featured

Dar Alan Mobilya Modelleri | Küçük Evler İçin Koltuk Takımı Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dar alan mobilya modelleri nelerdir? Küçük ev mobilya çözümleri, küçük evler için koltuk takımı önerileri son dönemlerin en çok aranan dekorasyon konuları arasında yer alıyor.

Ev dekorasyonu, zevkli bir iş olsa da aynı zamanda hem alanı verimli kullanmak hem de estetik bir görünüm yakalamayı hedefleyenler için oldukça da zor bir iştir. Bu nedenle de büyük evler için de zor olsa da küçük evlerin dekorasyonu bir tık daha zorlayıcı olabiliyor.

Büyük evlerde seçilen eşya ve objelerin küçük kalması ve mekana uygun büyük mobilyalar bulabilmek zaman zaman zor olabiliyor. Bununla birlikte bu zorlu küçük evlerde ikiye katlanıyor.

Küçük ev dekorasyonunda mobilya seçimi yaparken estetik bir uyum yakalamanın yanı sıra aynı zamanda kullanım alanınızı verimli kullanabilmek adına tercih edeceğiniz dar alan mobilya modelleri büyük önem taşıyor.

1. Dar Alan Mobilya Modelleri Nelerdir | Küçük Ev Mobilya Çözümleri

Dar alan mobilya modelleri; evinizin yatak odası, çalışma odası, mutfak, salon ve oturma odası gibi tüm dar alanlarına yönelik tasarlanmış özel modellerdir. Küçük evinizi dekore ederken bu modelleri tercih ederek kendinize küçük ev mobilya çözümleri üretebilirsiniz.

a. Dar Alanlar İçin Yatak Odası Modelleri

Küçük bir evde dekorasyonu son derece zor olan dar alanların başında yatak odası gelir. Şöyle ki; ayrıca bir giyinme odası olmayan bir evde dar olan yatak odasına en uygun mobilyaları seçmek ve aynı zamanda kullanım alanını olabildiğince geniş tutmak öncelikli amacınız olacaktır.

Dar bir yatak odanız varsa öncelikle tercih edeceğiniz en isabetli mobilya modelleri entegre modellerdir. Entegre modeller, birbirleri ile birleşik ve aynı zamanda minimal boyutlarda olan modellerdir.

Olabildiğinde küçük olan komidin başlıklarının minimalist bir yatak başlığı ile bitişik olması şık bir görünüm ile aynı zamanda kullanım alanınızı değerlendirmenizi sağlar. Ayrıca sade ve kullanışlı bir dar yatak odası dekorasyonu için en sade ve şık mobilyalardan birisi de gömme dolaplardır.

Gömme dolaplar, size dar yatak odanızda geniş bir kullanım alanı sunduğundan dar yatak odalarının en çok tercih edilen mobilya modelleri arasında yer alıyor.

b. Dar Alanlar İçin Salon Takımları

Küçük salon dekorasyonu yaparken salonlar için özel tasarlanmış dar alan mobilya modelleri tercih ederseniz kullanım alanlarınızdan istifade ederek dar alanlarda dahi geniş kullanım alanları oluşturabilirsiniz.

Salonunuz dar ise ve salonunuzda dolap ve vitrin gibi mobilyalar kullanacaksanız bu mobilyaları gömme ya da duvara monte olarak tercih edebilirsiniz. Küçük salonunuzda tercih edebileceğiniz bir diğer mobilyalar ise köşe koltuk modelleridir.

Köşe koltuk modelleri sayesinde salonunuzum köşelerine kadar tüm alanı verimli olarak kullanacağınızdan kullanım alanınız daha geniş ve verimli hale gelecektir.

c. Dar Alanlarda Mutfak Modelleri

Mutfak, özellikle kadınların en çok zaman geçirdiği ve bu nedenle de dekorasyonunu önemsediği bir başka bölümlerden birisidir. Mutfağınız ne kadar dar olsa da doğru püf noktaları uygulayarak ve doğru mobilyalar tercih ederek mutfağınızı geniş ve ferah bir mekan haline getirebilirsiniz.

