featured

Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlerimizi daha şık ve modern gösteren, hem sağlıklı hem de kullanışlı olan cam balkon yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Cam balkon yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Hoş durmaları ve neredeyse balkonun tamamını kapatmaları nedeni ile son zamanlarda en çok tercih edilen balkon modellerinden biri de cam balkondur.

Cam balkonlar yapıları gereğince estetik durmaktadırlar. Dışarıda olan tozları içeri almayı engeller ve ekstra ısı yalıtımı sağlar. Hal böyle olunca pek çok ev sahibi ya da kirada oturan kişiler balkonlarını cam balkon olarak dekore etmektedir.

Son zamanlarda popülerliği artan cam balkonun da pek çok püf noktası bulunuyor. Yanlış yapılan ve ucuz işçilik ile sonuçlanan cam balkonlar size baş ağrısından başka bir şey getirmeyecektir. Cam balkonların camlarının kalitesi ve sabitlenmek için kullanılan parçaların kalitesi oldukça iyi olmalı. Kalitesiz malzemeden yapılan balkonlar kısa süre içerisinde kırılma ihtimalleri ile karşı karşıya gelebilir. Cam Balkon montajında dikkat EDİLMESİ Gerekenler konusunda tecrübeli bir ekip ile çalışmak her zaman fayda sağlayacaktır. 

Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

YouTube video

Cam balkon yaptırmadan önce mutlaka okumanız gerekenler listesini sizler için derledik. Cam balkon yaptırmadan öne okuyacağınız bu bilgiler yapım sırasında ve öncesinde daha bilgili olmanıza olanak sağlayacaktır. Bilgili olduğunuz cam balkon konusunda ilerleyen zamanlarda pişmanlık durumları ile karşılaşma ihtimalleriniz oldukça düşük olacaktır.

Alüminyum et kalınlığı standart 2mm den daha kalın olmalıdır.Alüminyum saflık oranı %95 ve üstü olmalıdır.Söz konusu tekerleklerin milleri çelikten yapılmış olmalı.Tek cam gövdesinde iki çelik rulman olmalı.Malzemeler paslanmaz çelikle güçlendirilmeli.Söz konusu cam balkon işleminin uygulanacağı alanda su giderinin olmamasına dikkat edilmeli.Uygulama yapılacak alanda korniş, stor perde gibi detaylar bulunmamalı.Tamperli ve ekstra güçlendirilmiş camlar tercih edilmeli.Mahalle arasında bir yere değil sertifikalı yerlerde yaptırılmalı.Özel eğitim almış sertifikalı montaj ekibi ile montaj edilmeli.

Tamperli Cam Nedir Tamperli Camın Faydaları Nelerdir?

Oldukça dayanıklı olan tamperli cam nedir faydaları nelerdir sorusunun en doğru cevabı şu şekildedir: Tamperli camlar özel ısıtma sistemi ile yapılan camlardır. Normal camlara göre daha dayanıklı olan bu cam türleri ortaya yakın aldığı darbelerde daha güçlü bir duruş sergilemekte. Söz konusu cam modeli tasarımından dolayı gelen darbeyi en aza indirmektedir.

Olası bir kırılma durumunda diğer camlardan farklı olan tamperli camlar dağılmak yerine tek bir halde dururlar. Söz konusu bir insan canı olduğu için dağılma durumları da göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Araçların camlarında da kullanılan tamperli cam modeli çoğu zaman hayat kurtarmıştır.

Tamperli camlar diğer camlardan farklı olarak kırılma noktası olarak sadece köşelere sahiptirler. Bu nedenle kırılmak istenen bir tamperli camın darbeyi köşeden alması gerekiyor.

Sürgülü Pencere mi Cam Balkon mu?

Sürgülü pencere mi cam balkon mu sorusu da çokça sorulan sorular arasındadır. Cam balkonlar tamamen cam olmaları ve alüminyum yapıda olmaları nedeni ile maliyetlidir. Bunun yanı sıra eviniz güneş alan bir taraftaysa cam nedeni ile ekstra ısınmalar meydana gelecektir. Söz konusu cam balkonlar güneş ışınlarından koruması amaçlı siyah olarak yapılmaktadır. Siyah modeller daha fazla ısı çektiği için güneş gören evlerde sorun çıkartabilmektedir.

Sürgülü pencere modellerinde tamamen açılma imkanı bulunmaktadır. Tamamen açılan sürgülü pencereler cam balkonlara göre daha ucuz maliyetlidir. Son zamanlarda cam balkonlar tercih ediliyor olsa da sürgülü pencereler de ucuz olması nedeni ile tercih edilenler arasında yer alıyor.

Isıcamlı Cam Balkon Yorumları

Isıcamlı cam balkonu demek, diğer cam modellerinden farklı bir modeli temsil etmez. Şişecam markası tarafından üretilen tüm cam türlerine ısıcamlı cam denir. Isıcamlı cam balkon yorumları ise çoğunlukla olumludur. Isıcamlı cam balkon m2 fiyatları Ankara ‘da oldukça uygunken bazı illerde ulaşım ve ihtiyaç duyulan cama göre fiyatlarda artış yaşanabilmektedir. Bu noktada camın kullanılmak istendiği alana ve ihtiyaç duyulan cam kalınlığına karar vermek önemli olacaktır. 

Bonus : Cam Balkon Fiyat HESAPLAMA Sürecinde Etkili Detaylar Nelerdir?

YouTube video

Cam balkon YAPTIRIRKEN nelere dikkat etmeliyim sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızda, cam balkon seçerken ve yaptırırken dikkat edilmesi gerekenlere değindik. Siz de bildiğiniz en iyi cam balkon markası hakkında paylaşımda bulunabilir, yorum bölümünde belirttiğiniz firmaların diğer kullanıcılar tarafından tanınmasını sağlayabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!