featured

En İyi Mesajlaşma Uygulamaları Listesi | 15 Adımda Mesajlaşma Uygulamaları Karşılaştırma!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesajlaşma uygulamaları, iletişim kurmanın temel yollarından birisidir. Özellikle teknolojinin gelişmesi mesajlaşma uygulamalarının artmasında öncü olmuştur.

Mesajlaşma uygulamaları karşılaştırma  sayesinde seçeceğiniz uygulamayı en rahat şekilde bulabilirsiniz. İzlemeniz gereken tek yol, hangi mesajlaşma uygulaması güvenli sorusuna yanıt aramak olmalı.

En çok hangi mesajlaşma uygulaması kullanılıyor sorusuna verilecek net cevap yoktur. Çünkü günümüzde sayısız mesaj uygulaması var.

Fakat tek bir uygulama ile birçok seçeneği elde edebilirsiniz. Aileyle, iş arkadaşlarıyla ya da sevgiliyle mesajlaşma uygulamaları ortak bir uygulamada toplanmaktadır.

YouTube video

Tek bir uygulama sayesinde internet bağlantınız olduğu müddetçe kısa sürede mesajınızı iletebilirsiniz.

Fakat burada güvenlik durumu ortaya çıkmaktadır. Özellikle mesajlaşma sırasında paylaşılan bilgilerin kullanıcılar adına uygulama firmaları tarafından korunması gerekir.

Günümüzde en büyük tartışmaların başında güvenliğe dair oluşmuş bu tartışmalar farklı mesaj uygulamaları arayışına sebep olmuştur.

İşte günümüzde kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulama listesi ve aynı zamanda mesajlaşma uygulamaları indir yöntemleri…

Mesajlaşma Uygulamaları Nelerdir? İşte Ücretli ve Ücretsiz Mesajlaşma Uygulamaları!

İletişim artık yüz yüze olmaktan çok mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla gerçekleşiyor. Bu yüzden her yaştan kullanıcı adına doğru uygulamayı bulabilmek giderek önem kazanıyor.

Mesajlaşmak için uygulama indirme seçenekleri ücretli ya da ücretsiz şekilde sunuluyor. Uygulama mağazalarında sunulan mesaj uygulamalarını bu çerçevede inceleyerek kısa sürede indirebilirsiniz.

1- WhatsApp

Ücretsiz mesajlaşma uygulamaları arasında akıllara ilk gelen uygulama şüphesiz WhatsApp oluyor.

Uygulama sayesinde sadece mesajlaşma ile kalmıyor aynı zamanda görüntülü ve sesli aramalar da yapabiliyorsunuz.

Aynı zamanda dosya paylaşımı konusunda temeli de bulunmaktadır. Uygulama üzerinden çeşitli formattaki dosyalarınızı kısa sürede karşı tarafa iletebilirsiniz.

Son dönemlere kadar güven kazanmış olsa da Mark Zuckerberg tarafından geçtiğimiz aylarda yayınlanan duyuru kullanıcılar tarafından tepki gördü. Duyurunun temel konusu gizlilik ihlalini içeriyordu.

Gizlilik ilkesini ciddi anlamda ihlal eden WhatsApp, günler hatta saatler içerisinde ciddi bir kullanıcı kaybına uğradı.

Kullanıcılar tarafından en güvenli mesajlaşma uygulamaları kapsamında alternatif uygulamalara yönelme oluştu.

Her ne kadar mesajlaşma uygulamalarına güven sarsılsa da bunun bir çaresi var.

Listede yer alan diğer mesaj uygulamalarını deneyerek daha güvenilir bulduğunuz uygulamayı kullanabilirsiniz.

2- Telegram

Son birkaç yılın en popüler uygulamaları arasında Telegram yer alıyor. WhatsApp cephesinde oluşan olumsuz imajdan en kârlı çıkan uygulama da kendisi.

İnternetten mesajlaşma uygulamaları kapsamında da değerlendirilebilecek uygulamalardan sadece birisidir. Bilgisayar üzerinden telefonunuza bağlanma imkânını bu sayede elde edebilirsiniz.

Telegram uygulaması, WhatsApp’ın kullanıcılara sunduğu neredeyse tüm özellikleri sunuyor. Uygulamayı sadece mesajlaşmakla kalmayarak farklı fonksiyonlarda kullanabilirsiniz.

