featured

Devasa Cancun Molinere Sualtı Heykel Müzesi ve Su Altında Taşlaşmış İnsanlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerindeki belki de en ilginç noktalardan birine de Meksika’da rastlıyoruz. Mükemmel bir fikrin somutlaşmış halini bizlere sunan Meksika Cancun Molinere Sualtı Heykel Müzesi, taşlaşmış insanların yaşantısı gözler önüne seriyor.

Bu dünyanın özel noktalarından birini oluşturan sualtı müzesinde 450 tane gerçek boyutlara sadık kalınarak oluşturulmuş insan figürünü ve onlara eşlik eden bazı eşya figürlerini görebilme imkanınız bulunuyor.

Meksika Sualtı Heykel Müzesi Kısa Tarihçesi

YouTube video

Dünyanın ilk sualtı heykel müzesi olan bu alan 2009 yılı içerisinde ilk etapta yüz heykel ile ziyaretçilerini ağırlamaya başlarken, 2013 yılında toplamda 450 heykel ile tamamlanmış bulunuyor. Yeryüzünde yer alan diğer heykellerin aksine her geçen gün doğal yaşam tarafından yeniden şekillendirilmeye devam eden yüzlerce heykeli içinde barındıran, bu sualtı müzesine verilen isim ise MUSA yani Museo Subacuático de Arte .

1 – Su Altında İki Büyük Galeri

Bu muhteşem sualtı müzesinde yer alan tüm heykellerin yapımcısı ise, İngiliz heykeltıraş ve İngiliz fotoğraf sanatçısı Jason DeCaires Taylor. Sualtında yer alan aynı zamanda duvarları bulunmayan bu muhteşem müze derinlikleri 4 ile 8 metre arasında değişen iki büyük galeriden oluşuyor. Bu galerilere ise Salon Nizuc ve Salon Manchones isimleri verilmiş durumda. Bu iki ana galeride eşsiz bir su altı yolculuğu sizleri bekliyor.

2 – Dünyanın En Büyük Sualtı Heykel Müzesi

Dünya üzerindeki en büyük sualtı heykel müzesi olma unvanına da sahip olan ve bir anlamda taşlaşmış insanların metropolisi (başkenti) olan müze, günlük insan hayatından kesitleri de bir sanatçının gözünden ziyaretçilerine sunuyor. Su altında bulunan her bir heykel özenle deniz dibine indirilerek yerleştiriliyor. Müze de bulunan heykellerin bir benzerini de daha bulabilmek mümkün olmuyor. Bu eşsiz heykeller ile su altında bambaşka bir yaşamın izleri, meraklı gözlerle buluşuyor.

3 – Deniz Canlılarının Resifi Sualtı Heykel Müzesi

Cancun Sualtı Heykel müzesi içerisinde yer alan tüm figür ve objeler, doğaya tamamen uyum gösteren malzemelerden imal olduklarından, su altı yaşamı ile tamamen bütünleşebiliyorlar. Bu müzede yer alan insan ve eşya figürleri PH değerleri su altına uyumlu olabilmesi için nötralize edilen yapı malzemelerinden oluşturulduğundan, bu heykeller deniz canlılarına da doğal bir resif olarak ev sahipliği yapıyorlar.

Bu haliyle yaklaşık 420 metrekarelik bir alanda bulunan heykellerin içerisinde, doğal deniz yaşamına ait su altı mercanlarını ve bölgenin deniz canlılarını da görebiliyorsunuz.

Su altına indirilen, her biri sanat eseri olan heykellerin toplam ağırlıkları ise iki yüz tonu buluyor. Bu dünya üzerinde yer alan en ilginç noktalardan biri olan müze sürprizler ile dopdolu bir ziyareti tüm gezi severlere ve su altı dalgıçlarına vaat ediyor.

4 – Meksika Sualtı Müzesine Ziyaretçi Akını

Bu özel sualtı müzesi her sene neredeyse 1 milyon gezginin uğrak alanı oluyor. Bu denli büyük bir ilgiye mazhar olan Meksika Sualtı Heykel Müzesi, her yaştan ziyaretçi ve dalgıç için özel turlar ile gezi imkanı sunuyor. Şnorkeller ile gezilebilen sığ galeriler yanında, dalarak görülebilecek daha derin galerileri de içinde barındırıyor.

Bu haliyle dalarak yapılan ziyaret ile spor ve sanatın birleşimini de bu müzede birlikte yaşayabiliyorsunuz. Dalış zevkiyle beraber dünyada bir örneğini daha bulamayacağınız görsel bir şöleni de sizlere sunan müze de yeniden şekillenen doğal deniz altı yaşamını da şahitlik ediyorsunuz.

5 – Sualtı Heykel Müzesi Bölgenin Gelişimine Katkı Sunuyor

Bu oldukça özel sualtı müzesi, içinde bulunduğu bölgenin her yönden gelişimine katkı sağlıyor. Yapımının bir amacı da deniz canlıları için doğal bir resif alanı oluşturmak olduğundan, su altı tahribatı noktasında da ziyaretçilerin bilinçlenmesine yardımcı oluyor.

Çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından da önemli derecede destek gören bu müze, mercanların üremesini sağlamak için özel dizayn edilmiş heykel ve objelerle doğal yaşama katkı sunuyor. Yine görsel bir sanat alanı olması yanında müze, deniz altında yaşayan her türden canlının saklanmasına, beslenmesine ve yaşamına uygun bir ortamı da sunuyor.

Bu özel sualtı müzesi için şnorkel ile geziye çıktığınızda ya da dalış yaptığınızda, su altında yer alan heykeller içerisinde sanatsal bir gezi yaparken size balıklar, su kaplumbağaları ve bin bir çeşit deniz canlısı eşlik ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!