featured

Dünyanın En Uzun Yaşayan İnsanı Kim? İşte Dünyanın En Yaşlı 10 İnsanı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en uzun yaşayan insanı kimdir? Dünyanın en uzun yaşan insanı kaç yaşındadır? Dünyanın en uzun yaşayan insanı kaç yıl yaşamıştır?

Dünyanın en uzun yaşayan insanları, her dönemde insanlar tarafından merak konusu olan genel kültür konularının başında yer alıyor. Günümüz dünyasında sağlık koşullarının değişmesi, salgın hastalıklar sürekli artıyor.

Bu nedenle de araştırıp öğrenmeyi seven kişilerin aklına dünyanın en uzun yaşayan insanı sık sık geliyor. Öyle ki dünya genelinde 100 yılı aşkın sürede yaşayan ve halen yaşamakta olan birçok insan vardır.

Çok fazla araştırılan dünyanın en yaşlı insanı kimdir? Bu yazımızda sizler için araştırmalarımızı derledik.

Dünyanın En Uzun Yaşayan İnsanı Kaç Yaşında? Dünyanın En Uzun Yaşayan İnsanı Kaç Yaşında Ölmüştür?

Dünya çapında insanların yaşam süreleri, uzun yaşamanın sırları ve benzeri gibi soruların cevabı her dönem insanlar tarafından merak edilen sorular arasında yer almıştır. Dünyada 118 yaşına kadar yaşayan insanlar dahi vardır.

Dünyanın en yaşlı insanları Belarus, Fransa, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkede en yaşlı insan kategorisine girmiştir. En son verilere göre Dünyanın en uzun yaşayan insanı kaç yıl yaşamıştır? sorusuna ise Jeanne Calment’i vermek mümkündür. 122 gün 164 gün sonra ölmüştür.

Dünyanın En Yaşlı İnsanı | Dünyanın En Uzun Ömürlü İnsanı Kimdir?

Dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en uzun yaşayan insanları nerede, bu insanlar kaç yaşında gibi soruların cevapları kategorize edilerek gruplandırılmıştır.

Özellikle Guinness Dünya Rekorları gibi uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan bu çalışmalar ile doğruluk oranı yüksek olan bilgiler ile dünya genelinde en yaşlı olan insanlar listelenmiştir.

Dünyanın en uzun ömürlü insanı şuan Japonya’da yaşıyor. Guinness’e giren Japon kadın, bir süre daha yaşamaya kararlı olduğu yönünde iddialı açıklamalar yapıyor!

İşte dünyanın en uzun yaşayan insanları;

1. Chiyo Miyako

Chiyo Miyako, 1901 ila 2018 yılları arasında yaşamını Japonya’da idame etmiş olan bir Japon kadındır. 21 Nisan 2018 yılında dünyada en yaşlı kişi olarak kabul edilen Nabi Tajima’nın vefat etmesi ile birlikte doğrulanmış ve yaşayan dünyanın en uzun yaşayan insanları listesinin başında yer alıyordu.

2017 yılının Eylül ayında Violet Brown’un vefatı sonrasında ise yaşayan en yaşlı ikinci kişi olarak kayıtlara geçmiştir. Eğer vefat etmemiş olsa idi altı ay boyunca dünyada yaşayan en yaşlı insan olmaya da devam edecekti.

2. Emma Morano

1899 ila 2017 yılları arasında yaşamış olan Emma Morano, İtalya’da doğmuş ve yaşamını İtalya’da sürdürmüştür. 15 Nisan 2017 tarihine yani vefat edeceği güne kadar yaşayan en yaşlı insan unvanına sahip olmuştur.

Bununla birlikte doğrulanmış olan 1800’lü yıllarda en son ölmüş bir kişidir. İtalyan olan ve en uzun süre yaşamış olan Jeanne Calment’ten sonra yaşamış olan en yaşlı Avrupalı insandır. Bununla birlikte araştırmalar sonrasında doğrulanmış olan 5 insandan birisi de Emma Morano’dur.

3. Sarah Knauss

Hollywood Pensilvanya doğumlu olan Sarah Knauss 24 Eylül 1880 tarihinde doğdu. Dünyanın en yaşlı kadını olarak ifade edilen Jeanne Calment’ten sonra ikinci dünyanın en yaşlı kadını olarak biliniyordu.

