin yaprak kısımlarını kopardığınızda bir jel formatında içerikle karşılaşacaksınız. Hafif yapışkan olan bu jelin cilt üzerinde çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Peki aloe vera kirpik uzatır mı? Her birey için geçerli olmasa da büyük bir çoğunluk için aloe veranın kirpik uzattığı görülmektedir.

Doğru kullanım ile uygulandığında kirpiklerinizde farklılaşmaya siz de şahit olabilirsiniz. Aloe vera içerikli kirpik serumlarını farklı formatlarda oluşturmanız da mümkün.

Dilerseniz siz de aloe vera kirpik uzatır mı sorusuna yanıt aramak için uygulayabileceğiniz evde kirpik serumu oluşturma tariflerine göz atabilirsiniz.

8 Günde Kirpik Uzatma Arayanlara 3 Farklı Aloe Vera Kirpik Serumu Tarifi!

8 günde kirpik uzatma doğru tariflerin uygulanması ile mümkün olabiliyor. Çok kısa bir süre dilimi olsa da kimilerinde kirpik uzattıkları görülmektedir.

Eğer sekiz gün içinde sonuç almazsanız düzenli olarak 1 ay daha kullanmaya devam edebilirsiniz. 1 ayda kirpik uzatma sonuçlarının da olumlu olduğu görülmektedir.

İşte kirpik uzatma formülleri;

1- Aloe Vera ve E Vitamini Karşımı

E vitaminin cilt üzerindeki faydalarını bilmeyen neredeyse yoktur. Ciltte parlaklık ve lekelerde azalma yaratan E vitamini aynı zamanda kıl köklerini de güçlendirir.

Bu yüzden kirpik uzatma formülü için bir ampul E vitamini ile bir miktar aloe vera jelini karıştırın. Sıvılığın yok olmasıyla birlikte kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

E vitaminli aloe vera kirpik uzatır mı diye soracak olursanız yüksek bir ihtimalle uzama gözlemleyeceksiniz. Bunun için temiz bir rimel fırçası yardımıyla sabah ve gece olmak üzere günde iki kere uygulama yapıp kirpiklerinizde bekletmelisiniz.

2- Hint Yağı & E Vitamini ve Aloe Vera Serumu

Hint yağı özellikle başta kirpik ve kaşların gürleşmesi için kullanılır. Aktarlardan alacağınız tamamen doğal hint yağını kirpik serumu oluşturmak için değerlendirebilirsiniz.

Hint yağının kaş ve kirpik üzerindeki etkisini bilenler genel olarak Hint yağı ve aloe vera kirpik uzatır mı sorusunu sormayacaktır. Çünkü ciddi anlamda bu iki maddenin etkisi mevcuttur.

Hint yağını birkaç damla E vitamini serumu ve bir miktar aloe vera ile karıştırmanız yeterli olur. Bu karışımı 8 günde kirpik uzatmak isteyenler her gün, ancak 1 ayda kirpik uzatma hedefleyenler haftada 2-3 kere olmak üzere kullanabilir.

3- Aloe Vera Kirpik Uzatır mı Sorusuna Net Cevap: Lavanta Yağı & Hint Yağı ve Çam Terebentin Yağı

Çam terebentin yağı tek başına kullanılmaması gereken bir yağdır. Ancak aloe vera ve diğer malzemelerle karıştırıldığında kaş ve kirpik için oldukça iyi bir besleyici serum olacaktır.

Hatta çoğu zaman saç uzatmak için de tercih edildiği biliniyor.

Aloe vera jeli içine bir çay kaşığı çam terebentin yağı ve birkaç damla hint yağı, lavanta yağı ekleyip karıştırın.

Oluşan bu karışım ile beraber aloe vera kirpik uzatır mı diye soracak olanlara çoğu zaman olumlu yanıt verecektir.

Aloe Vera Kirpiklere Nasıl Sürülür?

Aloe verayı doğrudan bitkisinden kopardığınız gibi kirpiklerinize sürmemelisiniz. Özellikle alerjik reaksiyon göstermemesi adına öncelikle bitkiyi kopardıktan sonra içindeki sarı suyun akması için bir miktar bekleyin.

Bu sarı suyu alabilmek adına bir peçeteden yararlanabilirsiniz. Daha sonra bitki yaprağının dış kısmını soyarak jel formunu elde etmelisiniz.

İşte tüm bunlardan sonra temiz bir maskara fırçası yardımıyla aloe vera jelini maskara sürer gibi kirpiklerinize uygulamalısınız. Birkaç kat geçmenizde fayda var.

Tüm Bunların Yanı Sıra Aloe Vera Kaş Kirpik Uzatır mı? 8 Günde Aloe Vera Kaş Uzatır mı?

Aloe vera içeren üç farklı tarifi kaşlarınız için de uygulayabilirsiniz. Ancak burada bir uyarıda bulunmakta fayda var.

Hem kaş hem de kirpiklerinize tamamen uygulamadan önce çok ufak bir alanda bir seferliğine deneme yapmalısınız.

Çünkü aloe vera zararları konusunda dert yanan kullanıcılar da mevcuttur. Bu kişilerin aloe vera kullanımından sonra hassas cilde sahip oldukları için yan etki yaşandığı görülür.

Kaş için kullandığınızda da kirpik de geçerli olduğu gibi sabah akşam şeklinde uygulama yapabilirsiniz.

Aloe Vera Direkt Yüze Sürülür mü? Yüze Aloe Vera Sürmek Doğru mu?

Aloe vera kullanımında daha önce de bahsedildiği üzere cilt bakımı adına adımlar görülmektedir. Aloe verayı direkt yüzünüz için kullanabilirsiniz.

Ancak burada kaş ve kirpik alerji durumunda olduğu kadar yüz adına da dikkatli uygulamalar yapmak gerekiyor.

Özellikle daha önce güzellik ürünleri kullanıp bunun yan etkileri ile karşılaştıysanız hassas bir cilde sahip olduğunuzu gösterecektir.

Aloe verayı doğrudan yüzünüze uyguladığınızda da aynı reaksiyonları almak istemiyorsanız yüzünüzün görünmeyen bir kısmında çok az bir alana aloe vera sürüp kontrol etmelisiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!