featured

Erkan Petekkaya Kimdir | Erkan Petekkaya Alevi mi? Erkan Petekkaya Dizileri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkan Petekkaya kimdir? Türk dizi sektörünün tanınan ve sevilen oyuncusu Erkan Petekkaya son olarak Kırmızı oda dizisinde rol aldı. Oynadığı bu dizi ile yıldızı yeniden parlayan oyuncunun hayatı, geniş izleyici kitlesi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Erkan Petekkaya hayatı nasıldır? Yazımızda ünlü oyuncuya dair tüm merak edilenlere yer vereceğiz.

Erkan Petekkaya Kimdir? Erkan Petekkaya Kaç Yaşında?

Ünlü oyuncu hakkında en çok merak edilen konuların başında Erkan Petekkaya kaç yaşında sorusu geliyor. 11 Aralık 1970 yılında Elazığ’da doğan ünlü oyuncu, 41 yaşındadır. Ancak sağlıklı ve genç görünümü sayesinde, yaşını gösterdiğini söyleyebilmek mümkün değildir. Ünlü oyuncu yaşamına çok sayıda film ve dizi proje sığdırmayı başarmıştır.

1- Erkan Petekkaya Nereli? Erkan Petekkaya Alevi mi?

Erkan Petekkaya nereli kürt mü ya da alevi mi konusu da izleyici kitlesi tarafından bir hayli merak ediliyor. Elazığ’da doğan ve büyüyen ünlü oyuncu aslen Diyarbakırlıdır. Ünlü oyuncunun kürt ve alevi olduğuna dair bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır.

2- Erkan Petekkaya Hangi Okul Mezunu?

Erkan Petekkaya kimdir? Elazığ’da ilköğretimi bitirdikten sonra ünlü oyuncu ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşmiştir. Burada orta ve lise öğrenimini tamamlayan Erkan Petekkaya, Anadolu Üniversitesine yerleşmiştir. Burada Devlet Konservatuarını bitirerek, oyunculuk kariyerini başlatmıştır.

3- Erkan Petekkaya Kaç Kardeş ? Erkan Petekkaya Evli mi?

Erkan Petekkaya dört kişilik bir ailenin büyük çocuğudur. Birde kendisinden küçük olan Ayşe Petekkaya adında kız kardeşi bulunmaktadır. Ayşe Petakkaya abisinden farklı olarak dizi sektöründe yer almamayı tercih etmiştir. Erkan Petekkaya evlidir. Erkan Petekkaya eşi Didem hanımla, sık sık paylaşımlar yaparak mutlu bir evliliği olduğunu gözler önüne sermektedir. 2003 yılında evlenen çiftin gözlerden uzak mutlu ve huzurlu bir beraberliği bulunmaktadır. Çiftin bu mutlu evlilikten, birde 15 yaşında Cem Cano Petekkaya adında oğulları vardır.

4- Erkan Petekkaya Boyu ve Kilosu Nedir?

Erkan Petekkaya boyu ve kilosu da merak edilen bilgiler arasında yer alıyor. Oldukça uzun boylu ve fit bir görünüme sahip olan Petekkaya 1.89 boyundadır. Kilosunun ise 82 olarak kayıtlara geçtiği görülmektedir. 41 yaşında olan ünlü oyuncu fiziksel görünümünü koruyabilmek adına dengeli beslendiğini ve düzenli spor yaptığını sıkça bildirmektedir.

5- Erkan Petekkaya Dizileri

Erkan Petekkaya kimdir? 1993 yılından günümüze devlet tiyatrosunda oyuncu olarak kayıtlı olan oyuncu, çok sayıda dizi ve film projesinde yer almıştır. 1994 yılında ilk kez kamera şakaları ile tanınan ve büyük ilgi gören Petekkaya, 1998 yılında Güzel Günler dizisinde rol aldı. Bu rolüyle Türk dizi sektöründeki kariyeri resmen başlamış oldu. 1999 yılında rol aldığı Aynalı Tahir dizisi ise deyim yerindeyse kariyerinin zirvesi oldu.

