featured

E Kitap Uygulaması Nedir? En İyi 9 E Kitap Uygulaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E kitap uygulaması, teknolojinin gelişmesi ile beraber edebiyat dünyasının sanal ortama taşınma işlemidir. Gerek mobil uygulama olarak gerek tablet uygulaması olarak kullanılabilen bu uygulamalar birçok kitabı bünyesinde barındırmaktadır. Kitap severler bu kitapları indirerek diledikleri yerde okuma imkanı elde ederler.

Teknolojik gelişmelerin artık hayatımızın her alanına etki etmesi ile birçok kolaylığa ulaşma imkanı da bulunuyor. Mobil uygulamalar sayesinde günlük yaşantıda pek çok farklı şeyi bilgisayarlar ve akıllı telefonlar ile gerçekleştirebiliyoruz.

Artık günümüzde alışverişten resmi işlemlere, iletişimden bankacılık işlemlerine kadar neredeyse her şey tek tıkla halledilebiliyor. Teknolojik gelişim hayatın her alanını etkilediği gibi edebiyat konusunda da sunulan imkanlar ile kitapseverlere yeni kapılar aralıyor.

Bilim ve Edebiyatta Büyük Devrim Matbaa

Tarihsel gelişim içerisinde el ile yazılan kitaplara ulaşmak büyük sorun teşkil ediyordu. Kitaplar tek nüsha halinde yazılabiliyor, çoğaltımı da ancak el yazması olarak sınırlı sayıda yapılabiliyordu. Bu anlamda matbaanın keşfi sonucu bilim ve edebiyat alanında yepyeni bir döneme girildi. Artık kitaplar geniş kitleler tarafından ulaşılabilir hale geldi.

Teknolojinin Bize Armağanı E Kitap Uygulaması

YouTube video

Çağımızda ise teknolojik gelişim bizleri önce E-Kitap ile tanıştırdı. Bu sayede ciltlerce kitap ufacık cihazlardan bile ulaşılabilir ve erişilebilir hale geldi.

Çeşitli e kitap uygulaması ile kitapseverler birçok farklı avantaja da sahip oldu. İşte kitap tutkunlarının en beğendiği mobil kitap uygulamaları…

1- Amazon Kindle

Amazon Kindle, en popüler ücretsiz e-kitap uygulamalarından biri durumunda bulunur. Gerek neredeyse her kategoride sunduğu kitap çeşitliliği, gerekse de masaüstü ya da mobil cihazlar ile kullanılabilmesiyle bu uygulama kitapseverler tarafından çok beğeniliyor.

YouTube video

Yazı tiplerini, satır aralıklarını ve kenar boşluklarını özelleştirme imkanı sunuyor. İndirilen kitapları koleksiyonlar şeklinde düzenleme olanağı da tanıyan uygulama AppStore ve Google Play’de bulunabiliyor.

2- Wattpad

YouTube video

Wattpad, milyonlarca kişi tarafından indirilen bu uygulama okuyuculara birbirlerinin çalışmalarını da tanıtıyor. Bu uygulama sayesinde çok sayıda kitaba ücretsiz olarak ulaşım sağlama imkanı elde ediliyor. Bu mobil e-kitap uygulaması çevrimdışı da kullanabilir. Farklı cihazlar arasında senkronize ve okuma hızını takip gibi özellikleri ile Wattpad,  AppStore ve Google Play üzerinde erişime açık bulunuyor.

3- NOOK E Kitap Uygulaması

Amerika’nın dev kitapçısı Barnesand Noble tarafından sunulan bit uygulamadır. İki milyonu aşkın kitap, dergi ve gazeteye ev sahipliği yapıyor. NOOK okumayı daha kolay ve daha konforlu hale getiren farklı özellikleri okuyucuya sunuyor.

YouTube video

Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı çalışabilen uygulama en çok satanlar listelerini de takip etme imkanı veriyor. NOOK’a Google Play ve AppStore’dan ücretsiz olarak ulaşabilmek mümkün.

4- Aldiko Kitap Okuyucu

Aldiko book reader, yazı tipi boyutundan yazı tipine ve arka plan ayarlarına kadar okuyucunun özelleştirmesine açık bir uygulama. Kaydetmek istediğiniz kitabı sanal rafa koyarak kitabı içe aktarma imkanı da sağlıyor. Uygulama AppStore ve Google Play üzerinde erişime açık.

5- Moon Reader

YouTube video

En popüler uygulamalar arasında bulunan Moon + Reader, çok çeşitli e-kitap formatlarını destekleyebiliyor. Uygulama da ayrıca farklı temalar, hareket kontrolü ve otomatik kaydırma gibi özellikler bulunuyor. 

Yine önemli görülen noktaları işaretleme olanağını da bulunan bu uygulama; Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca gibi toplam 42 dili destekliyor. Uygulama sadece Android kullananların erişimine açık bulunuyor.

6- FB Reader E-kitap Uygulaması

YouTube video

FB Reader uygulaması, farklı tür cihazlar için özelleştirilebilir bir e kitap uygulaması olarak beğeni topluyor. Okuma stilinize ve zevkinize uygun renk, yazı tipi, boyutu, animasyonları ve yer imlerini seçme imkanı veren uygulama mobil cihazlar ile de kullanılabiliyor.

7- Bluefire Reader

YouTube video

Bluefire Reader, sözlük arama, yer imi, not alma ve daha birçok özelliği ile en popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Düşük ışıkta okuma imkanı da veren Gündüz / Gece modu da mevcut olan bu uygulamaya Google Play ve AppStore üzerinden ulaşma imkanı bulunuyor.

8- Goodreads

YouTube video

Goodreads ise tam anlamı ile kitapseverlerin kullanımı için tasarlanmış bir uygulama. Kullanıcıların okudukları kitapları paylaşma, kitaplar hakkında yorum yapabilme ve birbirlerine öneride bulunma imkanları sunan uygulama üzerinde 80 milyonu aşkın kitap bulunuyor.

Uygulamada okuma listesi oluşturma ve okuduğunuz kitapları kaydetme olanaklarınızda bulunuyor. Uygulamayı indirmek isteyenler  Google Play ve AppStore’u kullanabiliyorlar.

9- Kobo E-kitap Okuyucu

https://www.youtube.com/watch?v=PFtNYlGdow4

Kobo boks reader, entegre olduğu Facebook özelliği sayesinde alıntıları ve notları paylaşabilme imkanı da tanıyor.  Kobo e-kitap uygulaması hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!