featured

Ev Dekorasyonları Nasıl Yapılır? 2022 Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev dekorasyonları nasıl yapılır? Zevkinizi yansıtan en güzel ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bu fikirlerle yaşam tarzınıza ve evinize uygun en doğru dekorasyon fikirlerini bulabilirsiniz.

Ev dekorasyonu, tamamen kişini zevki ve tarzı doğrultusunda şekillenir. Eviniz en özel alanınızdır. Günün büyük bir bölümünü geçirdiğiniz ve aynı zamanda misafirlerinizi ağırladığınız evinizi kendi zevkinize ve tarzınıza göre dizayn ederek kusursuz tasarımlar ortaya koyabilirsiniz.

En Güzel Ev Dekorasyonları Nasıl Yapılır? Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Evinizin dekorasyonunu yenilemek ya da sıfırdan bir ev dekore etmek istiyorsanız yeni dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız olacaktır. Detaylı bir dekorasyon bilgisi edindiğinizde bu bilgileri kendi evinize ve tarzınıza uyarladığınızda tamamen size özgü bir tasarım oluşturmanız daha kolay olacaktır.

Ev dekorasyonu yapacak olan birçok kişi “ev dekorasyonları nasıl yapılır?” sorusunun cevabını sıklıkla araştırıyor. Öncelikle yaşam tarzınızı belirlemeli ve ne tür bir dekorasyon istediğinize karar vermelisiniz. Bu şekilde uygulayacağınız adımlar daha da netleşecek ve işiniz kolay olacaktır.

7 Adımda Yaşam Tarzlarına Göre Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonu fikirlerine baktığınızda farklı dekorasyon tarzları görmeniz mümkündür. Eviniz için en uygun dekorasyon tarzını bu fikirler ışığında belirlediğinizde ev dekorasyonları nasıl yapılır konusunda daha doğru ve yol gösterici bilgiler edinebilirsiniz.

Dekorasyon tarzınızı belirlediğinizde dekorasyon sırasında kullanacağınız mobilyaları ve dekorasyon aksesuarlarını seçerken daha isabetli kararlar verebilirsiniz. Bizler de bu yazımızda özellikle modern, küçük, minimalist, sade, ucuz ve yazlık ev tarzlarının nasıl dekore edilebileceğine dair önemli bilgileri sizler için derledik.

1. Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evinizde modern ev dekorasyonu uygulamak istiyorsanız sadeliği ve işlevselliği bir arada istiyorsunuz demektir.

Modern ev dekorasyonunun en önemli özelliği ferah mekan, kullanışlı mobilyalardır. Uyumlu ve doğru tercihlerle yaşam alanlarınızda modern dekorasyon esintilerini kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Sade ve modern ev dekorasyonları nasıl yapılır merak ediyorsanız öncelikle eşya kabalığından mutlaka kurtulmalısınız.

Kırılan masalar, katlanan sandalyeler ve benzeri gibi işlevsel ve yer kaplamayan mobilyalar; evinizde ferah ve modern bir tasarım oluşturmanıza yardımcı olur.

2. Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonunda odanın büyüklüğü ve fiziki şekli doğrudan etkili olan hususların başında gelir. Eğer dekore edeceğiniz mekan küçük ise o halde pratik dekorasyon fikirlerini kullanarak işlevsel ve kusursuz bir küçük ev dekorasyonu yapabilirsiniz.

Küçük ev dekorasyonunda küçük ve işlevsel mobilyalar seçmeniz yaşam alanınızın daralmasını da önleyecektir. Bununla birlikte açık renk tonları daima ortamı daha ferah ve geniş gösteren renklerdir. Örneğin; tüm mekanı açık renk tonunda dekore ederek belirgin bir renkte seçtiğiniz eşya ile mekanı ikiye ayırarak kendinize geniş alanlar oluşturabilirsiniz.

