featured

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Burun Tıkanıklığına 25 Saniyede Çözüm Önerisi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Sonbahar ve kış aylarının da gelişi ile birlikte burun tıkanıklığı görülme sıklığı artış göstermeye başladı. Kış aylarında ortaya çıkan grip ve nezlenin en tipik belirtisi ise burun tıkanıklığıdır. Burun yanı sıra burun iltihaplanması, geniz eti ve burundaki anatomik farklılıklarda tıkanıklıklara yol açabiliyor. Peki, burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı neden olur? Haydi, gelin başlayalım!

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusu öncesinde burun tıkanıklığı neden olur sorusunu yanıtlayalım. Burun tıkanıklığı genel olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi solunum yolu hastalıkları ve burun problemleri sebebiyle ortaya çıkabilir. Burun tıkanıklığına neden olabilecek durumlar ise şu şekildedir;

Nazal Septum deviasyonu,Sinüzit,Nezle ve grip,Mevsim geçişleriBazı alerjilerin varlığı,Alkol kullanımı,Yüksek tansiyon,Rinit,Burun polipleri,Astım,Gebelik,Uyku apnesi,Hormonal değişiklikler,Tiroit hormon bozukluğu,Burunda yabancı cisim varlığı şeklindedir.

1- Geçmeyen Burun Tıkanıklığı Nedenleri | Gece Burun Tıkanıklığı Nedenleri Nelerdir?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Birçok insan burun tıkanıklığı problemi yaşasa da genel olarak bu durum geçicidir. Ancak bazı kişilerde geçmeyen burun tıkanıklığı nedenleri var olabilir. Kişiler özellikle tüm yöntemleri denemesine rağmen burun tıkanıklığını gideremiyorsa ve gece burun tıkanıklığı yaşıyorsa mutlaka bir doktora başvurmalıdır.

Çünkü geçmeyen burun tıkanıklığı ile gece burun tıkanıklığı nedenleri burnun yapısı ve durumu ile alakalı olacaktır. Burunda et ve kemik varlığı, burnun anatomik yapısındaki bozukluklar, uzun süreli ve rahatsız edici bir şekilde tıkanıklıklara yol açacaktır. Bu kişiler burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusunda birçok şey denemesine rağmen istenilen sonuçları alamayacaklardır. Doktor tarafından verilen ilaç ve cerrahi tedavi büyük ölçüde problemin giderilmesini sağlayabilecektir.

2- Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığını Ne Açar?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığını ne açar? Bu sorular artık burun tıkanıklığı yüzünden yaşam kalitesi düşmüş pek çok kişinin araştırdığı konular arasındadır. İlaç tedavisini deneyimlemek istemeyen birçok kişi doğal yöntemlerle burun tıkanıklığı nasıl geçer konusu üzerinde durabilecektir.

3- Tıkalı Burnu Açmak İçin Ne Yapmalı? Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir Doğal Çözüm Önerileri

Peki, tüm bu bilgiler ışığında burnu açmak için ne yapmalı? Burnu açmak için çok sayıda doğal yöntemlerin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir doğal çözüm önerileri, büyük ölçüde tıkanıklığı giderecek ve konforlu nefes alabilmenizi destekleyecektir. İşte, burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusunda yapabileceğiniz doğal yöntemler;

A) Gripken Burun Tıkanıklığı Ne İyi Gelir? Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır Saraçoğlu

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Gripken burun tıkanıklığı yaşamak adeta bir eziyettir. Kişiler halsizlik, hapşırma, ateş gibi semptomlarla baş ederken birde bu tıkanıklığa çözüm aramaktadır. Burun tıkanıklığının var olması konforlu bir uyku deneyimi de yaşatmayacağı için acilen bir çözüm bulmak gereklidir.

Tam olarak bu noktada İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bir doğal yöntem bulunmaktadır.  Burun tıkanıklığı nasıl açılır Saraçoğlu bu konuda yoğurt suyu tüketilmesi gerektiğini önermektedir. Yoğurdun üst kısmına çıkan sudan 6-7 yemek kaşığı tüketildiği takdirde kısa süre içerisinde, tıkanıklığın ortadan kalkacağını söylenebilmek mümkündür. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusu için önerilen yoğurt suyunu en az 1 hafta tüketmek gereklidir.

B) Yetişkinlerde Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Burun Tıkanıklığı İçin Tuzlu Su Nasıl Yapılır?

Yetişkinlerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı için önerilen bir diğer yöntem tuzlu suyu burna çekmektir. Tuzlu suyun burunda yer alan damarları genişletme özelliği bulunduğu için hava geçişini arttırdığını söyleyebilmek mümkündür. Ancak bu noktada yapılan bir hata vardır. Kaynatılmış ve soğutulmuş temiz su içerisine azıcık tuz eklenmesi yeterlidir. 1 su bardağı için yarım çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. Aşırı tuz kullanmak burnun kanamasına yol açabilir. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Doğal bir oluşum isterseniz, deniz suyunu burna çekerek de daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

C) Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer Evde?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer evde konusunda verilebilecek bir diğer öneri, soğan mucizesidir. Soğan keskin bir kokuya sahip olduğu için damarlarda vazospazm dediğimiz genişleten bir etki yaratmaktadır. Kesilmiş olan yarım bir soğan üzerine 10-12 adet karanfil takmanız ve bunu baş ucunuza koymanız tıkanıklığınızı ortadan kaldırabilir.

Soğana saplanan karanfiller, ortamdaki soğan kokusunun hızlı bir şekilde yayılmasını destekler. Buda tıkanıklığın büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Yapılan bu soğan- karanfil kürü, mutlaka gece yatmadan önce baş ucuna konulmalıdır. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusunda etkili olan bu tarifin diğer günün sabahı atılması önerilir. Aksi takdirde ortamda yakıcı bir soğan kokusu oluşabilir.

D) Burun Tıkanıklığına 25 Saniyede Çözüm! 25 Saniyede Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusunda sırada mucizevi bir önerimiz var. Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm olan bu öneri hakkında geribildirimler de oldukça olumludur. 25 saniyede burun tıkanıklığı nasıl geçer, sizi hayrete düşürecek iki adım ise şu şekilde;

Adımda ilk olarak dilinizi ağzınızın iç yüzeyinde bulunan en yüksek noktaya değdirmelisiniz.Adımda ise orta parmak ile işaret parmağınızı yan yana getirerek, iki kaşınızın tam ortasından ileri geri olacak şekilde hareket ettirmelisiniz.

Dairesel olarak yapacağınız bu masaj yaklaşık 20 saniyede burun tıkanıklığınızı bütünüyle ortadan kaldırabilecektir.

4- Çoçuklarda Burun Tıkanmasına Ne İyi Gelir? Çocuklarda Tıkalı Burun Nasıl Açılır?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bu konu çocukları burun tıkanıklığı yaşayan ebeveynler içinde tam bir girdaptır. Çünkü burun kanalları çok hassas ve ince olan çocuklarda yetişkinlere uygulanan yöntemlerin uygulanması oldukça güçtür. Çoçuklarda burun tıkanmasına ne iyi gelir konusunda riskli yöntemler kesinlikle denenmemelidir. Burun tıkanıklığı için deniz suyu kullanmak etkili sonuçlar almanızı sağlayabilir. Bunun yanı sıra ortamı nemlendirmek, hava makinesi kullanmakta sekresyon atılımını sağlayacak ve burun kanallarını rahatlatacaktır. Bu konuda sizler için ebeveynlerin etkili sonuçlar aldığı, bir yöntemin videosunu da paylaşacağız.

YouTube video

Burun tıkanıklığına neden olan çocuk astımı nedir, bilgi almak için tıklayınız.

5- Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Evde Nasıl Giderilir? Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Zeytinyağı Sürülmeli mi?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bebeklerde burun tıkanıklığı konusu da oldukça tatsızdır. Burun tıkanıklığı problemi yaşadığını sözel olarak ifade edemeyen bebekler, oldukça huysuzdur. Tıkanıklık yaşayan çocuklarda ağır grip belirtileri, aşırı huysuzluk, emmeme, mama içmeme, ağızdan nefes almaya çalışma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Bebeklerde burun tıkanıklığı evde nasıl giderilir konusunda soğan- karanfil tarifi uygulanabilecektir. Burun yanı sıra deniz suyunu çok az miktarlarda burna da uygulamak çözüm olabilecektir. Ancak burun tıkanıklığına ne iyi gelir konusunda etkili olan bu yöntem sonrasında mutlaka burun çekme aparatı ile fazla sekresyon çekilmelidir. Burun çekme aparatları için tıklayınız. 

YouTube video

Sekresyonu yumuşatan deniz suyu, sümüğün hızlı bir şekilde atılımını destekler. Böylece burundaki kanallar rahatlayacak ve nefes alma kolaylaşacaktır. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bu konuda önerilen bir yöntem olan burun deliğine zeytinyağı sürme, riskli bir durum olarak nitelendirilebilir. Aşırı genişletme etkisi yaratan zeytinyağı bebeklerin burnunda ciddi kanamalara yol açabilir. Bu nedenle sürülmesi önerilmemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!