Uygulama üzerinde grup kurarak kısa sürede birden fazla kişiyle irtibat kurabilirsiniz.

Aynı zamanda sesli, görüntülü aramalar için de imkânınız bulunuyor. Fakat görüntülü arama kapsamında birden fazla kullanıcı ile görüşme fırsatı henüz sunulabilmiş değil.

Ayrıca hem Android hem de iOs kapsamında indirilme özelliğine sahiptir. Ücretsiz temin edeceğiniz bu uygulama ile farklı dosyalara erişebilmek için gruplara katılabilirsiniz.

Haber siteleri, kripto para yatırımcıları, KPSS ya da farklı bir sınava dair oluşturulmuş herkese açık gruplar mevcuttur. Bahsedilen grupların isimlerini arama kısmına yazarak ücretsiz katılabilirsiniz.

3- BİP

Türkiye’nin mesajlaşma uygulamaları arasında BİP de bulunmaktadır. Turkcell işbirliğinde BİP, mesajlaşma uygulaması olarak oluşturuldu.

Turkcell aracılığıyla oluşturulmuş mesajlaşma uygulaması Google Play ve App Store aracılığıyla ücretsiz indirme imkânı sunmaktadır.

Uygulama WhatsApp ile kıyaslandığında herhangi bir eksikliği bulunmamaktadır. Aksine güvenilirlik açısından daha avantajlıdır.

Devlet kurumları içerisinde özel bilgilerin paylaşılması amacıyla tercih edildiği biliniyor.

Normal mesajlaşmanın yanı sıra emojili mesajlaşma ya da ses kaydı gönderme özelliğini de desteklemektedir.

4-Signal

Signal uygulaması yorumları incelendiğinde olumlu dönüşlerin olduğu görülüyor. Aldığı bu yorumlar neticesinde uygulama günümüzde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih ediliyor.

Mesajlaşma uygulamaları iOs ve Android kapsamında kullanma imkânına sahiptir. Huawei tarafından da desteklendiği biliniyor.

Gizli mesajlaşma uygulaması olarak reklam edilmesi, güvenirlik kazanmasında da yardımcı oluyor. Sırf bu yüzden giderek artan bir indirme sayısına gün geçtikçe sahip olmaktadır.

Peki Signal mesajlaşma hangi ülkenin? WhatsApp’ın oluşturduğu güvensizlik sonrası kullanıcıların uygulamaların hangi ülke tarafından yapıldığı konusundaki araştırmaların artmasına sebep oldu.

Bahsedilen bu uygulamanın net bir şahıs ya da ülkeye sahip olduğunu söylemek imkânsız. Çünkü uygulama ABD temelli kâr amacı gütmeyen uluslararası bir firma tarafından kullanıma sunulmuştur.

5- Viber

Tercih edilebilecek farklı mesajlaşma uygulamaları nelerdir? Sorusuna verilebilecek bir diğer cevap Viber olacaktır.

Viber aslında çok yeni olmayan bir uygulamadır. Uygulama senelerdir kullanıcı deneyimine ücretsiz olarak sunulmaya devam ediyor.

Diğer mesaj uygulamaları karşılaştırma yapıldığında bahsedilen bu uygulama:

Ücretsiz mesajlaşma,Ücretsiz video ve görsel paylaşımı,30 saniyelik anlık video paylaşımı,250 kişiye kadar desteklenen gruplar oluşturma,Mesajları gizleme,Mesaj güvenliğini arttırma gibi avantajlara sahiptir.

Özellikle mesajları gizleyebilme çoğu zaman fayda sağlayabilecek avantajlar arasında yer alıyor.

Seçtiğiniz mesaj ya da mesajları kilitleyebilirsiniz. Oluşturacağınız bu kilit mesajların gizlenmesini sağlayacaktır. Dilediğiniz zaman bu mesajları sadece siz görebilirsiniz.

6- Line

Mesajlaşma uygulamaları Android en çok indirilenler listesinde Line diğer göze çarpan uygulamalar arasındadır.

Line, diğer mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi benzer özelliklere sahiptir.

Sözlü, görsel ya da sesli iletişimi internetiniz olduğu takdirde ücretsiz olarak sağlayabilirsiniz.

Dilediğiniz kişilerle  sohbet odaları oluşturabilirsiniz. Kısa sürede birden fazla kişiye böylece ulaşabilirsiniz.

Mevcut uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran bir diğer özellik ise mini bir İnstagram havası yaratmasıdır.