Bir mutfakta ihtiyacınız olacak mobilyaların başında yemek masası gelir. Eğer mutfağınız çok fazla dar ise masanızı köşe mutfak takımı yönünde tercih edebilirsiniz. Hem mutfak köşesini değerlendirebileceğiniz hem de alan israfı yapmayacağınız modeller, dar mutfağınız işlevsel sunumlar sağlayacaktır.

Eğer mutfağınızda kullanabileceğiniz bir köşe bölümü yok ise o halde bar modelinde masa ve tabureler gibi işlevsel dar alan mobilya modelleri tercih edebilirsiniz.

Mutfağınızda kavanoz ve benzeri gibi mutfak eşyalarınızı koymak için raflara ihtiyaç duyuyorsanız tezgahınız ile mutfak dolaplarınızın arasına ufak raflar yaptırabilirsiniz. Bu raflar da kullanışlı alanlar açmanıza imkan tanıyacaktır.

d. Dar Alanlar İçin Oturma Grupları

Doğru dar alan mobilya modelleri tercihleriniz ile dar ve kullanışsız alanlarınızı bile kullanışlı ve ferah mekanlar haline getirebilirsiniz. Bunun için öncelikle en uygun ve doğru oturma gruplarını seçmelisiniz.

Dar odalarınıza oturma grubu tercih edecekseniz ve hangi modellerin daha uygun olduğuna karar veremiyorsanız kaba olmayan minimal ölçülerde oturma gruplarını tercih edebilirsiniz. Eğer alanınız çok dar ise oturma grubunuzu sadece üçlü iki tane koltuk tercih edebilirsiniz.

Eğer dekore ettiğiniz alanda çok fazla kişi ağırlamıyorsanız o halde tercih edebileceğiniz isabetli bir karar köşe koltuk takımları olacaktır. Bir köşe koltuğu ve puf takımı tercih ederek dar alanlarını kullanışlı ve aynı zamanda estetik bir mekan haline getirebilirsiniz.

e. Dar Alanlar İçin Çalışma Odası Mobilyası

Çalışma odaları, sizin ya da çocuğunuzun verimli bir çalışma süreci geçirebilmeniz için doğru dekore etmeniz gereken önemli alanlardan birisidir. Çalışma odası olarak dekore edeceğiniz ne kadar dar olursa olsun doğru tercihlerle işlevsel bir tasarım oluşturabilirsiniz.

Çalışma odası sadece çalışma odası olarak kullanılacak ise o halde işiniz daha kolay olur. Ancak çocuğunuz bu odayı hem yatak odası hem de çalışma odası olarak kullanacak ise o halde entegre mobilyalar ile çalışma odasını doğru dizayn edebilirsiniz.

Dar çalışma odalarında kitaplık ve çalışma masasının entegre olarak tasarlanmış modellerini tercih edebilirsiniz. Böylece alandan da tasarruf etmiş olursunuz. Diğer bir seçenek ise duvara monte edilen ve kırılabilen çalışma masası modelleridir.

Çalışma odanızın bir duvarına monte edebileceğiniz çalışma masası modelleri kullanırken açılan, kullanmadığınız dönemlerde de kırılarak yer kaplamayan modellerdir. Bu modeller dar çalışma odası tasarımlarında en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor.

2. Küçük Evler İçin Koltuk Takımı Önerileri

Küçük ev dekorasyonunda en çok zorlanılan ve seçim yaparken kararsız kalınan konuların başında koltuk takım tercihi geliyor. Evinizin küçük ve dar olması evinizi dekore edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Elbette seçimlerinizi isabetli yaparak küçük evinizi de gayet şık bir şekilde dekore edebilirsiniz.

