featured

Balkan Ülkeleri Tatili | En Güzel Balkan Ülkeleri Hangileri | Rengarenk Balkanlar Ülkeleri Bayrakları Tatile de Yansıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkan ülkeleri için seyahat yapan gören herkes, burada çarpıcı yer bulma sıkıntısı yaşamayacağını bilir. Doğa, tarih ve kültür ile iç içe bir gezi planlıyorsanız muhteşem büyüleyici yerler keşfedeceksiniz.

En Güzel Balkan Ülkeleri

Balkanların en güzel şehirleri için hazırladığımız listeyi okurken burnunuzda mis gibi Balkan havasını hissedeceksiniz. Birbirinden güzel Balkan şehirleri arasından, sizler için gezmenizi önerdiğimiz birkaç şehir şeçtik.

1.  Balkan Devletleri İçinde Yoğun Orta Çağ Etkisi: Hırvatistan

 

YouTube video

Hırvatistan, Orta Çağ tarihini yansıtan, her yıl binlerce turisti kendine hayran bırakan bir Balkan şehri! Etrafında çevrili surları ve botanik bahçeleriyle ziyaretçileri kendisine çekmeyi başarıyor.

Orta Avrupa’ da yer alan bu ülke, bulunduğu konum itibariyle çok sayıda ülke ile etkileşim içinde olduğundan dolayı çok zengin bir mutfağa sahiptir. Hırvatistan’ a gittiğiniz zaman daha önce hiç tatmadığınız lezzetlere bayılacaksınız.

2. Balkan Ülkeleri Başkenti:  Bosna Hersek

Bosna Hersek, Balkan ülkeleri arasındaki ki en güzel şehirlerden biri olabilir. Zümrüt yeşili bir nehir üzerinde yer alan ve eşsiz mimarisi ile görülmeye değer manzaralara sahip. Başçarşı, Sebil, Saat Kulesi ya da Gazi Hüsrev Medresesi gibi tarihi yerleri ile sizi geçmişe götürecek. Bu şehir kesinlikle Balkanlar’ da dudak uçuklatan yerler arasına girmeyi başarıyor.

3. Slovenya

Slovenya’ ki Blend Gölü mükemmel bir görüntüye sahiptir. Alplerin en yüksek zirvelerinden, bazılarının arka plan olarak yer aldığı uçurumun zirvelerinden türemiş masalsı bir Orta Çağ kalesi ile hafızalarda kalacak manzaralara sahip efsane şehirlerin arasında geliyor. Burada çekeceğiniz her fotoğrafın kartpostal gibi çıkmasına hazır olmalısınız. Dağ yürüyüşlerini ya da bisiklet turlarını seviyorsanız birçok anı biriktirebileceğiniz bu şehri mutlaka görmelisiniz.

 4. Bulgaristan: Osmanlıdan Beri Zengin Balkan Ülkesi

Sisler ile çevrili Lila Dağlarında ki, ormanlık bir vadinin dışında görkemli bir şekilde duran maneviyatın merkezi şehirlerden biri olmuştur. Osmanlıdan beri zengin ve kültürel etnografik öğeler koleksiyonları ile yüzlerce yıllık tarihi barındıran tarih kokan bir şehir. Tarih ile iç içe bir tatil geçirmek istiyorsanız, Bulgaristan’ı Balkan ülkeleri listenize eklemelisiniz!

5. Arnavutluk

Başınızı döndürdüğünüz her an manzarasına hayran kalacağınız bir şehir düşünün! Bu cennet gibi şehir, yürüyüş parkurları, balık tutulacak yerler ya da yüzme aktiviteleri  gibi birçok fırsat yaratıyor. Burada konaklayabileceğiniz birçok dağ ya da Balkan otelleri gibi konaklama yerlerine de sahiptir.

Eşsiz Balkan ziyareti için Balkan turlarını  https://www.tatileksper.com/ sayfasından inceleyebilir ve hemen rezervasyon oluşturabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!