Uygulama kapsamında video ya da görsel paylaşımlarını gerçekleştirebilirsiniz. Rehberinde numaranız olan kişiler kolaylıkla paylaşımlarınıza erişebilir.

Bahsedilmesi gereken diğer bir özelliği ise sticker ve emoji kullanımını destekleyen yazılımlarıdır. Kendinize özgü sticker oluşturarak iletişim sürecini daha kolaylaştırabilirsiniz.

7- Skype

Telefon numarası istemeyen mesajlasma uygulamaları mı arıyorsunuz?

SIM kart kullanımı her birey tarafından gerçekleştirilmemektedir. Askerlik dönemi, küçük yaştaki çocuklar için özellikle telefon numarası olmadan kullanılabilecek mesajlaşma uygulamaları gerekir.

Skype bu noktada telefon numaranız olmadan kullanabileceğiniz uygulamalardan birisidir.

Üstelik bu uygulamayı kısa sürede ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İndirme işlemi sonrası mail hesabıyla kayıt olabilirsiniz.

Diğer mesajlaşma uygulamalarıyla karşılaştırıldığında ‘kullanıcı ekleme’ seçeneği bulunmaktadır.

Eğer telefon numaranızla kayıt olmak istiyorsanız, rehberinizde yer alan kullanıcıları görebilirsiniz. Telefon numarasız kullanacaksanız konuşmak istediğiniz kişiye ‘konuşma isteği’ göndermeniz gerekir.

Karşıda bulunan kişi isteği kabul ettiği takdirde konuşmaya, iletişim kurmaya başlayabilirsiniz.

8- Discord

Mesajlaşma uygulamaları numarasız tercih edebileceğiniz Discord, sohbetin çok ötesini sizlere sunuyor!

Discord kullanımı diğer uygulamalar kadar basit gelmeyebilir. Ancak sağladığı avantajlar mesaj uygulamaları karşılaştırma yapıldığında daha çok olacaktır.

İster sevdiğiniz bir yayıncıyı takip etmek isterseniz eğitim almak amacıyla Discord sunucularına katılabilirsiniz. Kendi ilgi ve tercihiniz neticesinde kendinize ait sohbet odası da oluşturmanız mümkün.

Uygulamaya kayıt olurken telefon numaranızı girmeniz gerekmez. Bunun yanı sıra sadece telefon değil, bilgisayar üzerinden de kullanım imkânı bulunuyor.

9- Threema

Ücretli mesajlaşma uygulaması olarak Threema tercihleriniz arasında bulunabilir. Android kullanıcılarına 36,99 TL üzerinden satışa sunuluyor.

Uygulama, ücretli mesaj uygulamaları arasında en çok tercih edilenler listesinde yer alıyor.

Diğer mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi farklı formatlarda dosya gönderebilir, görüntülü arama başlatabilirsiniz.

Seçtiğiniz mesajları özelleştirerek gizli hale getirebilirsiniz. Telefonda kullanabileceğiniz gibi Theema Web üzerinden bağlantı kurarak bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz.

Telefon mağazalarınıza girip ‘Theema’ yazarak uygulamaya erişebilirsiniz. Mesajlaşma uygulamaları indir yazdığınızda da uygulamanın listelendiğini görebilirsiniz.

10- Hangoust

Uluslararası kullanıcılar bazında en çok adını duyurmuş mesajlaşma yöntemlerinden birisini sunmaktadır.

Hangoust, farklı formatlarda iletişim kurmak için kullanılabilir. 150 kişiye varan grup kurma imkânını da elinde bulundurmaktadır.

Görüntülü arama yaparak karşınızdaki kişi ya da kişileri görebilirsiniz. Fakat belirli bir sınıra sahiptir. En çok 10 kişiye varan görüntülü aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Android ve Apple mesajlaşma uygulamaları arasında yer alır. Her iki yazılım firması tarafından da desteklendiği bilinmektedir.

Ücretsiz kullanım imkânına sahip olması ve diğer bilinmeyen uygulamalara nazaran güvenilir olması tercih edilme sıklığını gün geçtikçe arttırmaktadır.

11- Messenger

Facebook bağlantılı olarak oluşturulmuş Messenger, günümüzde WhatsApp uygulamasında olduğu gibi Mark Zuckerberg tarafından yönetilmektedir.

