featured

Cape Town Nerede ? Güney Afrika’nın Üç Başkentinden Biri Cape Town Turu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cape Town nerede denildiğinde; Afrika’nın güney ucunda bulunan Cape yarımadasının içerisinde yer alan bir şehir konumunda olduğu söylenmektedir. Güney Afrika’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan bu bölge, aynı zamanda Güney Afrika’nın en büyük ikinci şehridir. Atlat okyanusu ve Hint okyanusunu buluşturması, doğal güzellikleri, gelişmiş şehir yapısıyla öne çıkıyor. Bu yönüyle bir Afrika ülkesi olmaktan çok, bir Avrupa ülkesini andırıyor.

Cape Town Nerede?

Cape Town nerede denildiğinde Güney Afrika ülkesinin Cape yarımadasında yer aldığı söylenebilecektir. Oldukça farklı bir yerleşim yeri olan bu şehrin bir kısmı gökdelenlerle doluyken, diğer kısmı tamamen gecekondu yapılarından oluşmaktadır. Özellikle Fransa’dan göçerek buraya yerleşen birçok insan, birbirinden güzel kasaba ve bağ evleri kurmuştur. Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bilindiği üzere 3 farklı şehir başkent ilan edilmiştir. Günümüzde bu başkentlerden bir tanesi Cape Town olarak biliniyor. Güzelliği ile yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakan şehir, her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret akınına uğramakta.

Cape Town City: Yeşili ve Maviyi Buluşturan Eşsiz Ada…

Cape Town city, Afrika kıtasının en uç köşesinde bulunan yarımada ve çevresinde kurulmuş. Arkasına Masa Dağlarını alan bu şehir özellikle yeşilin ve mavinin arasında bulunması sebebiyle eşsiz bir manzarayı sizlere sunuyor. Çok yönlü ve çok kültürlü bir Metropol şehri konumunda olması ise bu şehri daha çekici yapan nedenler arasında. Şehrin en popüler bölgesi ise Garden Route olarak biliniyor.

Gemi, balıkçı teknesi ve kayıklarla bezenmiş bu sahil kıyısı, akşam yemeği ve şarap içmek için tercih edilebilecek en güzel yer olacaktır. Oldukça romantik bir atmosferi bulunan bu sahil kıyısına ise, şehir merkezinden çok kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Cape Town nerede sorusuna yanıt arayan turistler, bu bölgeyi ziyaret ettiklerinde sahil boyunca eşsiz kumsal manzaralarını, etkileyici gölleri ve yol boyunca konumlandırılmış muhteşem çiftlik bölgelerini bir arada bulabilecek.

Cape Town Turu ile Kusursuz Bir Tatil Deneyimi!

Cape Town turu yapacaksanız görmeniz gereken bir diğer yer hiç kuşkusuz Waterfront olarak tanınan liman bölgesi olmalıdır. Bölgenin güzelliği özellikle bu liman bölgesi sebebiyle dillere destan bir hale gelmiş ve birçok kullanıcıya Cape Town nerede sorusunu sordurtmuştur.

Epey turistik bir bölge olan Waterfront çok çeşitli restoranları, hediyelik eşya dükkanlarını, fok balıkları ve sokak sanatçılarını içerisinde barındırmaktadır. Koca bir günü dolu dolu geçirebileceğiniz bu bölgede çok çeşitli tekne turlarını bulabilmekte mümkündür. Birçok turist bu bölgedeki turlara katılarak gün batımını, fok balıklarını, köpek balıklarını ya da balinaları izleme şansı bulabilecektir.

Waterfront bölgesinde dikkat çeken ve Cape Town nerede sorusunu sorduran bir diğer bölge ise Zeits Museum’dur. Tüm dünya tarafından tanınan Zeits müzesi, Afrika’nın güncel sanat eserlerinin sergilendiği kusursuz bir yapıdır. Modern bir mimarisi ile ön plana çıkan bu müze gezildiğinde Afrika’nın tarihi ve güncel güzellikleri hakkında fikir sahibi olunabilmesi söz konusu olabilecektir.

Cape Town’da Yapılabilecek Aktiviteler Neler?