3. Minimalist Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evinizde modern dünyanın stresinden kurtulmak istiyorsanız minimalist ev dekorasyonu tam size göre! Yaşam felsefesi haline gelen minimalist ev dekorasyonunda sadelik ve işlevselliği ön planda tutmalısınız. Eğer evinizde minimalist ev dekorasyonları nasıl yapılır merak ediyorsanız o halde öncelikle renk ve mobilya karmaşasından uzak durmalısınız.

Sade renkler, işlevsel ve olabildiğince küçük mobilyalar ile efektif bir minimalist dekorasyon elde edebilirsiniz. Mobilyalarınızın sade ve tek renklerde olması, yalın çizgilerle dizayn edilmesi sizi en doğru sonuca en kolay şekilde götürecektir.

4. Vintage Ev Dekorasyonları Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda dekorasyon alanında en çok sorulardan birisi de “vintage ev dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusudur. Evinizin dekorasyonunu oluşturan eşyalarınızı ve aksesuarlarınızı kendi zevkinize göre şekillendirmek istiyorsanız vintage dekorasyon sizin tarzınızı yansıtacak dekorasyon türüdür.

Klasik – modern dekorasyonu harmanlayan vintage dekorasyon tarzı ile eskidiğini düşündüğünüz eşyalarınızı dahi atmadan ve yok etmeden bambaşka bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Büyük bir bütçe gerektirmeyen vintage dekorasyonunu basit adımlar ile elde edebilirsiniz.

Evinizde eskimiş ve yıpranmış eşyalarınızı zımparalama ve mumla tekniğini kullanarak yepyeni görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu sayede klasik unsurlar ile modern parçaları birbirleri ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

5. Yazlık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yazlık evler her ne kadar mevsimlik kullanılan evler olarak tanımlansa da elbette dekorasyonu son derece önemli olan yaşam tarzları arasında yer alıyor. Yazlığınızın kullanım amacına uygun bir dekorasyona sahip olmasını sağlamanın en doğal, ekonomik ve kolay yolu ise dekorasyonda kullanacağınız renklerdir.

Yazlık evlerde özellikle mavi, beyaz ve biraz da yeşil en popüler renk tonlarının başında gelir. Bu renk tonları denizi, gökyüzünü ve doğayı çağrıştıracağından evinizin dekorasyonunda da size evinizin kullanım amacını hatırlatan isabetli tonlar olacaktır.

6. Ucuz Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonu sadece büyük bir bütçe ayırarak ve tüm eşyaları yenileyerek yapılan bir işlem değildir. Düşük bütçe ile tarzınızı ve zevkinizi yansıtan dekorasyonları da kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Ucuz ev dekorasyonunu eşyalarınızı yenileyerek yani vintage ev dekorasyonu ile yapabilirsiniz.

Eşyalarınız eskimiş ise ya da deforme olmuş ise eşyalarınızı önce zımparalayıp daha sonrasında da boyayarak yeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Ayrıca tüm eşyayı değiştirmek yerine farklı bir duvar boyası dahi ev içi dekorasyon fikirleri arasında yer alır.

7. Sade Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Sade ev dekorasyonu ile abartıya kaçmadan, göz yormayan ancak bir o kadar da şık ev dekorasyonları oluşturabilirsiniz. Sade ev dekorasyonunun olmazsa olmaz kurallarının başında renk seçimi gelir.

Nötr ve beyaz renkleri kullanarak modern ev dekorasyonunu karıştırarak tarzınıza uygun sade ev dekorasyonu elde edebilirsiniz. Dekore edeceğiniz yaşam alanınızda alan sıkıntınız yok ise yani geniş bir alansa koyu tonlar da tercih edebilirsiniz. Özellikle Fransız camları olan aydınlık mekanlarda kahverengi gibi koyu tonlar da tercih ederek gayet şık ve sade mekanlar oluşturabilirsiniz.

Sade ev dekorasyonunun bir diğer önemli hususu gereksiz eşyalardır. Gereksiz ve kullanılmayan objeleri mutlaka ortadan kaldırmalısınız. Böylece hem görüntü kalabalığını ortadan kaldırabilir hem de kendinize daha sade ve ferah yaşam alanları oluşturabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!