featured

Amerikan Mutfak Modelleri ile Mutfağınızda Zaman Geçirmek Artık Çok Daha Eğlenceli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Mutfak Nedir

Yemek kültürünün büyük bir yere sahip olduğu geleneksel aile mutfaklarının dışında bir tasarım ile karşınızdayız: Amerikan Mutfak Modeli .

Açık plan Amerikan mutfak modelleri , günümüzün en çok tercih edilen ve özellikle küçük tasarımlı evlerde tam performans sergileyen mutfak modelleridir. Büyük mutfak alanına sahip olunmayan mutfaklarda genellikle yemek odası, mutfak ve oturma  alanı, tek bir alanda birleşir.

Amerikan mutfakların çok küçük ya da çok büyük olması gerekli değildir. Küçük bir mutfak alanında bile harika Amerikan mutfak tarzı oluşturmak mümkündür. Böylece tüm konforu bir araya toplamış olur hem de düzenli bir tasarım oluşturursunuz.

Amerikan mutfak tipleri pratik, fonksiyonel ve rahattır.Tüm mutfak mobilya ve cihazları entegre edilebilir.Amerikan mutfak tasarımının en önemli unsuru mutfak adasıdır.Mutfak adaları, farklı boyut, şekil ve işlevsellikle hazırlanabilir.

Hem estetik hem de işlevsellik açısından çeşitli faydaları bulunan Amerikan mutfak , alanını en iyi şekilde kullanan küçük evler için oldukça idealdir. Yerden tasarruf etmenin yanında, yemek pişirmek ve yemek için gerekli tüm malzemeler, bu mutfak türünün en önemli avantajlarından biridir.

Amerikan mutfak stili tercih ederken, kendi özelliklerine ve gösterdiği cazibeye bakmak gerekir. Çağdaş tasarımları, geleneksel unsurları, bir araya getiren, pratik ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılmalıdır.

Oturma Odası ve Amerikan Mutfak Tarzı

Açık mutfak tarzı, günümüzde çok fazla tercih edilmese de yaşam tarzınıza ayak uydurabilecek birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Küçük evlerde, oturma odasıyla uyumlu olması için bir mutfak alanı tasarlamak, mutfak ve salon alanlarını en akıllıca şekilde kullanmak gerekir.

Açık mutfaklarda en önemli unsur Amerikan barları dır. Amerikan barları, çalışma alanından uzak tutularak, kişilerin içeriye girmesine izin vermezken, kişiler arasındaki iletişimin kopmaması için de yeterli uzaklıkta ayarlanmalıdır.

Açık mutfaklarda;

Yemek yaparken, sevdiklerinizle daha kolay sosyalleşebilirsiniz.Siz yemek yaparken, çocuklarınızı daha kolay kontrol edebilirsiniz.Işığı ve görüşü engelleyen duvarlar olmadığı için, alanınızı daha geniş görmenize olanak tanır.

Açık mutfaklarda önemli olan, iş yaparken her işinizi kolaylıkla yapabilmeniz için kısa adımlarla çalışmanızdır. Bunun yanında buzdolabı, lavabo ve tezgah arasında, klasik çalışma alanı oluşturulmalıdır. Bu üçgeni yaparken, çalışma mesafesini en iyi derecede ayarlayarak, mutfak içinde oradan oraya koşturmayı da engellemiş olursunuz.

Ahşap Unsurlu Amerikan Mutfak Modeli

Ahşap Amerikan mutfak modelinde ana unsur ahşaptır. Dolabı, orta ada ve yemek masası, bir ustanın elinden çıkmış çekiciliğiyle, ahşaptan yapılır. Mutfak adası üstüne oluşturur.

Mutfak zemini ise fayans detayıyla iyice hareketlendirmek, bu Amerikan mutfak stili için en önemli unsurlardır.

Zemini Farklı Beyaz Amerikan Mutfak Modeli

Duvarları tamamen doğal taş ile döşenmiş beyaz Amerikan mutfak modeli, tamamen beyaz iç mekanıyla da oldukça göz alıcıdır. Bu mutfak modelinde, mutfak adası yerine çift mutfak adası tercih edilebilir.

Üstelik zeminde kullanılan renkli natural fayanslar sayesinde hem doğal taş duvarlar hem de zemin daha uyumlu olacaktır.

Koyu Renk Dolaplı Amerikan Mutfak Modeli

Oldukça zarif ve şık bir mutfak tarzı olan koyu renk dolaplı Amerikan mutfak modeli, soyulmuş duvarlarla beraber backsplash ve koyu renk dolaplar ile harika bir kontrast oluşturmaktadır.

Zemine döşenmiş siyah mermer ise, mutfağın hem daha büyük hem de daha zarif ve şık görünmesine olanak tanımaktadır.

Modern Amerikan Mutfak Modeli

Koyu zemin ile beyaz rengin harika uyum sağladığı Minimalist Modern Amerikan mutfak modeli, modaya uygun tasarımıyla da oldukça güzel bir görünüme sahiptir. Depolama olanağı ile kurulan mutfak adası ise, mutfağın daha derli toplu durmasına olanak tanımaktadır.

