featured

Bir Oturuşta Bitireceğiniz 5 Akıcı Kitap Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kitaplar, bambaşka dünyalara zahmetsizce yolculuk yapmamızı sağlarlar. Ancak çoğu zaman vakitsizlikten yakınırız. Birçok kitap okuyucu tavsiye sitelerini karıştırıp onlarca tavsiye kitap okuma listesi yaparız ama sonunda hep erteleriz. Peki, heyecanla bir çırpıda okunabilecek kitaplar yok mu?

Pek çok kitap önerileri blog ve forumlarında yer alan akıcı kitaplardan birkaçını sizin için derledik. İşte kısa bir otobüs yolculuğunda ya da kahve molasında okuyabileceğiniz akıcı kitaplar listesi…

1- Küçük Prens/ Antoine de Saint-Exupery

Hem çocuklar hem de yetişkinler için kitap öneri listesi sıralamasında, ilk sırayı alabilecek bir eser olan Küçük Prens, fantastik ama bir o kadar da gerçek bir dünyanın kapılarını aralar. Küçük Prens’i en iyi anlatan cümle ise yine Küçük Prens’in ağzından dökülen şu sözdür: “Büyüklere her şeyi açıklamak gerekir zaten.” Her yaşta yeni şeyler öğrenmenizi sağlayacak bu başyapıt ise sadece 112 sayfadan oluşuyor.
Tavsiye kitap okuma listesi

2- Dönüşüm/Franz Kafka

Dünya edebiyatında farklı tarzı ile yer etmiş Kafka’nın başyapıtlarından biri olan Dönüşüm ise birkaç saat içinde bitirebileceğiniz 104 sayfalık bir eser. Ana karakterin kendini bir böcek olarak bulması ile başlayan bu romanı okurken insan ilişkileri ve toplum sorunları hakkında sıkça düşüneceksiniz. Okuduktan sonra arkadaşlarınız için hazırlayacağınız kitap önerisi listenizin başında yer alacak.
Akıcı kitap önerisi

3- Kürk Mantolu Madonna/Sabahattin Ali

Edebiyatımızın en önemli yazarlarından biri olan Sabahattin Ali’nin eseri Kürk Mantolu Madonna, yıllardır en çok satanlar listesinde yerini koruyor. Tüm dünyada ilgi gören, naif ve muhteşem bir aşk hikayesini yazarının yeteneği ile sunan bu eseri okumak için bir gün yeter de artar bile.. Maria Puder ve Raif Efendi’nin hikayesi, 164 sayfanın arasında sizi bekliyor.
Kitap önerileri nelerdir

4- Uçurtma Avcısı/Khaled Hosseini

Khaled Hosseini’nin dünyaca tanınmasını sağlayan Uçurtma Avcısı ile Kabil’de iki çocuğun hikayesine kulak verin. 375 sayfadan oluşan kalın bir kitap olması ise sizi korkutmasın. Elinizden bir an olsun bırakamayacağınız bu kitapta; dostluk, pişmanlık, özlem ve dürüstlük kavramlarını iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
Kitap önerileri blogları

5- Kardeşimin Hikayesi/Zülfü Livaneli 

Tıpkı Uçurtma Avcısı gibi kalınlığına ters orantı ile bitireceğiniz Kardeşimin Hikayesi, genç bir kadınının öldürülmesi ile başlar ve sonuna kadar aynı heyecanla sürer. Zülfü Livaneli’nin ustalığına şahit olacağınız bu romanı bitirdikten sonra uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!