Cape Town nerede sorusuna yanıt verdikten sonra yapılabilecek aktivitelerden de bahsetmekte fayda var. Şehirde yapılabilecek en güzel aktivitelerden bir tanesi kuşkusuz, sörf olacaktır. Renkli kulübelerle süslenen ve oldukça ünlü olan Muizenberg plajı, sörf deneyimi için oldukça doğru bir seçim olacaktır. Bir diğer aktivite ise False Bay’a gitmek olacaktır. Küçük bir balıkçı kasabası olan False Bay, mini butiklerle dolu olan bir beldedir.

Butikleri işleten kişiler genellikle sanatçılardan oluşmaktadır. Orijinal şeyler bulabileceğiniz bu butikler, sevdiklerinize hediyeler alabilmek için tercih edilebilecektir. Güzelliği ile dünyanın sayılı yerleri arasında gösterilen ve Cape Town nerede sorusu ile merak uyandıran bu şehir mutlaka görülmesi gerekenler yerler arasındadır. Vahşi ve saf bir güzelliği, uçsuz bucaksız doğa manzaraları, gün batımları ve çok renkli kültüre sahip olması ile kendine hayran bırakan Cape Town, her anlamda beklentinizi karşılayabilecektir.

Cape Town’da Ne Yenir?

Dünyanın sayılı yerlerinden biri olan bu şehirde yeme- içme konusunda da kesinlikle sıkıntı çekilmeyecektir. Birçok mutfağın en iyi yemeklerini bulabileceğiniz şehirde, yemek kültürünün bir hayli iyi olduğunu söyleyebilmek mümkün. Tüm ülkelerin lezzetlerine açık olan ve bu lezzetleri turistlere sunmayı ihmal etmeyen Cape Town’da ne yenir denildiğinde mutlaka kafe ve şarapların tadılması gerektiğinden bahsedilmeli.  

Lüks kahve dükkanları bulabileceğiniz bu şehirde, birbirinden farklı lezzetlerde kahve çeşitleri yer alıyor. Yine bölgede birçok tropikal meyve bulunduğu için likör ve şarapların tadına adeta doyulamıyor. Ana yemek için tercih edebileceğiniz Braai, kebap benzeri olmasıyla tanınıyor. Şiş kebap şeklinde yapılan bu yemek, ateşte pişirilmesi ile oldukça lezzetli bir hal alıyor. Yanında verilen birbirinden hafif ve sağlıklı garnitürler ise bu lezzetin katlanarak artmasını sağlıyor. Bunun dışında Cape Town’da mutlaka balıklarında tadılması gerekiyor.

Cape Town Hava Durumu Nasıl?

Cape Town nerede, gezilecek yerler ve tadılması gerekenler hakkında bilgi verdikten sonra birazda iklimi ve hava durumundan bahsedelim. Cape yarımadasına Akdeniz iklimi hakimdir. Bu nedenle her mevsimin, diğer ülkelere göre daha yumuşak geçtiği söylenebilecektir.

Mayıs ayı ile Eylül ayları arasında kış mevsimi yaşandığı için bu aylar arasında Cape Town hava durumu yüksek miktarda yağışlı olacaktır. Kışın en düşük hava sıcaklığı 7 en yüksek hava sıcaklığı ise 17 dereceye kadar çıkabilecektir. Kasım ayı ile Mayıs ayı arası ise tamamen yaz mevsiminin etkisi altındadır. Bu aylarda ise hava sıcaklığı 26 dereceye kadar çıkabilecektir.

Cape Town Para Birimi Nedir?

Cape Town para birimi, Rand’dır. Her 100 cent bir Rand’a eşittir. 100 cent 1 ABD doları ile eşdeğer olduğu için Rant ile doların aynı değere sahip olduğu söylenebilecektir.

Cape Town Nerede, Nasıl Gidilir?

Cape Town nerede, nasıl gidilir sorusunun yanıtı ise yalnızca havayolu ulaşımında saklıdır. Türkiye ile Cape Town arası ortalama 11.486.8 km’dir. Bu nedenle havayolu dışında diğer ulaşım türleri tercih etmek neredeyse imkansızdır. Ülkemizden Cape Town’a giden uçak biletlerinin fiyatı ortalama 250-500 dolar aralığında değişiklik göstermektedir.

Ancak aylar öncesinden Cape Town uçak bileti alındığında, çok daha uygun fiyatlara seyahat edilebilmesi mümkündür. Bu nedenle Cape Town turu planlayan kişilerin ilk olarak bu turun net tarihini belirlemesi ve aylar öncesinde bilet arayışına geçmesi gerekecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=hwqFJTVj6rA

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!