Geleneksel ve Modern Karışımı Amerikan Mutfak Modeli

Gelenekselden vazgeçmeyen ancak modern çizgilerin de olmasını isteyebileceğiniz modern-geleneksel Amerikan mutfak modeli, koyu ahşap depolama ve koyu zemin ile harmanlanarak, gri tonlardaki duvar ve tezgahla uyum içindedir.

Geleneksel ve modern çizgilerin aynı anda kullanıldığı bu tarz Amerikan mutfaklarda, mutfak adasının da depolama alanı gibi kullanılması, mutfağın birçok dağınıklığını kaldırmaktadır.

İki Renkli Amerikan Mutfak Modeli

İki renk olarak tasarlanan bu modelde, Amerikan krem maun ve doğal rengi beraber kullanılmıştır. Krem rengindeki mutfak adası ve üzerine krem rengine uygun mermer tezgah ile uyum sağlarken, adanın arkasına konulan mutfak dolapları koyu ahşaptan yapılmıştır.

Mutfak tezgahı arkasına konan iki şık tabure ise, mutfağın daha da zarif ve otantik görünmesini sağlayacaktır.

Modern Amerikan Mutfağı Modeli

Açık mutfak modelleri arasında olan Amerikan mutfak tarzına modernlik katmak isteyenler için minimalist Amerikan mutfak modelini tercih edebilirsiniz. Modern mutfak dolapları arkasına yapılan gri renk duvarla oldukça iyi harmanlanmıştır.

Tezgaha monte edilen ve mutfakta ekstra alan sağlayan geniş ahşap masa ile, oldukça modern bir mutfak sahibi olabilirsiniz.

Geniş Depolamalı Amerikan Mutfak Modeli

Mutfağında geniş depolama alanı isteyenler için oldukça ideal olan bu Amerikan mutfak modelinde, gri tonlarıyla tasarlanmış çoklu mutfak dolapları bulunmaktadır. Eşyaları saklamak için geniş alan kalırken, mutfağın geri kalan kısmında farklı tasarımlar yapmak için yer kalmaktadır.

Ortada bulunan mutfak adasının içine konulan tabureler sayesinde, geniş bir alanda hareket etme olanağı bulunmaktadır.

Depo Mutfak Ada Amerikan Mutfak Modeli

Mutfağında daha fazla depolama alanı ihtiyacını karşılamak isteyenler için bir başka fazla depolu Amerikan mutfak modeli ise, mutfak adasının etrafının çekmeceli olan modelidir.

Duvar dolapları ve tezgah altı dolaplarının yanında, mutfak adanın içine yapılacak fazladan depolama alanlı mutfak modeli, depo ihtiyacını iki katına çıkararak, size daha fazla alan sağlamaktadır.

Amerikan Finish Tarzı Mutfak Modeli

Zemin karoları hariç, tüm mutfak unsurlarının mat yüzeyli olduğu Amerikan finish tarzı mutfak, beyaz metro backsplash, lavabo ve sobanın arka tarafına uygulanmaktadır.

Klasik mutfak adası yerine, iki sandalyesi ve beyaz ahşap masası ile, farklı ve sofistik bir tarz sunan mutfak, kalan geniş alanıyla da size, rahat hareket etme alanı sağlayacaktır.

Karışık Malzemeli Amerikan Mutfak Modeli

Karışık malzemeli Amerikan mutfak modelinde, beyaz tezgah ve koyu renk mutfak dolapları ile farklı bir şıklık ve zariflik sergilemektedir. Aynı zamanda ahşap malzemenin yanında granit ve paslanmaz çelik malzemelerin de kullanıldığı mutfak modelinde, son yıllarda minimalist dekorasyon sunularak, daha cazip hale getirilmiştir.

Küçük Çubuklu Amerikan Mutfak Modeli

Daha fazla çalışma alanı ya da sadece yemek yeme alanı tercih edenler için küçük çubuk Amerikan mutfak modeli, oldukça idealdir. Fazla alana gerek olmadan, çubuk şeklindeki bir mini bar ve iki üç tabure, ek depolama alanı ve bir iki dolap ve raf ile harika bir mutfak alanı yaratabilirsiniz.

Mutfak tezgahı, dolap ve birkaç rafın dışında alanın büyüklüğüne göre, ufak bir çalışma masası bile konabilecek tarzda düzenlenen küçük çubuklara sahip olan Amerikan mutfak modeli, küçük evler için oldukça ideal bir modeldir.

Paralel Çubuklu Amerikan Mutfak Modeli

Küçük mutfaklı evlerde geniş bir alan yaratmak için tercih edebileceğiniz paralel çubuklu Amerikan mutfak, için tezgaha paralel bir çubuk monte etmek yeterlidir. Merkez alana ya da duvara yapılabilir. Mutfak tezgahı, duvara monte edilen paralel bir çubuk yemek hazırlamak ve yemek yemek için oldukça idealdir.

Paralel çubuk etrafına konacak karşılık ikişer tabure ise, mutfağınızı daha şirin ve şık hale getirmeniz için yeterli olacaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!