Yaşadığı dönemde “yaşayan en yaşlı kadın” unvanını da yaşadığı dönemde almıştır. 30 Aralık 1999 tarihinde ölene kadar yaşayan en yaşlı kadın unvanını elinde tuttu.

4. Dünyanın En Uzun Yaşayan İnsanı: Jeanne Calment

21 Şubat 1875 tarihinde Arles’te doğmuş ve 4 Ağustos 1997 senesinde yine Arles’te gözlerini hayata yumdu. 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment dünyanın en uzun yaşayan insanları listesinde yerini almıştır.

100 yaşına kadar bisiklet sporu yapmayı çok seven Jeanne Calment, 114 yaşında bisikletten düşünce bir operasyon geçirmiştir. 17 Ekim 1955 tarihinde dünyanın en yaşlı insanı olarak kayıtlara geçmiş ve uzun yaşamanın sırrı olarak ise sarımsak, çikolata, zeytinyağı ve kırmızı şarap cevabını vermiştir.

5. Lucile Randon

11 Şubat 1904 senesinde Fransa’da doğdu. Halen yaşayan Lucile Randon “süper asırlık rahibe” olarak da bilinir. Kane Tanaka’dan sonra yaşı doğrulanmış olan ikinci dünyanın en yaşlı ikinci kadınıdır. Ayrıca covid-19 salgını hastalığında enfekte olduğu biliniyor.

Yaş gününden birkaç gün önce covid-19 hastalığını atlatmış ve böylece kayıtlara salgın hastalığı atlatan en yaşlı insan olarak kayıtlara geçti.

6. Zaro Ağa

Zaro Ağa, rivayete göre 1774 ila 1777 yılları arasında bir zamanda Bitlis’te dünyaya gelmiştir. 1934 senesinde ise İstanbul’da vefat etmiştir. Bilimsel olarak kanıtlanmasa da Zaro Ağa’nın 155 ila 160 yıl arasında yaşadığı tahmin edildiğinden Türkiye’de en uzun yaşayan insan olarak bilinirken dünya genelinde de en uzun yaşayan insanlar listesinde yer alır.

7. Misao Okawa

Misao Okawa, 5 Mart 1898 tarihinde Japonya’da doğdu. 2013 yılından itibaren öldüğü tarihe yani 1 Nisan 2015 tarihine kadar “Dünyanın en yaşlı insanı” unvanını elinde tutan Japon kadındır.

Kimono terzisinin kızı ola Misao Okawa, Osaka’da doğdu. Misao Okawa, 20013 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na “Yaşayan En Yaşlı Kişi” unvanı ile girmiştir.

8. Yisrael Kristal

Eylül 1903 – Ağustos 2017 yılları arasında yaşamıştır. Holokost’tan sağ kurtulan tek insan olan Yisrael Kristal, 113 yıl 330 gün yaşadı. Ölümünden sonra ise “Tüm zamanların en yaşlı 10 insanı” listesinde yer aldı.

9. Herman Smith-Johannsen

Kanada’nın kayaklı koşu alanında önde gelen lider ismi olan Herman Smith-Johannsen, Norveç asıllı ünlü bir kayakçıdır. 15 Haziran 1875’te doğmuştur ve 5 Ocak 1987 tarihinde vefat etmiştir. 111 yaşında zatürre tedavisi için hastaneye kaldırılmış ve tedavi görürken hastanede vefat etmiştir.

10. Dünyanın En Yaşlı İnsanı: Kane Tanaka

Japonya’da 2 Ocak 1903 tarihinde dünyaya gelen Kane Tanaka, Guinness Dünya Rekorlar kitabına giren dünyanın en uzun yaşayan kadını adayı olmuştur. Kane Tanaka, 2021 senesinde 118. doğum gününü kutlamıştır. Halen yaşamına Japonya’da devam etmektedir.

 Dünyanın en uzun yaşayan insanı Guinness Rekorlar Kitabı’nda ismini yazdıran Kane Tanaka, eğer 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment’ten daha fazla yaşarsa öldükten sonra da unvanı koruyabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!