Bu dizi sonrasında birçok yapımcı ve yönetmen Erkan Petekkaya ile çalışmak için adeta seferber oldu. Daha sonra sırasıyla Aynalı Tahir, Bedel, Japon Gelin, Kayıt dışı, ve Taştan Kalp dizilerinde de yer aldı. Bu diziler sonra bir süre sektöre ara veren oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı diziyle mükemmel bir dönüş yaptı. Erkan Petekkaya dizileri içerisinde ayrı bir yere koyabileceğimiz bu dizide, eşini aldatan Ali karakterini canlandırmıştı.

Kusursuz ve başarılı oyunculuğu sayesinde izleyici Ali’den kah nefret etti, kah haline acıdı. 3 yıllık bu dizi sonrasında ise Dila Hanım ve Paramparça projeleri ile kariyerinin yükselişini sürdürdü. Son olarak 2020 yılında katıldığı proje olan Gel dese Aşk dizisi toplum tarafından oldukça eleştirilmişti. Eşini aldatan bir erkeğin yasak aşkının anlatıldığı dizi reyting kurbanı olarak, 4. Bölüm ile izleyiciye veda etmişti.

Erkan Petekkaya Kırmızı Oda Dizisinde Hangi Karakteri Canlandırdı?

Erkan Petekkaya kimdir? Erkan Petekkaya dizileri içerisinde konuk oyuncu olarak yer aldığı Kırmızı Oda dizisi hem dizinin hem de oyuncunun yüksek bir popülarite elde etmesini sağladı. Bu dizide Delikanlı Sadi’yi canlandıran Petekkaya, zorlu yaşam koşullarını izleyici ile paylaşmıştı. Babasının annesini öldürmesi sonrasında sokaklarda yaşamını sürdüren ve bir yerlere gelene dek yaşamadığı kalmayan Sadi hepimizi gözyaşlarına boğdu.

Kimi zaman üzen, kimi zaman güldüren bu dizide Erkan Petekkaya’nın başarılı oyunculu ve sempatik tavırları ise göz doldurmuştu. Yaklaşık 20 bölüm kadar süren bu hikaye geçtiğimiz günlerde son buldu ve Petekkaya diziden resmen ayrıldı.

Erkan Petekkaya Diziden Acun Ilıcalı Sebebiyle mi Ayrıldı?

Erkan Petekkaya kimdir? Erkan Petekkaya’nın diziden ayrılması sonrasında, bunun Acun Ilıcalı tarafından yapıldığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı’ya ait bir kanal olan TV8’de bir ödül programı düzenlendi. Bu programda Kerimcan Durmaz’a da iki farklı kategoride ödül verildi. Kerimcan Durmaz’ın ödül alması sonrasında öfkelenen Petekkaya, sosyal medya üzerinden sert bir açıklamada bulunmuştu.

Açıklamasında Acun Ilıcalı’ya ‘’Sizin kanalınızda olmaktan utanıyorum. Yuh size’’ tarzında söylemlerde bulunmuştu. Bu açıklamalar sonrasında Petekkaya, hızlı bir şekilde storyleri kaldırsa da, paylaşımı viral bir şekilde yayıldı. Erkan Petekkaya kimdir? Acun Ilıcalı ise bu paylaşımlara ‘’Benim kanalımdaki bir adam bana küfrediyor, gülüp geçiyorum’’ demişti.

YouTube video

Petekkaya ise Ilıcalı’nın bu açıklaması sonrasında düşüncelerinin doğru olduğunu düşündüğünü ancak kendisini yanlış ifade ettiği için özür dilediğini belirtmişti. Tüm bu yaşananlardan dolayı mı yoksa hikayesi bittiği için mi ayrıldı oldukça merak edilse de, henüz konu ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Binnur Kaya kimdir yazımızı okumak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!