Küçük evinizde hem şık hem de yer kaplamayarak alandan tasarruf ettirecek minimalist koltuk modelleri kullanabilirsiniz.

a. Yer Kaplamayan Koltuk Takımları

Yer kaplamayan koltuk takımları, özellikle dar ve küçük evler için özel olarak tasarlanmış mobilya modellerdir. Küçük boyutlu ve minimal olan koltuk takımları dekorasyonda yer kaplamayan koltuk takımları olarak biliniyor.

Yer kaplamayan koltuk modellerini küçük ve dar olan mekanınızda doğru yöntemlerle yerleştirdiğinizde geniş bir alandan da istifade etme şansı yakalayabilirsiniz.

b. Dar Koltuk Modelleri

Ev dekorasyonunun önemli parçalarının başında koltuk modelleri geliyor. Hatta bir nevi ev dekorasyonunun koltuk modelleri üzerine kurulu olduğunu da söyleyebiliriz. Dolayısıyla da koltuk modelleri, günümüzde hem geniş mekanları hem de dar mekanları düşünerek üretilen geniş yelpazeli ürünler haline gelmiştir.

Dar mekanlarda kullanabileceğiniz koltuk modelleri genellikle model olarak ince iskeleti olan sade ve minimal ölçülerdeki koltuk modelleri olmalıdır. Görüntü olarak da puf puf minderleri olan koltuk modelleri, yer kaplamasa da görüntü açısından evinize kalabalık bir hava katabileceğinden bu tarz modelleri doğrudan seçenekler arasından elemelisiniz.

c. Küçük Alanlar İçin Yatak Olan Koltuk Modelleri

Yatak olan koltuk modelleri, aslında sadece dar alanlarda değil tüm alanlarda çok sık tercih edilen işlevsel dar alan mobilya modelleri arasında yer alıyor. Özellikle ayrıca bir misafir odası imkanı olmayanların tercih ettiği bu modeller ile yatılı misafirlerinizin yatak ihtiyacını da karşılayabilirsiniz.

Koltuk formunda yer kaplamayan ve ihtiyaç duyduğunuzda yatak olabilen bu modeller sayesinde ek olarak misafir yatağı almanıza gerek kalmamakla birlikte sizlere de işlevsel ve çok yönlü bir kullanım imkanı sunar.

3. IKEA 2+1 Küçük Ev Dekorasyonu Mobilyaları

Küçük evlerin dekorasyonunda kullanılabilecek mobilya modelleri, geniş evlere göre daha kısıtlı olsa da yine de azımsanmayacak kadar geniş bir model yelpazesine sahiptir. IKEA mobilyaları, her ölçüdeki ev dekorasyonunda kullanılabilecek şık, kullanışlı ve kullanım alanınızı daraltmayan mobilyalardır.

Modeller arasında demonte mobilyalar, minimal ölçülerde yatak ve koltuk modelleri ya da gömme dolap modelleri gibi yaşam alanlarınızı genişletebileceğiniz tasarımlar yer alıyor.

4. 1+1 Küçük Ev Dekorasyonu İçin Mobilya Modelleri

Ev dekorasyonunda istisnasız dekore edilmesi en zor olan evler 1+1 evlerdir. Bu tarz evlerin dekorasyonunda tercihe edeceğiniz mobilyaların şıklığı, estetiği ve aynı zamanda da mekanın ölçülerine uyumluluğu bir arada barındırması gerekir.

1+1 küçük ev dekorasyonları mümkün olduğunca az ve küçük eşyalar tercih etmelisiniz. Sade, küçük ve az sayıda mobilyalar ile kullanışlı ve küçük ev olmasına rağmen ferah ve geniş bir mekan tasarımı elde edebilirsiniz.

Televizyon ünitesi almak yerine televizyonunuzu duvara monte edip sonrasında yine duvara monte edilebilen ünite takımı tercih edebilirsiniz.

Dar alan mobilya modelleri denildiğinde akla ilk olarak köşe koltuk takımları geliyor. Dar alanların işlevsel kullanımına imkan tanıyan köşe koltuk modelleri ile küçük ve şirin evinizin sadece ve şık bir atmosfere bürünmesini sağlayabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!