Her iki uygulamanın da aynı firmaya bağlı olması güvenlik açığı kaygısı oluşturmaktadır. Fakat Facebook sahibiyseniz, Messenger indirmeden arkadaşlarınızla iletişim kuramıyorsunuz.

Eskiden sadece Facebook indirmek mesajlaşma için yeterliydi. Fakat günümüzde artık bu durum geçerli değildir.

Facebook hesap sahibiyseniz hem Facebook hem de Messenger uygulamasını indirmeniz gerekir. Ancak uygulama içerisinde vakit harcamayacaksanız sadece Messenger’ı indirmek yeterlidir.

12- Confide

Confide, mesaj uygulamaları karşılaştırma yapıldığında üstün özelliklere sahip olan bir diğer uygulamadır.

Uygulamanın ‘’gizli mesajlaşma uygulaması’’ şeklinde tanıtıldığı görülmektedir. Diğerleriyle oluşturacağınız mesajların özel kalmasını istiyorsanız deneyebilirsiniz.

Uygulamayı kuran firma tarafından duyurulan özellikleri arasında mesajlarının özel olarak kilitlenmesi bulunuyor. Şifrelenen mesajlar üçüncü bir kişi tarafından elde edilemiyor.

Fakat uygulama bununla da sınırlı kalmıyor! Paylaştığınız bir mesaj, görsel ya da videonun kayıt edilmesinden mi endişeleniyorsunuz? Confide kullandığınız müddetçe endişelenmenize gerek yok.

Çünkü bu uygulama kullanıldığı müddetçe ekran görüntüsü almaya engel oluşturuyor. Siz ya da karşı taraftaki kişi tarafından herhangi bir şekilde mesaj kaydedilemez.

Sadece mesaj değil, iletilen görsel ve videoların da depolanması mümkün değil.

Aynı zamanda yolladığınız mesajların otomatik silinmesinde de pay sahibi olabilirsiniz. Nasıl mı?

Yolladığınız mesajı ‘’Okunduğunda Sil’ şeklinde ayarlarsanız, mesaj attığınız kişi mesajınızı okuduktan sonra her iki taraftan da mesaj otomatik olarak silinmektedir.

13- Dedi

Türk mesajlaşma uygulaması olarak Dedi kullanabileceğiniz bir diğer seçenektir.

Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) tarafından uygulama oluşturulmuştur.

Türk bir firmaya ait olması yabancı uygulamalara nazaran daha büyük güvenilirlik sunmaktadır. Türkiye genelinde bu yüzden daha fazla kullanılıyor.

Uygulama, Google Play ve App Store bünyesinde mevcuttur. Yapmanız gereken tek şey Dedi mesajlaşma uygulamaları indir yazarak uygulamayı ücretsiz şekilde indirmektir.

14- Go SMS Pro

Go SMS Pro, diğer mesaj uygulamaları ile kıyaslandığında görsel imkânları daha geniştir.

Uygulama, klasik mesaj uygulamalarında olduğu gibi görsel, video yollama imkânını desteklemektedir. Aynı zamanda mesajların güvenliği de uygulama tarafından desteklenir.

Go SMS Pro tüm bunların yanı sıra görselleştirmeye önem vermiştir. Mesajlaşma temalarını kullanıcılara sunarak farklı bir deneyim imkânı sunmuştur.

Arka planda ister kendi belirlediğiniz ister hazır olarak bulunan temaları kullanabilirsiniz.

Sadece görselleştirme ile kalmayarak aynı zamanda ‘Kara Liste’ özelliğine de sahiptir. Oluşturacağınız bu kara liste sayesinde gelecek mesajları filtreleyebilir, görmeyi engelleyebilirsiniz.

15- Mesajlaşma Uygulamaları için Son Öneri: WeChat

WeChat, temelde oldukça eski bir uygulamadır. Fakat hem yerel hem global çapta tercih edilmeye devam ediliyor.

Mesaj uygulaması sayesinde 250 kişiye varan gruplar oluşturabilirsiniz. En fazla 9 kişiye kadar görüntülü konuşma desteği de sunmaktadır.

Uzun uzun mesaj yazmaktan hoşlanmıyor musunuz? O zaman kısa sürede mesajınızı iletebilecek stickerlara göz atın.

Gifler de aynı sticker gibi işinizi kolaylaştıracaktır. Kendiniz gif oluşturabilirsiniz. Bununla kalmayarak hazır giflerden de yararlanabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!